Сите научници се принудени да се пензионираат

Сите научници се принудени да се повлечат откако сфатија дека науката сега е направена.

Илјадници научници ширум светот се во потрага по нова работа откако сфатија дека науката е завршена и повеќе нема потреба од тоа.

„Науката е готова“, рече климатологот Јонче од Бучин, додека главата му тагуваше тажно. „Го слушнав тоа на Телевизија.

Што треба да направам со мојот живот сега кога целото знаење е фиксирано и повеќе не може да се преврти со нови откритија? Можеби ќе се вработам како политички советник! “

Навистина, експертите открија дека веќе е основана науката за климатските промени, заразни болести, пол, потекло на биолошкиот живот, социологија, исхрана и скоро секоја друга научна дисциплина што ја спонзорираат владите.

Повеќето научници зазедоа нови работни места како политичари и медиумски личности за да можат да ја уверат јавноста колку неверојатно е цврста науката.

Еден научник се обиде да инсистира на тоа дека науката не е расчистена, но тој беше означен како „негирач на науката“ така обележан од „Негирачите на фактите“ беше последниот научник исфрлен од социјалните мрежи.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас