Крај на системот во 2025 година? (Видео)

Извештајот на Светска банка сугерира дека кризата ќе трае до 2025 година. И потоа? Ограничувањата на граѓанските слободи веројатно ќе траат со години?

 

Од Ернст Волф

Во моментов доживуваме процес што никогаш порано не бил виден во целата историја на човештвото. Под изговор дека се обидуваат да го заштититат нашето здравје, во изминатите тринаесет месеци сме лишени од нашето право на собир, слободата на изразување и слободата на патување.

 

Покрај тоа, сè повеќе сме принудени да направиме вакцинација, чии долгорочни ефекти никој не ги знае.

 

Многу луѓе веруваат дека ова се медицински оправдани, привремени мерки. Тие претпоставуваат дека овие ќе бидат укинати кога ќе се заврши претпоставената здравствена криза.

 

Но, ова е фатална грешка во два аспекти. Не успеваат да ги препознаат вистинските намери зад мерките и ги спречува луѓето да се спротивстават на прогресивното демонтирање на нивните права. На овој начин, тоа им овозможува на мозоците и профитерите во позадина да продолжат да ја следат својата агенда.

 

Уште поважно е одново и одново да се истакнува оваа агенда и нејзините цели: Она што во моментов го доживуваме не е ништо друго освен присилниот економски колапс опишан од основачот на Светскиот Економски Форум, Клаус Шваб, во неговата книга „Големиот Ресет“ и е во интерес на оние кои претходно беа на лостовите на моќта и од кои оваа моќ се заканува да се оддалечи, од две причини:

 

Од една страна, монетарниот систем во претходната форма го достигна својот историски крај и повеќе не може да се одржува на долг рок.

 

Од друга страна, ние сме во средината на четвртата индустриска револуција, во која милиони работни места ќе исчезнат засекогаш поради употребата на вештачката интелигенција.

 

И двете заедно значат дека економските и социјалните структури од минатото застарија и мора да бидат заменети со нови.

 

 

Но, што прави политиката во оваа деликатна ситуација, која е толку важна за иднината на човештвото?

Наместо јасно да и ја презентираме на јавноста дилемата во која сите сме заглавени и да бараме на демократски начин за разумно и реално решение за сите луѓе, начинот им овозможува на мало малцинство да подготват нов систем што е корисен само за нив и за постојните системи за грабеж тие се користат со сите трикови до неговото крајно пропаѓање.

 

Токму оваа фаза на грабеж на системот ја доживуваме во моментов. Без оглед на загубите, централните банки генерираат огромни суми пари и им се даваат на големите инвеститори, кои на тој начин ги водат финансиските пазари на нови височини и ги полнат своите џебови.

 

Државите, исто така, фрлаат пари на невиден начин и создаваат буџетски дупки што никогаш не можат да се пополнат. Во исто време, средната класа е намерно уништена и подредена на економијата на дигиталната платформа што се шири како рак.

 

ИТ и фармацевтските компании во моментов не само што добиваат повеќе приходи од кога било порано, туку исто така добиваат моќ до невиден степен и го прават целото човештво сè повеќе зависно од нив.

 

Богатството на мала група милијардери расте неизмерно, додека повеќе од 130 милиони луѓе гладуваат како резултат на мерките и една и пол милијарда луѓе кои веќе живеат на работ на егзистенцијата треба да ги стегаат појасите секој ден.

 

Сето ова е направено со упатување на исклучителна медицинска состојба во која наводно се наоѓаме.

 

Наводниот вишок морталитет веќе долго време е статистички разбијан, пукна бајката за болеста без симптоми и преоптоварувањето на здравствениот систем што се повикуваше одново и одново, сето тоа не се должи на Ковид-19, туку на занемарниот третман на овој систем од страна на политичарите со години.

 

Бидејќи почетокот на топлата сезона го отежнува одржувањето на наративот за ултра опасната епидемија што ни се заканува на сите нас, диктаторските мерки се неопходен дел од агендата за ресетирање, во моментов доживуваме повторно разбудување на друг наратив , имено апокалиптичната визија за климатските промени што му се закануваат на човештвото.

 

Како и во случајот со Ковид-19, нема вистинска грижа зад ова хорор сценарио, имено еколошката критичната состојба на нашиот свет, која претрпе огромна штета, меѓу другото, од загадувањето на воздухот, контаминацијата на светските океани и нуклеарните катастрофи во Чернобил и Фукушима.

 

Наместо тоа, повикувањето на климатските промени се однесува на зачувување на интересите на финансиите и дигиталното лоби, кое, меѓу другото, сака да ги пренесе трошоците за пресвртот преку данок на ЦеО2 на пошироката јавност и со тоа перфидно демонстрира добра волја и политичко незнаење. Ги експлоатира младите луѓе претставувајќи им контролирани фигури како Грета Тунберг.

 

Кој од двата наратива ќе биде во преден план во наредните недели и месеци не им е важно на оние што ги влечат конците во позадина.

 

Само една работа е важна за нив: Дека присилните мерки се продолжуваат и дополнително се интензивираат, така што, кога ќе дојде конечниот колапс на овој систем, луѓето да бидат податливи и да стиснат присилно во дигитално-финансискиот корсет опишан безмилосно од Клаус Шваб.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас