Прекинете ја вакцината против Ковид, истакнат научник му кажува на ЦДЦ

Во јавен коментар до ЦДЦ, молекуларниот биолог и токсиколог Д-р Д-р Јанчи Чун Линдзи напиша веднаш да се престане со производството и дистрибуцијата на вакцината за Ковид. Цитирајќи загриженост за плодност,  коагулација на крвта (коагулопатија) и бегство на имунолошкиот систем, Д-р. Линдзи му рече на комитетот дека научните докази покажуваат дека вакцините за коронавирусот се небезбедни.

На 23 април 2021 година, Советодавниот комитет на ЦДЦ за практики на имунизација одржа состанок во Атланта, Џорџија. Фокусот на оваа сесија АЦИП беше насочен кон нарушувања на крварењето по вакцинациите на Ковид. Д-р Јанчи Чун Линдзи разговараше со ЦДЦ за времето што беше дадено за коментар во јавноста.

Цензурата особено на социјалните медиуми и воопшто на Интернет е немилосрдна. Еве една малку изменета, цензурирана, коментирана копија од  3-минутен коментар на Д-р Јанчи Чун Линдзи.

Нејзиното сведочење можете да го слушнете на ЈуТјуб тука (засега, како и да е ако овој линк стане вирален, Јутјуб најверојатно ќе го цензурира).

 

 

Молекуларниот биолог и токсиколог бара да се запре вакцината против Ковид

Здраво, моето име е Д-р Јанчи Чун Линдзи. Имам докторат по биохемија и молекуларна биологија на Универзитетот во Тексас и имам повеќе од 30 години научно искуство, особено во токсикологијата и механистичката биологија.

Во средината на 90-тите години, помогнав да се развие привремена вакцина за контрацепција кај луѓето што резултираше во несакано автоимуно уништување на јајниците и стерилитет кај животинските модели. И покрај сите напори против тоа редоследните анализи не го предвидоа.

Цврсто верувам дека сите вакцини против генска терапија мора веднаш да се прекинат поради безбедносни проблеми на неколку фронта.
Јанчи Чун Линдзи: Ковид вакцините можат да предизвикаат вкрстено-реактивни антитела против синцитин и да влијаат на резултатите од плодноста и бременоста

Прво, постои веродостојна причина да се верува дека вакцините против Ковид вкрстено реагираат со синцитин и репродуктивни протеини во сперма, јајце клетки и плацента, што резултира во нарушена плодност и нарушени резултати на репродуктивноста и бременоста.

Почитуваниот вирусолог Д-р. Д-р Бил Галахер даде одлични аргументи зошто некој би очекувал вкрстена реакција. Поради конформациските сличности на бета листот помеѓу протеините на скокот и синцитин-1 и синцитин-2.

Не сум видела ниту една имунолошка студија што го побива ова. И покрај фактот дека на производителите ќе им требаше буквално еден ден да ги направат овие студии за синцитин за да го утврдат тоа [откако ќе имаа серум од вакцинирани лица]. Помина повеќе од една година откако за првпат се тврди дека може да се појави ова [организмот ги напаѓа сопствените синцитински протеини поради сличноста во структурата на протеините со шила].

 

 

Загубите на бременоста пријавени во ВАЕРС доведуваат до барања да се запре вакцината против Ковид

Заклучно со 9 април, пријавени се 100 загуби на бременост во ВАЕРС. И има извештаи за нарушена сперматогенеза и наоди на плацентата и кај природната инфекција и кај вакцинираните и модели на животни со нокаут на синцитин кои покажуваат слична патологија на плацентата, што имплицира улога на овие наоди со посредство на синцитин.

Покрај тоа, слушнавме за неколку извештаи за нарушувања во менструалниот циклус кај вакцинирани лица. Овие треба да се испитаат.

Едноставно, не можеме да ги дадеме овие [вакцини] на нашите деца, кои имаат 0,002% ризик од смртност на ковиди, доколку се заразени, или уште повеќе на луѓе погодни за раѓање, без темелно испитување на ова прашање.

[Ако го сториме тоа], потенцијално би можело да стерилизираат цела генерација. Шпекулациите дека тоа нема да се случи, и неколку анегдотски извештаи за бремености во рамките на студијата, се недоволен доказ дека ова нема влијание врз целата популација.

 

 

Ковид вакцината предизвикува болести на крвта

Второ, сите генетски терапии [вакцини против Ковид] предизвикуваат коагулопатија. (Коагулопатија, кога е нарушен сопствениот систем на згрутчување на крвта во организмот.) Ова не е ограничено на еден производител. И не е ограничено на ниту една возрасна група.

Гледаме смртни случаи од коагулопатија кај здрави млади возрасни лица без секундарни коморбидитети.

Заклучно со 9 април, системот за известување ВАЕРС имал 795 извештаи за нарушувања на крварењето, од кои 338 се должат на тромбоцитопенија.

Постојат напред и назад механистички принципи зошто се случува тоа. Познато е дека природната инфекција предизвикува коагулопатија поради протеинот сон шила. Сите вакцини против генетска терапија предизвикуваат телото да произведува протеин со шила. Zhang et al покажа во септември 2020 година [труд објавен во Журнал за хематологија и онкологија] дека ако внесете шилести протеини во глувци кои имаат хуманизирани рецептори АЦЕ-2 на нивните тромбоцити, исто така добивате дисеминирана тромбоза.

Шилестиот протеин инкубиран со човечка крв ин витро исто така предизвика развој на згрутчување на крвта кои беа отпорни на фибринолиза. [Фибринолизата е сопствен процес на распаѓање на згрутчување на крвта во организмот]. Спајк протеинот предизвикува настани на тромбоцити кои не можат да се решат природно. И сите вакцини мора да се запрат со надеж дека можат да се преформулираат за да се заштитат од овој непожелен ефект.

 

 

Трето, постојат силни докази за бегство од имунитет.

Во овој момент во нејзиното усно сведочење, Д-р. Јанчи Чун Линдзи го прекина машки глас: „Ви благодарам за коментарот, времето ви истече“.

Се свртев кон Д-р. Јанчи Чун Линдзи да открие што друго сака да и каже на АЦИП, покрај проблемите со плодноста и крварењето. Таа ми ја прати својата трета ставка, која ја достави како писмено сведоштво.

Трето, постојат силни докази дека имунолошкиот систем бега и дека вакцинацијата под притисок на пандемија со овие протечени вакцини го поттикнува појавувањето на повеќе смртоносни мутанти, и преинфектирање на помлада возрасна група и предизвикува повеќе смртни случаи поврзани со Ковиди во населението отколку што ќе беше случај без интервенција. Со тоа, постојат докази дека вакцините ја влошуваат пандемијата.

Јасно е дека веднаш по вакцинациите ја набљудуваме временската имунодепресија [видете броеви на смртни случаи на светско ниво според датумите на инокулација], а има и имуносупресивни региони на протеини со шила, како и Syn-2, дека тоа е веројатно предизвикано од Т-клетка -медијарен механизам. Ако не ја запреме оваа кампања за вакцинација се додека не се испитаат овие проблеми, може да се појави феномен како оној што го гледаме кај кокошките со болест на Марек.

Сега имаме доволно докази за да видиме јасна корелација помеѓу зголемената смртност на Ковидите и кампањите за вакцини. Не е случајно. Тоа е несреќен несакан ефект на вакцините. Ние едноставно не можеме да ги затвориме очите и да се преправаме дека тоа не се случи. Ние мора да ги запреме сите администрации на вакцини против Ковид, непосредно пред да создадеме вистинска пандемија за која повеќе не ќе можеме да се справиме.

Научниците од МИТ се загрижени и за згрутчувањето на крвта, проблеми со плодноста

Д-р Стефани Сенеф, експерт за синтеза на протеини, верува дека Хипотезата на Д-р. Линдзи е точна. Во отрезнувачка е-пошта Д-р. Сенеф, кој е постар истражувач на МИТ напиша: „Апсолутно ги споделувам овие проблеми“.

„Потенцијалот за нарушувања во крварењето и потенцијалот за стерилизација се само дел од приказната. Постојат и други потенцијални долгорочни ефекти на овие вакцини, како што се автоимуно заболување и бегство од имунитет, каде што вакцините дадени на имунокомпромитирани лица ја забрзуваат стапката на мутација на вирусот, така што антителата  природно стекнати и предизвикани од вакцините веќе не се ефикасни. „

Како што Д-р. Линдзи исто така Д-р. Сенеф смета дека треба веднаш да се запрат кампањите за вакцинација против „Ковид“. „Ова масивно клиничко испитување на општата популација може да има разорни и неповратни ефекти врз голем број луѓе“, објаснува Сенеф.

 

 

За д-р Јанчи Чун Линдзи

Д-р Јанчи Чун Линдзи е директор на токсикологија и молекуларна биологија за услуги за поддршка на токсикологија, ДОО. Докторирала биохемија и молекуларна биологија на Факултетот за биомедицински науки на Универзитетот во Тексас, Центар за рак на Андерсон-Хјустон, М.Д. Д-р Линдзи има долгогодишно искуство во анализа на молекуларниот профил на фармаколошките одговори. Нејзината експертиза е насочена кон проценка на сложената динамика на токсичност, како што е токсикантната фармакологија, патот на изложеност, метаболизмот на домаќинот и последователните клеточни ефекти, бидејќи тие се однесуваат на придонесот на специфичните супстанции во оштетувањето, ризикот по здравјето и плодноста и човечките болести.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас