Изјава за согласност составена од лекар во Швајцарија на француски јазик

Станува збор за текст напишан од француска докторка која работи во Швајцарија за да ги предупреди своите пациенти пред да се вакцинираат против Ковид-19.

 

Ваша информирана согласност пред да добиете вакцина за РНК КОВИД-19

Неколку вистини што мора да ги прифатите пред да ви ја инјектирам вакцината:

Знам дека примам експериментална, целосно нова вакцина со нови состојки кои никогаш не биле администрирани во големи размери пред летото 2020 година.

Се согласувам да учествувам во меѓународен експеримент спроведен од фармацевтски компании и политичари кои не преземаат никаква одговорност за причинетата штета.

Се согласувам да ги дадам моите лични медицински податоци за период од две години, како дел од оваа студија за фазата на повторно овластување 3 и 4.

Колку што ми е познато, вакцините се уште се во фаза на испитување и во тек се клиничките испитувања во фаза 3, што се очекува да бидат завршени во октомври 2022 година за Модерна и јануари 2023 година за  Фајзер-Бионтех.

Јас разбирам дека конечните резултати за безбедноста и ефикасноста на овие експериментални вакцини не се познати во овој момент.

Свесен сум дека оваа експериментална вакцина е 100% синтетички генетски инженерски производ - тоа е ГМО, генетски модифициран организам што се инјектира во моето тело.

Свесен сум дека оваа експериментална вакцина може: Нема да ме заштити од болест Ковид-19 (може да ме заштити само од тешки форми)
за да се спречи преносот на САРС-КоВ-2.

Јас разбирам дека анализата на ризик од корист на оваа истражувачка вакцина се заснова на непознати и минимизирани ризици и преценети и претпоставени придобивки.

Можни ризици вклучуваат нарушување на плодноста, нарушувања на крварењето и невролошки нарушувања.

Го прифаќам недоразбирањето дека да се биде човек значи да се биде секогаш потенцијален загадувач и носител на болести, идеја што треба да предизвика страв.

Јас разбирам дека со вакцинацијата, ако имам позитивен тест во иднина, мора да се придржувам до мерките за бариера за социјално дистанцирање, маскирање, ПЦР и карантин.

Признавам дека до денес се пријавени илјадници смртни случаи како резултат на оваа експериментална кампања за вакцинација, како и стотици илјади повреди од невролошки нарушувања, сериозно воспаление и кардиоваскуларни несакани ефекти (тромбоза, мозочен удар, срцев удар)

Јас разбирам дека болеста Ковид е само висок ризик за стари лица и имунокомпромитирани, и дека смртта не е ризик за повеќе од 99,7% од популацијата: 99,7% преживуваат!

Јас сум свесен за упатствата и договорите во Швајцарија во врска со надомест на штета и штета (максимален износ платен = 70 000 Швајцарски Франкови):

Свесен сум дека можеби не е можно да се тужи производителот на оваа инјекција против Ковид-19 ако е одговорен за оштетување на здравјето или смрт.

Јас го разбрав и прочитав списокот со значителни негативни ефекти пријавени со инјекции Ковид-19.

Познати несакани ефекти се: инфекција со ковид-19, анафилакса, невролошки проблеми, тешки кардиоваскуларни нарушувања, автоимуни болести, хронични заболувања, слепило и глувост, нарушувања на плодноста, оштетување на фетусот, абортуси и мртвородени деца и смрт.

Јас сум информиран дека статистичката веројатност да се умре од Ковид-19 е 0,003% за млади луѓе (помеѓу 0 и 19 години), 0,02% за лица од 20 до 49 години и  за лица помеѓу 50 и 69 години, 5%, за постари лица од 70 години 5,4% ако не се лекуваат (како што строго се препорачува: „остани дома!“)

Сфатив дека овие инјекции на КОВИД-19 мРНК, иако се продаваат како „вакцини“, се експериментални генски терапии.

Производителите на вакцини официјално се повикуваат на претходно неодобрениот пристап на мРНК како „програмирање на клетките на една личност“ или, според терминологијата на Модерна, како употреба на нов „софтвер“.

Во минатото, се покажа дека инјекциите на мРНК имаат својствен воспалителен елемент, што го отежнува одредувањето на „прифатливиот“ сооднос на ризик / корист.

Како морско прасе за тестирање, разбирам дека, за разлика од другите испитувања на терапевтски лекови, лабораторијата не ме плаќа / споделува за оваа студија во Фаза 3 кај општата популација.

Ги прочитав и разбрав горенаведените информации, давам моја информирана согласност и се согласувам доброволно да се вакцинирам со експерименталната вакцина на Модерна / Фајзер и целосно го ослободувам мојот лекар од целата граѓанска и кривична одговорност во врска со оваа инјекција и можните последици.

Гледано и прифатено

потпис на пациентот

Ве молиме споделете ја оваа статија со вашите пријатели.

Однапред ви благодарам за кратките коментари (испратени под ваше име).

Со почит.

 

Извор: Линк

 

Забелешка од уредникот: За жал нема доставено фотографија од изјавата, колку е веродостојно одлучете сами. Една можна причина е анонимност на докторката, на западот докторите критични према главниот Ковид наратив се изложени на јавен моб, одземени им се на бројни доктори лиценците, со судски налог се претресувани нивните домови, конфисцирани мобилни уреди и персонални компјутери.

Пример беше и судијата во Ваимар-Германија кој пресуди против тестирања и носење маски во едно училиште. Со судски налог беше претресуван неговиот Дом, конфискуван мобилниот телефон и персоналниот копјутер.

Да напомениме дека владите ширум светот ги ослободија од одговорност произведувателите на инјекциите за генска терапија, исто така владите не одговараат во случај на повреди или смрт.

Така да одговорността останува кај докторите кои ја администрираат инјекцијата кај луѓето. Со ваквата изјава односно согласност докторот транспарентно и согласно го информирал лицето кое сака да се вакцинира и ги наведил ризиците.

Во спротивно е зло против човештвото и неетички од страна на медицината.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас