Израелски адвокат има порака до светот - Живееме во диктатура

Израелскиот адвокат Гал Гур споделува итна порака со светот преку Твитер:

„Наспроти тоа што ви е кажано, Израел не се врати во нормала“.

Таа посочува дека Министерството за здравство денес препорача продолжување на вонредната состојба во Израел. Според Гал, основните права се повредени, „зелениот пасош“ е многу дискриминирачки и има секакви недемократски ограничувања.

Доколку вакцините имаа голем успех, „вонредната состојба“ немаше да биде продолжена. Од почетокот на „проектот за вакцинација“ заплашувањето дури се зголеми, вели израелскиот адвокат. Растечката принуда и дискриминацијата го делат општеството.

Основните активности како што се работа, училиште, грижа и одмор станаа луксуз резервиран само за вакцинираните. На неколку места, можете да влезете дури и со негативен тест за корона. Таквиот тест не смее да биде постар од 72 часа и граѓанинот треба да ги сноси трошоците, според Гал.

Адвокатот нагласува дека Државата Израел повеќе не е демократска. Нема функционална влада  и нема парламентарни комитети што ќе ја свртат страницата. Живееме во диктатура, вели таа.

Постојат две опции, вели таа: вакцината е ефикасна и сите ограничувања треба да се отстранат, или е неефикасна и нема оправдување за продолжување на ограничувањата. Гал нагласува дека оваа информација нема да се појави во медиумите и ги замолува луѓето да ја изнесат својата порака.

Таа исто така смета дека Израел е пилотот што треба да послужи како пример за остатокот од светот. Доколку успеат да ги убедат луѓето дека тоа е „успех“, овој проект ќе биде распространет низ целиот свет. Тогаш навистина можеме да се подготвиме за нешто.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас