Реинер Фуелмих - Бришење на ресетирањето - Битката пред нас

Позадина

Раинер го формира истражниот комитет во јули 2020 година. Ова е добро резиме на временската рамка, загриженоста и прашањата што беа покренати и заклучоците што следуваа.

Тие одлучија дека трите главни прашања на кои треба да се одговори како дел од правниот пристап кон прашањето за коронавирус се:

Дали има пандемија на коронавирус или има само пандемија на ПЦР-тест? Поточно: дали позитивниот резултат на ПЦР-тест значи дека испитаното лице е заразено со Ковид-19 или воопшто не значи ништо во врска со инфекцијата со Ковид-19?

Дали таканаречените мерки против короната, како што се заклучувањата, задолжителните маски за лице, социјалното дистанцирање и регулациите за карантин служат за заштита на светското население од Корона, или овие мерки служат само за паника за луѓето да веруваат - без да се сомневаат дали нивните животи се во опасност така што, на крајот, фармацевтската и технолошката индустрија можат да остварат огромни профити од продажба на тестови за ПЦР, тестови за антиген и вакцини и собирање на нашите генетски отпечатоци?

Дали е вистина дека германската влада беше масовно лобирана, повеќе од која било друга земја, од главниот протагонист на оваа таканаречена пандемија на корона, г-дин Дорстен, вирусолог во Добротворната болница во Берлин; Г-дин Вилер, ветеринар и шеф на германскиот еквивалент на ЦДЦ, РКИ; и г-дин Тедрос, раководител на Светската здравствена организација или СЗО; затоа што Германија е позната како особено дисциплинирана земја и затоа треба да стане пример за остатокот од светот за строго и, се разбира, успешно почитување на мерките за корона?

Со цел да се испитаат овие точки и подобро да се разбере големата слика, Раинер рече дека разговарал со над сто експерти и добил сведоштво. Од научници, лекари, психолози и многу други експерти во нивната област, вклучително и информатори со познавање на Големото ресетирање.

Раинер самоуверено во интервјуто вели дека има добар случај да покаже дека комбинираните мерки за одлуки и заклучувања како одговор на ПЦР-тестовите за Ковид-19 и други докази се огромен скандал и најголемото злосторство против човештвото.

 

 

Законски опции

Раинер во интервјуто објаснува дека законските чекори се планираат и треба да се спроведат повеќеслојни и на меѓународно ниво низ различни јурисдикции. Тој верува дека ова е добар пристап со оглед на позитивните проценки во Португалија и Австрија во врска со неефикасноста на тестот за ПЦР.

Тој исто така објаснува дека бидејќи агендата за ресетирање исто така не е ограничена на една надлежност, има смисла од оваа перспектива.

Ми се чини дека само врз основа на фактите, тој би имал силен случај во кој било фер суд. Но, мислам дека сите видовме примери на европски судови кои донесуваат необјасниви одлуки или избегнуваат пресуда за огромно важни прашања за правно прашање или надлежност.

Раинер вели дека можеби најголемата шанса за правен успех е во правните системи со кои е запознат во САД и Канада, кои овозможуваат класно постапување. Класните тужби се отворени за лица кои веруваат дека биле обесправени од владини или големи корпоративни одлуки, како што се измама, небрежност или дискриминација.

Раинер за време на интервјуто објаснува дека националните државни системи можеби не се соодветни за ваков тип случаи поради огромната скала на измама со Ковид-19 и на крајот предвидува сценарио „Нирнберг 2“.

Некои луѓе може да почувствуваат дека, дури и ако правниот процес не беше купен и платен од глобалистите одговорни за овие злосторства, ќе биде потребно премногу долго за да се запре акцијата. Мислам дека ова е опасност, но германскиот комитет за истраги на корона веќе заврши многу работа и многу докази веќе се во јавниот домен и наскоро ќе бидат додадени повеќе случаи.

Во секој случај, верувам дека ќе биде интересно да се следат овие настани, можеби во контекст на континуираниот ужас на тековните здравствени, социјални и економски уништувања и Големата агенда за ресетирање. Таквата зголемена јавна свест може да го одреди резултатот како ќе се одвиваат овие случаи, како ќе бидат судени или дури и дали воопшто ќе се одвиваат.

 

 

Интересите што го поттикнуваат Големото ресетирање: гледна точка на адвокатот

Најинтересно за изјавата е она што го изјави Раинер за луѓето вклучени во оваа агенда и можните мотиви зад неа. Додека јас и многумина од нас имаме прилично јасна идеја за тоа кои се овие луѓе, и се чини дека многу се, како  (финансии и банкарство, голема фарма, светски организации, агенда за климатски промени, медицинска професија, правда, итн.)

Набљудувањата на Раинер за ова се интересни и, според наше мислење, даваат причина за оптимизам.

Тој вели дека врз основа на наученото, верува дека има околу 3.000 луѓе во светот кои се најдиректно соучесници и дејствуваат против население од околу 8 милијарди луѓе. Тој ги нарекува „Килката на Давос“. Сепак, тој вели дека проценува дека помеѓу 10 и 20% од луѓето во светот се разбудиле од оваа агенда и веројатно многу други се на пат да ги откријат.

Значи, тоа се 3.000 тврдокорни-криминалци, наспроти можеби 1,5 милијарди досега.

Раинер исто така вели дека овие криминалци се составени од луѓе со конкурентски интереси и дека се случуваат внатрешни битки. Ова, смета тој, може да биде можност да се возвратиме, исто како што тие не поделија. Се чини дека информаторите дадоа информации и како што се одвива оваа застрашувачка агенда, таа треба да добие интензитет.

На прашањето кои се овие луѓе и кои се нивните заеднички мотиви, тој објаснува дека тие се составени од „вообичаените осомничени“ на светски организации како СЗО, СЕФ, ММФ, тешки милијарди долари технократи, фармацевтски гиганти, големи медиумски платформи, банки и инвестициски фондови.

Тој вели дека мотивот не е првенствено финансиски затоа што овие луѓе се веќе безобразно богати. Тој опишува дека станува збор повеќе за контрола над човештвото. Ова се прави под маската на разни мотиви и агенди, самоодржување и консолидација, Ковид и вакцини, идеологија за климатски промени, но во суштина станува збор за моќ. Но, нивните пари се тоа што ја движат машинеријата под нив.

Структурата што ја опишаа Раинер и другите е можеби како пирамида. Тој вели дека овие елитни култови ги филтрирале парите за да подмачкаат разни командни синџири под нив, како што се владите, опозициските партии, медиумите, академците, универзитетите, довербите во болницата и така натаму.

Раинер вели дека тој исто така верува дека некои луѓе во владата можеби биле поткупени, присилени или заканувани на соработка. Видовме можни знаци на ова во други земји како Белорусија, Танзанија и Бурунди.

Се сомневам дека колку подлабоко се спуштате низ пирамидата, толку повеќе има „средни менаџери“ и „пешадија“. Некои што се поткупени со грантови. Некои кои се сомневаат во нешто, но се премногу исплашени да кажат. И некои што воопшто не знаат што се случува.

Не е тешко да се замисли дека сите горенаведени сили можат да се соберат заедно, свесно или несвесно, и да започнат таков огромен потфат на глобален удар. Мојата аналогија е слична на нацистичката Германија и командната структура изгледа многу слична.

Раинер спомена и две интересни сценарија за кои не сме размислувале толку многу. Тој вели дека од информатор дознал дека првичниот план бил да се изврши ресетирање во 2050 година. Ова беше донесено до 2030 година, а потоа до денес, бидејќи некои елементи во оваа група станаа нетрпеливи. Тој вели дека  сето ова е избрзано, зошто прават толку очигледни грешки што можат да се искористат.

Раинер продолжува и вели дека му било кажано дека Европа е бојното поле каде што тие најсилно се обидуваат да ја добијат контролата. Тоа е затоа што Европа и централната банка која во основа е банкротирана, а особено големите пензиски фондови, кои од очигледни причини не сакаат луѓето тоа да го знаат. Тие веруваат дека држејќи се низ нивната агенда под маската на пандемии, климатски промени, конфликти и други кризи ќе го одвлечат вниманието на јавноста и додека се разбудат ќе имаат целосна контрола.

Откако ја предизвикаа последната финансиска несреќа, истите луѓе нè уверија дека сè ќе биде во ред, но оттогаш печатат пари и грабаат уште повеќе.

Раинер верува дека кога финансискиот систем повторно покажа знаци на имплозија во 2019 година, тоа беше времето кога глобалистите се состанаа и се согласија да ја истуркаат нарацијата за коровавирусот и Големото ресетирање.

 

 

Кои се шансите да се запре нивното заземање на власта?

Раинер се надева дека ова може да се случи и да се појави подобар свет, далеку од глобализмот што ги создаде светските проблеми. Тој вели дека ако не успееме, тоа може да биде крај на човештвото, затоа не смееме да пропаднеме. Ја споделува оваа проценка на претпазливиот и оптимизам.

Лично, мислам дека глобалистичките секти можеби каснаа многу повеќе отколку што можат да џвакаат истовремено. Бидејќи целокупната агенда е заедничка цел на различни интереси, но комбинирана со многу помали агенди во рамките на овие групи (кои понекогаш се косат едни со други), мислам дека е тешко да се постигне ова.

Верувам дека судовите теоретски можат да ја поправат ситуацијата се додека се независни, или барем постои можност глобалистите да се повлечат или да постигнат спогодба кога ќе видат дека доказите против нив се огромни и дека свеста расте.

Информаторите (Whistleblowers) може да почнат да зборуваат повеќе, можеби предизвикано од неочекуван настан или отпор што елитите не го зедоа во предвид или од други грешки што ги прават. Значи, постои силен психолошки елемент во оваа борба.

Елитите може да го изгубат нервот, да станат премногу алчни, да се појават поделби и борби и да доведат до самоуништување.

Но, мислам дека елитите би можеле да стигнат до повеќе генерирани кризи. Проблеми во синџирот на исхрана, прекини на електрична енергија, нови варијанти и други одвлекување на вниманието. Може да има зло што не го земавме во предвид.

Трагедијата за човештвото е дека ако луѓето не се разбудат сега, можеби нема да сфатат се додека не се најдат во кошмарот да не поседуваат ништо и да се очекува да бидат среќни, или уште полошо.

 

 

Што можеме да сториме?

Раинер вели дека нема смисла активно да се обидуваат да ги убедат луѓето кои се чини дека го свртеле мозокот и ги засукале ракавите. Наместо тоа, фокусирајте се на пренесување на пораката и поврзување со истомисленици или со оние кои едноставно се сомневаат во врска со ова прашање.

Конечно, привлечен дел од интервјуто на Раинер беше поврзано со духовноста, која тој ја спомена во делови од неговиот клип кон крајот и што вреди да се слуша.

Тој вели дека не е религиозен, но верувал дека некои луѓе имаат дарба или можност да гледаат работи што мнозинството не може или не сака да ги види. Се сомневам дека тој сугерираше нешто што го надминува истражувањето на настаните. Можеби повеќе од супериорна перцепција на настаните, духовност или природен инстинкт што оди подалеку од општата човечка способност да ги перцепира или рационализира нештата - што тој ги смета за релевантни за темата и поврзаноста едни со други.

Раинер го даде примерот на еден пријател кој го опиша своето дете во друштво на други деца дека се разликува од другите.

Тоа е нешто на што можеме да се обратиме во насока на нашиот живот од оној што беше главно бесцелен и неисполнет до денешната борба против неправдата каде и да ја видеме.

Чувствуваме дека постои духовна димензија и ја чувствуваме кај другите кои се борат за ова и слични проблеми. Без разлика дали е духовно или има некое друго објаснување, мислиме дека суштината на она што го вели Раинер е многу точна и ќе одекне кај многу луѓе, без разлика дали станува збор за спротивставување или против странски војни за борба против војната што глобалните елити и нивните марионети сега ја имаат ослободено врз целото човештво под маската на Ковид-19.

На крајот од изјавата, модераторот го прашува Раинер дали историјата сега ќе гледа назад со добронамерност кон него и другите кои учествувале во оваа борб? Раинер одговара „апсолутно, се разбира“.

Раинер е очигледна личност со многу интегритет, страст и интелигенција. Еден од многуте одлични луѓе што ги имаме и кои се борат за нас.

 

Првично објавено во One World Press

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас