Лекувал со хидроксихлороки сега номиниран за Нобелова награда

Владимир Зеленко, кој беше еден од првите лекари во светот кој ја лекуваше короната со хидроксихлорокин, е номиниран за Нобелова награда за мир. Отпрвин не можеше да поверува дека е номиниран, информираше  One America News. Тој рече дека неговата номинација и дава кредибилитет на неговата порака.

 

 

Зеленко успешно лекуваше пациенти со хидроксихлорокин се додека здравствените власти не му застанаа. „Се обидов да ги спасам животите на моите пациенти“, објасни тој.

Неговите резултати, кои подоцна беа објавени во научно списание, покажаа дека престојот во болницата и смртноста во групата со висок ризик се намалиле за 84 проценти по употребата на хидроксихлорокин. Студијата се повторуваше десетици пати и ги даде истите резултати.

Групата номинирана за Нобелова награда се состои од 103 лекари, кои пак се дел од група од 11.000 лекари. „Лекарите ја знаат вистината“, рече Зеленко. „Срамота е што толку многу луѓе непотребно умираат“.

Лекарот истакна дека во светот се активни „силите“ кои го трауматизирале човештвото и го користат стравот како оружје. „Не предавајте се на страв. Постојат ефективни третмани. Некои се достапни дури и без рецепт “.

Не мора да умирате од Корона. Болеста е многу лекувана. Користете го вашиот здрав разум, рече Зеленко. Тој се обидува да ги увери луѓето: „Не мора да се плашите од тоа ако добиете пристап до добра грижа“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас