По масовните вакцинации , училиштето мораше привремено да се затвори

Училиште во американската држава Илиноис минатиот месец мораше да ги затвори вратите откако 125 наставници и вработени се јавија болни поради несакани ефекти на вакцината за корона.

 

Наставниците и вработените во средното училиште во Кенеленд примиле покана за вакцинација против корона на почетокот на март. Во средата, на 10 март, беше донесена одлука за ослободување на 4.200 студенти.

 

Ден претходно, околу 600 наставници и асистенти ја примиле својата втора доза од вакцината Модерна, по што 125 од нив се пријавиле како болни. Тие страдаа од главоболки, треска и болки во зглобовите.

 

Училиштето немаше доволно наставници за да можат да се отворат. Како мерка на претпазливост, другите училишта одлучија да останат затворени во текот на неделата кога вакцинациите беа спроведени заради несакани ефекти.

 

Лекар изјави за радиодифузерот ФОКС 32 Чикаго дека ги советувал пациентите да одморат по втората доза. Околу 17 проценти од луѓето се разболуваат по втората инјекција.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас