Во Германија забранета националната химна во јавноста (видео)

Во Ваимар на крајот на протестот човекот со миркофонот кој можете да го видете во видеото подолу даде предлог да се заврши протестот со песна. Исто така нагласи : дека тој прв ќе почне...

Започна да ја пее националната химна на Германија и во истиот момент е нападнат од страна на полицијата, одземен му е микрофонот и озвучувањето и истовремено е и приведен.

Изгледа дека на тоталитарниот режим му смета текстот во химната, во која се пее за „Единство, правда и слобода“.

 

Текстот на националната химна во текот на видеото е:

Единство и правда и слобода
за германската татковина!
Да се ​​стремиме сите
братски со срце и рака!
Единство и правда и слобода
се залог на среќата:
Процветајте во ова богатство,
процветај, германска татковино!
Процветајте во ова богатство,
процветај, германска татковино!

 

Се прашуваме од кога полицијата германска носи триаголници како ознака, и што треба да значат симболите, Внимание!? На нашите уредници во Гермнаија исто така не му е познато  од кога се воведени овие симболи. Но не се забележани во минатото, исто така не ја препознаваат полицијата како таква. Полицијата во нивното дејство била пример за целиот свет како помошник и заштитник на граѓаните во Германија. Крјано професионални и бранители на уставот.

„Не е ова полицијата што ја знаеме од минатото“.

Земјата која бше пример во Европа и во светот за демократија, слобода и владеењето на правото се претвори во режимот на Северна Кореја, иако се сомневаме дека на Корејците од Северна Кореја им е забрането да ја пеат химната во јавноста, напротив Ким Јонг-ун би се гордеел со тоа.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас