Вистината за Шпанскиот Грип

Историјата ни кажува дека шпанскиот грип убил меѓу 50 и 100 милиони луѓе во 1918 година. Медицински и фармацевтски извори ја сметаат за најстрашната болест. Тоа е воен мит кој сè уште е поддржан за да се прикријат експерименталните воени вакцини кои убија милиони за време на шпанскиот грип.

Д-р Елеонор Мекбин, автор на „Осудена вакцина“, детално ги опишува нејзините лични и семејни искуства за време на пандемијата на шпанскиот грип во 1918 година.

Изјава од Мекбин, кој не беше вакциниран преживеа, со ова ви овозможува да го разгледате овој историски настан. Мекбин дава докази дека биле компромитирани историските настани на „шпанскиот грип“ од 1918 година.

Истата работа беше и се правеше со епидемијата на детската парализа и свинскиот грип.

 

 

Мит за шпанскиот грип

Бидејќи Шпанија беше неутрална за време на Првата светска војна, за разлика од борбените земји, не се двоумеше да ја пријави епидемијата на грип во 1918 година.

Па така, Шпанија беше направена како „жртвено јагне“ како извор, и така беше измислено името „Шпански грип“.

Масивен експеримент за воена вакцинација беше спроведен во Форт Рајли, Канзас - каде беше пријавен првиот случај на „шпанскиот грип“.

За прв пат, фармацевтската индустрија доби надополнување на субјекти за тестирање на луѓе спонзорирани од Рокфелер институтот за медицински истражувања.

Американската војска обезбеди 6 милиони мажи како испитаници за експерименталната  вакцинација.

Американските војници од Првата светска војна добија 14-25 непроверени, експериментални вакцини во рок од неколку дена, што предизвика зголемени случаи на СИТЕ болести одеднаш.

Лекарите ја нарекоа нова болест и продолжија да ги потиснуваат симптомите со дополнителни лекови или вакцини.

 

 

Обдукциите извршени по војната докажаа дека грипот од 1918 година не бил „грип“. Наместо тоа, тоа беше болест предизвикана од експерименталната „вакцина против бактериски менингитис“ дадена на луѓе.

Оваа болест ги имитира симптомите исто како и грипот. Голем број на вакцинираните војници биле убиени од оваа експериментална вакцина и оние кои не биле вакцинирани не биле погодени.

 

 

Но, што е со цивилите?

Огромни количини на неискористени експериментални вакцини останаа неискористени кога нагло заврши Првата светска војна.

Американската влада започна кампања за ширење страв кај цивилите тврдејќи дека болеста ќе се прошири и на членовите на семејството доколку војниците се вратат кај своите семејства.

На овој начин, тие успеаја да користат десетици милиони цивили како испитаници за експериментални вакцини. Како резултат, милиони цивили загинаа по војната, како и војниците.

Значи, наместо да го намали ризикот, ја влоши ситуацијата и беше наречен голем „шпански грип од 1918 година“ во кој умреа само оние кои беа вакцинирани.

„Седум мажи паднаа мртви во лекарска ординација откако беа вакцинирани. На нивните семејства им беа испратени писма дека загинале во битка “.

 

 

Еленор Мекбин, Директориум за велнес во Минесота

Неодамна, оралната вакцина на СЗО слично предизвика епидемија на детска парализа во Африка.

Една недела откако Светската здравствена организација (СЗО) објави дека нивната децениска кампања за вакцинирање во Африка е успешна, самата нивна орална вакцина предизвика нова епидемија на детска парализа на континентот. Епидемијата е предизвикана од мутација на видот во вакцината.

 

 

Наративот КОВИД

Нил Фергусон, е британски научник и професор на Империјал колеџ кој разви пандемиски математички компјутерски модели за КОВИД-19 кои беа користени како основа за дизајнирање на националните политики.

Како и да е, сите модели на Нил Фергусон се покажаа во заблуда и сепак светот го следи неговиот модел на КОВИД-19.

На пример, според моделот Фергусон, Шведска би видела повеќе од 100 000 смртни случаи до јуни 2020 година, но Шведска има само 2854 вкупни смртни случаи.

Случајот со Шведска е интересен затоа што строгите блокирања пропишани од СЗО не се спроведени од шведската влада. Шведскиот модел ја докажа неефективноста на мерките за СЗО против КОВИД-19.

Лажните модели на Корона беа дополнети и со неисправни протоколи за тестирање.

Како што претходно објави GreatGameIndia, стандардните тестови за коронавирус создаваат голем број позитивни случаи секој ден. Овие тестови се засноваат на неправилни протоколи на СЗО, кои се дизајнирани на таков начин што исто така се евидентираат лажно позитивни случаи.

Дури една година подоцна, кога веќе беше прогласена пандемијата и беа воведени строги блокирања ширум светот, СЗО ја призна својата грешка и ги смени критериумите за тестирање со РТ-ПЦР тестот.

Минатата година, португалскиот апелационен суд пресуди дека ПЦР-тестирањето не е веродостојно и дека е нелегално да се ставаат во карантин луѓето само на основа на ПЦР-тест.

Циклусите на праг што се користат при тестирање на ПЦР-тестовите во Индија се помеѓу 37 и 40, што ја зголемува веродостојноста на тестот за ПЦР на помалку од 3% и лажната позитивна стапка до 97%.

Претходно, протоколот за тестирање на СЗО беше испрашуван дури и од националниот здравствен орган на Финска. СЗО ги повика земјите да тестираат што повеќе пациенти на коронавирусот.

Во застрашувачко откритие, главниот здравствен орган на Финска, Мика Салминен, го отфрли советот на СЗО, велејќи дека СЗО не се разбира од пандемии и дека нивниот протокол за тестирање на коронавируси е нелогичен и не ефикасен.

Значи, ако протоколите за тестирање на СЗО навистина се засноваат на најсигурни, точни и најосновани технологии и истражувачки методи достапни ширум светот, зарем не требаше да знаат за нивната занемарлива ефективност и ефектот во предизвикување на паника и хаос?

Всушност, СЗО знае дека не е ефикасен и, згора на тоа, ова не е првпат да се упатуваат такви критики.

Порано, во 2010 година, СЗО беше фатен како лажира пандемија и беше принуден да признае дека нивната методологија за мерење на вирусноста или ширењето на болеста, беше погрешна.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас