Судбината на народите во светот

Од Пол Крег Робертс: Тој е американски економист и публицист. Тој беше помошник секретар на Министерството за финансии за време на администрацијата на Реган и е познат како ко-основач на програмата за економска политика на администрацијата на Реган.

Овој напис не се однесува на глобалното затоплување, нуклеарната војна, Ковид или која било друга исценирана или вистинска чума. Станува збор за довербата на народите во светот.

Од сите народи, белите етнички групи од западниот свет имаат најлоши изгледи. Причината за ова е што белите народи ја изгубија довербата преку децении индоктринација против себе од страна на белите интелектуалци и еврејските културни марксисти.

Денес, владите на САД, Канада, Велика Британија и Западна Европа претпочитуваat луѓе со боја, вклучително и илегални имигранти, отколку родени бели етникуми кои треба да бидат заменети во нивните земји.

Уште во 70-тите години на 20 век, Жан Распајл забележа пад на белата самодоверба и ги опиша нејзините последици во неговиот роман „Кампот на светците“. Романот е толку соодветно описен за нашето време, што романот во суштина е забранет за јавната дискусија и демонизацијата на Распајл е во тек.

Во Соединетите држави беше донесен законот за граѓански права од 1964 година за да се даде правно дејство на 14-тиот амандман на Уставот, кој гарантира еднаква заштита со закон.

Формулацијата на законот експресно забранува фаворизирање или попречување на раса или пол преку квоти. Како и да е, законот е прекршен од регулаторот и е наметнат систем на расни привилегии за црнците на универзитетите, работодавачите и населението.

Помалку квалификувани црнци биле претпочитани од поквалификуваните белци при прием на факултет, вработување и унапредување. Забраните за прием, вработување и унапредување беа воведени на белците сè додека не се постигне расна рамнотежа.

Ова има многу негативни последици, како што се:  влошување на нивото на образование [види овде], влошување на работните перформанси и авторитетот на претпоставените кон црните вработени, бидејќи секој дисциплински проблем може да се претвори во расистички проблем.

Отпуштањето црно лице едноставно ги враќа напорите на компанијата да одржува расна рамнотежа и веројатно ќе му создаде проблеми на менаџерот.

Сепак, главната негативна последица е тоа што црнците се убедени дека имаат право затоа што страдале од расизам. Фактот дека белците имаат право на нив се сфаќа како признание на белците дека црнците страдале од злоупотреба во минатото.

Со други зборови, белците официјално ја признаа својата вина и се исправуваат со тоа што ќе се направат граѓани од втор ред.

Како резултат, барањата за репарации се зголемуваат. Постојат барања дека црните гласови мора да се избројат двојно, за да се надоместат робовите што завршија пред 156 години. Белата култура, не само нејзините статуи, мурали, музика и уметност, туку и самата бела историја мора да биде срушена и уништена.

Музеите се затворени. На училишните деца им се предава критичка расна теорија за да им ги исперат мозоците против себе и да ги сведат на неефикасно спротивставување на нивното деградирање кон граѓани од втор ред.

Индоктринација е толку успешна што толпата Антифа и Црните животи се важни се полни со бели етникуми, а белите училишни деца редовно се учат да бидат системски расисти и покрај протестите на родителите.

Белите вработени во корпорациите, американската влада, вклучително и војската и универзитетите се должни да учествуваат во обука за расна свест што ќе покаже дека е расистички да се бара одговорни за црна личност.

Со постојано нагласување на црните смртни случаи од полицијата и никогаш не известувајќи за поголем број белци кои умираат од полицијата, националните медиуми намерно создадоа впечаток кај црнците дека полицијата убива црнци од расистички мотиви.

Овие чувства беа толку возбудени што видеото што ја отсликува пристрасноста на перспективата на камерата и изгледа како полицаецот Шовин да има колено на вратот на Џорџ Флојд, додека Флојд се жалеше дека не може да дише е сè што е потребно за да се осуди невин човек.

Ова видео беше прикажувано постојано низ целата земја со недели и го контаминираше секој базен на жирито. Шовин се обрати на суд и веќе беше осуден. Вистински доказ - Флојд имал три пати поголема смртна доза на фентанил во крвта. Фактот што фентанил убива задржувајќи го здивот и дека полициските крупни снимки покажаа дека коленото на Шовин е на сечилото на Флојд, отколку на вратот, не играше улога во пресудата на поротата. Навистина, бидејќи на светот не му беше прикажано полициското видео во неколку наврати неколку недели пред судењето, никој не би прифатил пресуда, каква што бараа вистинските докази.

На американскиот естаблишмент му олесна што е осуден невин човек затоа што установата верува дека убедувањето на Шовин ќе ги убеди црнците дека судскиот систем не е расистички и толпата ќе престане да гори и да ги ограбува деловните области на демократски управуваните градови. Ова е наивна надеж.

Црнците научија дека не одговараат, а полицијата одговара. Насилството работи за црнците, но не и за полицијата. Полицијата виде дека има многу поголема поддршка во јавноста за црниот криминалец Флојд отколку за белиот полицаец Шовин.

Ако полицијата е рационална, таа ќе се заштити себеси. Тоа значи неподготвеност и одбивање да се одговори на црните злосторства. Сите ќе страдаат, но најмногу ќе страдаат црните маала. Ќе бидат без полициска заштита.

Иста е ситуацијата и во Европа. За Британците и најголемите европски земји, колонијализмот зазема ропско место, а покрај африканските црнци, земјите се преплавени и со Арапи, Индијанци и Пакистанци. Во европскиот печат не се споменува раса на осомничениот освен ако осомничениот не е бел.

Во Шведска и Германија, полицијата не е пријателски расположена кон силувања од бели жени кога силувачот е личност во боја, затоа што зголемувањето на криминалот, што е резултат на политиката на отворени граници на владејачките партии, е спротивно на интересите на власта.

Од сите бели европски етнички групи, германскиот народ има најлоши изгледи. Во Соединетите држави, белите либерали и еврејските културни марксисти ја уништија белата доверба.

Во Германија, токму американско-британско-советското демонизирање на Третиот рајх и преземањето на германското образование од страна на Американците во повоениот период ја уништи довербата на германскиот народ.

Вашингтон и неговите германски повоени марионетски влади донесоа закони што ја прават невозможна секоја одбрана, па дури и каква било непристрасна анализа на Третиот рајх.

Воената пропаганда на Втората светска војна и ционистичката приказна за холокаустот ги срамеа Германците. Во суштина, тие се народ како Американците кои се срамат од својата земја. Таквиот народ не може да се брани.

Да погледнеме во друга земја - Русија. Рускиот претседател Путин се демонизира на целиот Запад - „новиот Хитлер“ според Хилари Клинтон, „убиец“ според изборниот крадец во Белата куќа.

Русија е лажно обвинета за секакви злосторства - соборување на малезискиот патнички авион, труење на Скрипал и Налвани, инвазии во Украина и Грузија - обвинувања изнесени од САД и нејзините вазали на НАТО кои заедно сочинуваат седум земји и милиони луѓе со „внесување демократија во нивните земји“ со бомби и масовни убиства на цивили.

Некој би помислил дека очигледните лаги против Русија и очигледните злосторства против човештвото од страна на Вашингтон и нејзините марионети ќе и остават на Русија морална надмоќ.

Но, не тоа не го прави, и зошто? Одговорот е дека руската академска и интелектуална класа беше изперена во мозокот од Американците за време на ерата на Елцин кога Советската / Руската империја беше распуштена од Вашингтон.

Како резултат, руските академици и интелектуалци, особено во меѓународните односи и економијата, ја имаа барем едната нога на Запад. Западот е местото каде што сакаат да бидат затоа што имаат заблуди за западот. Нивните наивни заблуди ефективно ги прават петта колона за Вашингтон.

Лесно е да се види како ги добиле овие заблуди. Во советската ера, особено во претходниот дел, беше опасно да се биде девијатор. Дури и Солженицинин беше испратен во гулагот. Откако Хрушчов ги олесни работите, интелектуалците можеа да се изразат послободно, но супресијата на слободната мисла на Советскиот систем беше болна точка.

И покрај нејзината лага, сликата за „слободна Америка“ сè уште одекнува во умовите на руските професори. Денес во Америка е многу поопасно да се отстапи од официјалниот наратив отколку во Русија, па дури и во Кина.

Во суштина, слободното размислување во Америка е мртво, потиснато од печатените медиуми, телевизии, радија и дигитални вратари и од универзитетите кои ја обновуваат американската историја и општество со бела вина и вокизам.

И покрај интелектуалната / академската заблудена петта колона во Русија, Русија е во посилна позиција од САД и Европа. Во САД и Европа, акцентот е ставен на деконструирање на историјата и културата на земјите и нивно заменување со разновидност и мултикултурализам.

Со други зборови, Западот ќе се претвори во Вавилонска кула.

Но, во Русија ситуацијата е поинаква. Во својот говор пред Федералното собрание, Путин рече:

„Многу е важно нашите млади да гледаат на достигнувањата и победите на нашите извонредни предци и современици и да бидат инспирирани од нив, од љубовта кон нашата татковина и настојувањето да дадат личен придонес за нејзиниот развој.

Така Американците и нивните вазали во НАТО се учат да ја мразат својата земја, а Русите да ја сакаат Русија. Во конфликт меѓу Русија и морално декадентниот Запад исполнет со самоодвратност, очигледно е кој ќе победи.

 

Извор: The Fate of the Peoples of the World

 

Превод - Футв Медиа: Со почит кон авторот и благодарение за оваа извонредна и реална анализа, секоја чест!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас