Пасоши за вакцини во Обединетото Кралство во следните денови

„Нашата цел е да им дадеме на луѓето можност да го докажат својот статус на вакцинација кога повторно започнуваат меѓународните патувања“

 

Владата на Велика Британија официјално ќе воведе сертификати за вакцинација за неколку дена, се вели во извештајот на лондонскиот телеграф, повикувајќи се на извори кои откриле дека Министерството за транспорт разговарало со претставници на патничката индустрија за плановите.

 

Според извештајот, за време на телефонски разговор со членовите на Групата за реагирање на итни случаи во туристичката индустрија, официјален претставник рече: „Нашата цел е да им дадеме на луѓето можност да го докажат својот статус на вакцинација се додека не продолжат меѓународните патувања каде што тоа го бараат тоа и другите земји. Тоа ќе биде можно повторно најрано од 17-ти мај “.

 

Два извори од индустријата ја потврдија точноста на понудата и владата не го негираше тоа, според „Телеграф“.

 

Извештајот исто така сугерира дека системот ќе важи само за Британците кои ја напуштаат Велика Британија и дека за поширок меѓународен систем на евиденција за вакцинација ќе биде потребно повеќе време да се спроведе.

 

Сè уште не е јасно дали картичките за вакцинација ќе се користат и домашно за да се обезбеди пристап до киносали, пабови, ресторани и места. Како и да е, како што целосно објавивме, овие планови отсекогаш биле дискутирани и секој основен систем може лесно да се прилагоди за такви цели.

 

Како што објавивме во средата, авиокомпаниите планираат да не ги повикуваат претстојните записи за вакцинација затоа што „има премногу конотација“, изјави извршниот директор на авијацијата.

 

ЕУ исто така е веќе на пат кон сертификатот за вакцинација: Во јуни, системот „Дигитален зелен сертификат“ треба да се воведе низ цела ЕУ.

 

Многу други земји се во процес на усвојување на системот за евиденција за вакцинација. Многу од нив, вклучувајќи ја и Америка, ја тестираат технологијата во чекор со големата технологија, мегакорпорации и други глобалистички корпорации.

Контролата на сите граѓани напредува бавно, но сигурно

 

Извор: Report: UK Vaccine Passports To Be Rolled Out WITHIN DAYS

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас