Ватикан е слуга на глобализмот и новиот светски поредок

20 април 2021 година (LifeSiteNews) - Од 6-8 мај 2021 година, ќе се одржи петтата меѓународна конференција во Ватикан, со наслов Истражување на умот, телото и душата. Обединете се за да спречите и обединете се за да лекувате. Глобална иницијатива за здравствена заштита: Како иновациите и новите системи за испорака го подобруваат здравјето на луѓето.

Домаќин на настанот е Папскиот совет за култура, Фондацијата Кура, Фондацијата „Наука и вера“ и „Матични за живот“.

 

Мајкл Хејнс од LifeSiteNews објави (тука) за темите што треба да се решат и учесниците, вклучувајќи го и озлогласениот Ентони Фаучи, чиј скандалозен судир на интереси не го спречи да го преземе управувањето со пандемијата во Соединетите држави; Челзи Клинтон, следбеник на сатанската црква и строг поборник за абортус; гуруто од Новта Ера Дипак Чопра; Даме Џејн Гудал, екологист и експерт за шимпанза; извршните директори на Фајзер и Модерна; претставници на Биг Тех; и цела низа абортуристи, малтусијци и глобалисти познати на пошироката јавност.

Конференцијата регрутираше пет истакнати новинари како модератори, кои се исклучиво од левичарските медиуми како Си-Ен-Ен, Ем-Ес-Ен-Би-Си, Си-Би-Ес и Форбс.

 

Оваа конференција - заедно со Советот за инклузивен капитализам на Лин Форестер де Ротшилд, Глобалниот договор за образование и меѓурелигиозниот Пантеон што ќе се одржи во јуни во Астана, Казахстан - е многубројна скандалозна потврда за вознемирувачко заминување на сегашниата Хиерархија, а особено нејзините највисоки римски членови, од католичката ортодоксија. Светиот Престол намерно се одрече од натприродната мисија на Црквата, правејќи се себеси слуга на Новиот светски поредок и масонскиот глобализам во антихристичен контра-магистериум.

 

Истите римски дикастири, окупирани од луѓе идеолошки усогласени со Хорхе Марио Бергого и заштитени и промовирани од него, сега продолжуваат неограничени во нивната непомирлива работа за уривање на верата, моралите, црковната дисциплина и монашкиот и религиозен живот, во обид залудно како и без преседан да се трансформира невестата Христова во филантропско здружение поробено на моќните сили.

 

Резултатот е супер-наметнување над вистинската Црква на секта на еретички и расипани модернисти, кои имаат намера да ја легитимираат прељубата, содомијата, абортусот, евтаназијата, идолопоклонството и секоја изопаченост на интелектот и волјата. Вистинската Црква сега е затемнета, негирана и дискредитирана од нејзините пастири, предадена дури и од оној што го зазема највисокиот престол.

 

Превод: Футв Медиа

Повеќе детали на англиски јазик во изворот

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас