Молк во медиумите - Во Лондон 1 милион луѓе маршираат за слобода

Минатата сабота над милион луѓе се собраа во Лондон да демонстрираат за слобода. Во главните медиуми владееше заглушувачки молк. Неколкуте извештаи во медиумите за масовните демонстрации зборуваа за „најмногу 10.000“ демонстранти.

Дописникот на Би-Би-Си, Маријана Спринг објави на Твитер дека „неколку илјади демонстранти против блокирањето“ маршираат низ Лондон. Таа додаде дека претежно биле луѓе кои „веруваат во заговори на Интернет“. Нејзиниот колега Мајк Вендлинг рече дека има „најмногу од 5000 до 10 000“ демонстранти кои „не биле нормални луѓе“, според неговото мислење.

 

 

Видеото подолу покажува колку луѓе биле на нозе.

„Погледнете колку луѓе учествуваа во протестот против блокирањето во Лондон. Огромното мнозинство работи напорно и не се противи на Корона наративот, но е многу очајно за колатералната штета што ја предизвика авторитаризмот “, вели хонорарниот писател Џејмс Мелвил.

 

 

Новинарот и радио водител Бев Тарнер на денот на маршот напиша: „Лондон. Денес -  Можеби еден милион луѓе протестираат мирно, лути и загрижени. И ниту еден збор за тоа во вестите “.

 

ТВ водителката Тонија Брукстон исто така беше вознемирена: „Ниту еден збор за тоа на ТВ или во главните медиуми. Новинарството е мртво. Ќе ја рашириме вистината “.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас