Бајден треба јавно да ја запали маската за лице на ТВ

Американскиот сенатор Ренд Пол, го критикуваше на ТВ-каналот ФОКС ЊУЗ главниот советник на Бајден.

 

Фаучи постојано промовира дека оние кои биле вакцинирани сè уште можат да го пренесат вирусот и затоа треба да продолжат да носат маска.

 

„Ако сакате повеќе луѓе да се вакцинираат,  Бајден треба да се појави на националната телевизија, да ја соблече маската, да ја запали и да запали факел со неа и да рече:„ Јас се вакцинирав и сега сум спасен од оваа чума. Ако земете вакцина и вие сте безбедни “, рече Ренд Пол за ФОКС ЊУС.

 

Сенаторот повторно го обвини Фаучи за „создавање на паника“, додавајќи дека „нема докази“ за поддршка на тврдењата на медицинскиот советник во Белата куќа.

 

„Товарот на докажувањето треба да биде на владата да докаже дека го шириме, тогаш ќе ги слушаме. Наместо тоа, ова звучи како тактика на заплашување “.

 

Минатата недела Пол побара  Фаучи „повеќе да не добива платформа на ТВ затоа што, како што рече,  прави само паника“.

 

Сенаторот исто така се осврна на Фаучи како „мал тиранин“ и додаде дека Фаучи „мора да престане да му диктира на целиот свет како треба да живее и да дозволи да носиме свои одлуки“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас