Лагата за Индија и Ковид починатите на улиците

Користите стари фотографии од гасна несреќа во Индија за да покажете „починати од Ковид“ ширум светот.

Направивме малку истражување за Индија откако беше искористена слика за истекување на гас од 2020 година „користена“ за да се прикажат „Ковид мртви“ на улиците.

Само пример за тоа како медиумите манипулираат со вас.

Еве на пример во Индија, која повторно шири паника низ медиумите.

Снимката од екранот бр. 1 ни покажува извадок од Њујорк пост со жена од Индија како лежи мртва на улица.

Насловот гласи: „КОВИД бран „голта“ луѓе во Индија „како чудовиште

 

Оваа (видео) снимка не доаѓа од смртта на Ковид на улиците во Индија, туку е снимка од истекување на гас во фабрика за полимери во близина на Висахапатнам, во која загинаа 12 лица во мај 2020 година.

Еве го написот (во меѓувреме содржината е променета).

(види слика 2, 3 и 4).

Врска до слика 2

Врска до слика 3 (по 1.12 мин)

Врска до слика 4
(написот е одстранет но линкот е следниот https://www.telegraph.co.uk/news/2020/05/07/chemic-gas-leak-india-kills-8-makes-1000-sick/) во линкот може да се виде насловот.

 

Потоа, сè уште ја имаме сликата 5. Ова покажува веб-наод на тема Индија со следнава изјава:

"Жал ми е, но разговарав со мојот пријател во Индија. Владата ги блокира најсиромашните земји како Бихар и Махарашта, тие ги затворија сите пазари на храна. Таму е најтоплото време од годината, температурата е до . "50 степени.

Најсиромашните луѓе се заробени без храна, вода и лекови, а многу малку резерви поминуваат низ нив.

Тие умираат, околу 200 000 на ден, не од Ковид, туку од лишување од основни потреби. Значи, кога Борис (Џонсон) зборува за индиската варијанта и знае дека тоа е владата, тогаш јас сум повеќе од шокиран за Индија. Затоа, ве молам, немојте да се смеете, овие луѓе умираат, но не од Ковид “.

 

Да се подсетиме, лажеа пред тоа, лажат и сега!

 

Подолу истото дете почина три пати од Ковид-19 истовремено во Обединетото Кралство, Португалија и Белгија??? Во една објава има 14 години во друга 13 во трета 12, еднаш е момче еднаш е девојче???

 

Во првата објава сликата е веќе одстранета

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8164787/14-year-old-boy-Portugals-youngest-coronavirus-victim-Ovar-near-Porto.html

https://www.express.co.uk/news/world/1262741/Belgium-coronavirus-12-year-old-girl-death-youngest-victim-europe

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас