Раинер Фуелмих - Блиску сме до пресвртната точка

Мерките за короната се најтешките злосторства против човештвото што некогаш биле извршени, вели адвокатот Раинер Фуелмих. Ова никогаш не било за вирус или здравје; Ова беше за контрола на 0,01%, елитата, која веќе имаше на располагање огромни суми пари и капитал.

Раинер Фуелмих разговараше со многу експерти и ги провери доказите за кризата во короната. Тој верува дека ПЦР-тестот е намерно направен неверодостоен со цел да се добијат што повеќе инфекции - позитивни тестови.

Ова е за да и се помогне на агендата за вакцинација - што всушност вклучува генетско експериментирање. Откако го истражуваше овој случај една година, заклучува дека ова се најголемите злосторства извршени некогаш против човештвото.

Првичната агенда беше планирана за 2050 година. Потоа беше донесена до 2030 година, а потоа забрзана до 2020 година. Сè се случи пребрзо. Тоа исто така ја објаснува многубројната небрежност.

Тој се сомнева дека многуте несакани ефекти што сега ги предизвикува вакцината не биле наменети. Овие инјекции се форма на генетски инженеринг и дел од геноцидниот план за да се добие целосна контрола и послушност на оние кои би останале зад ова „чисткење“. Тој вели дека има докази за смелите тврдења што ги дава.

Коронската криза исто така сака да го скрие фактот дека ЕУ е во банкрот. Ограбени се и пензиските фондови. Затоа, тие сакаа да ја стават Европа под контрола пред луѓето да започнат да разбираат што навистина се случува.

Со сторените злосторства мора да се постапува пред меѓународен трибунал. Раинер Фуелмих е на мислење дека националните судови не се соодветни бидејќи обемот на случајот ги надминува овие судови.

„Мислам дека сме блиску до пресвртницата. Заради многуте грешки што ги прават.  -

Луѓето кои стојат зад злобниот план и глобалното блокирање се 0,1% од населението кои се обидуваат да доминираат над остатокот од населението, 99,9%.

Светската здравствена организација (СЗО) во суштина е една од приватните глобални организации водени од ултрабогатите кои управуваат со светот. Тие се движечката сила зад агендата за вакцинација за болест со стапка на заразеност од инфекции од само 0,14-0,15%, споредлива со грипот.

Најважно во моментов е споделување и поврзување на информации. Сега сме со доволно голема група на луѓе (10-20%) за да го свртиме бранот.

Врската е создадена и на духовно ниво и нè прави моќни. Не можеме да не се избориме со оваа борба затоа што ако ја изгубиме, човештвото ќе изгуби. Сепак, елитата ќе нè натера да веруваме дека не можеме да ја добиеме оваа борба.

Тие користат мејнстрим медиуми за да не обесхрабрат. Но, Раинер Фуелмих верува дека сме на прагот на пресвртницата.

(Табела со броеви за стапката на преживување ако имате Ковид-19)

Д-р Раинер Фуелмих е еден од четворицата членови на германскиот комитет за истраги на корона формиран на 10 јули 2020 година,Критични се за причините за мерките на Корона, но и за нивните штетни последици. Комитетот се консултира со голем број меѓународно реномирани научници и експерти,

Раинер Фуелмих не е само првиот. Како адвокат, тој е член на адвокатската комора на Германија и Калифорнија, адвокатска комора што ја следи англо-американската судска пракса, 26 години. Во минатото, тој успешно работеше како судски адвокат во случаи на измама против гиганти како Дојче Банк, Фолксваген и Куене + Нагел, глобален давател на услуги за логистика.

 

 

Скандалот и измамата со Ковид

Сега тој работи со меѓународна мрежа на адвокати за скандалот со измамата со корона, „најголемото незаконско дело на сите времиња“ и „веројатно најголемото злосторство против човештвото што било извршено“ Раинер Фуелмих тврди дека одговорните за скандалот со измамите со короната треба да бидат гонети на политичко ниво и обвинети за граѓанска штета.

Коронските мерки преземени од безброј влади ширум светот „чинеа безброј човечки животи“ и „го уништија економското постоење на безброј компании“. Мерките се базираат исклучиво на резултатите од тестовите за ПЦР.

Позитивните резултати  на ПЦР-тестовите беа погрешно отфрлени како „инфекции“. Ова беше оправдување за заклучувањата низ целиот свет, затворање на компании и училишта, мерки за дистанцирање и задолжителни маски за лице.

Клучното прашање е дали се преземени главните мерки за заштита на јавното здравје или за да се добие поголема контрола и да се оствари поголема добивка за фармацевтската индустрија.

 

 

Никогаш повеќе не користете ПЦР-тестирање како дијагностичка алатка

Карл Хениган, професор на престижниот универзитет во Оксфорд и директор на Центарот за медицина базирана на докази, пишува дека ако продолжи оваа практика на тестирање, вирусот КОВИД-19 никогаш нема да исчезне, но секогаш ќе биде откриен лажно.

Д-р Мајк Једон пишува дека овој тест е несоодветен, треба веднаш да се повлече и никогаш повеќе да не се користи за овие цели. ПЦР-тестот сега погрешно се користи за да се дијагностицира болест, но се чини дека првенствено создава страв.

Деталниот и протечен „паничен документ“ од германски службеник во Министерството за внатрешни работи содржи проценка на ризик за мерките за корона. Заклучено е дека нема доволно докази за сериозни ризици во јавното здравје.

Сепак, се заклучува дека постојат бројни индикации дека мерките за корона доведуваат до огромна здравствена и економска штета. Раинер Фуелмих вели дека ова ќе доведе до многу големи побарувања за отштета, за што ќе биде одговорна владата. Оттогаш службеникот одговорен и автор на извештајот е суспендиран

„Ако ПЦР-тестовите не беа користени како дијагностичка алатка за инфекции со корона, немаше да има пандемија и блокирање, но ќе се гледаше како само  на умерен или благ бран на грип.“  - Реинер Фуелмих

 

 

Одговорен и соучесник

Раинер Фуелмих вели дека ако има непобитни докази кои покажуваат дека имало намерна измама, како што е објавување лажни факти за тестовите за ПЦР, тогаш тоа е злосторство.

Според Раинер Фуелмих, овие дури можат законски да се класифицираат како де факто злосторства против човештвото во смисла на Дел 7 од Меѓународниот кривичен законик. На крајот на краиштата, добиените мерки за корона предизвикаа катастрофална штета на јавното здравје и економијата.

Неуспехот на главните медиумите да ги пријават вистинските факти за оваа таканаречена пандемија значи дека и тие можат да одговараат. На крајот на краиштата, тие требаше да знаат дека не постои консензус за ПЦР-тестот и дека противниците на политиката на короната можеа да обезбедат еквивалентна платформа за да ги искажат своите ставови.

Поради некритичното и еднострано известување, тие се соучесници во предизвикувањето на огромен страв кај населението. Нивната улога ја направи дебатата за отворена политика невозможна и дејствувањето може да продолжи до денес.

„Дури и во Германија и другите претходно цивилизирани земји, децата им се одземаат на родителите ако не ги следат прописите за карантин.“  - Реинер Фуелмих

 

 

Предността на масовната тужба

Според Раинер Фуелмих, масовната постапка е најдобриот начин да се бара отштета од одговорните.

Масовната тужба се базира на англискиот закон и се спроведува во САД и Канада. Овозможува судот да досуди отштета врз основа на обвинение и им дава можност на другите странки во другите земји да се приклучат на тужителот во рокот што ќе го определи судот.

Предноста на судската постапка е тоа што е потребен само еден процес, а тоа е постапување по претставката на претставникот на подносителот. Предностите се:

1.Поевтино е
2.Побрзо е од стотици илјади индивидуални тужби.
3.Тоа е помалку стресно за судовите.
4.Обично тоа овозможува многу подетално проучување на надоместоците.

Во Германија, група адвокати се собраа да им помогнат на своите клиенти да побараат отштета. Сега им ги дадоа на германските тужители сите релевантни информации и обрасци за да се процени колкава штета претрпеле.

Исто така постои и меѓународна мрежа на адвокати (која расте секој ден), која исто така е вклучена во ова досие.

Со покренување на (меѓународна) тужба не само што може да се добие компензација и правда, туку тоа ќе доведе и до откривање на огромната измама и кршење на човековите права за кои се виновни многу влади и организации.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас