Политичарот Стив Скалис го печи Д-р Фаучи

Според ЦДЦ, Американците, вакцинирани или не, не смеат да влезат во САД од Мексико сè додека не бидат тестирани, но мигрантите можат да доаѓаат кога сакаат.

На конгресното сослушување за пандемијата на короните, Стив Скалис, водач на малцинската парламентарна група во Претставничкиот дом, го стави на скара Американецот Ентони Фаучи, кој е и главен медицински советник на Бајден.

Тој се соочи со главниот лекар на претседателот Бајден со фотографии од засолниште за мигранти на кои се гледаат деца преполнети заедно. Одеднаш  Д-р  Фаучи веќе не беше толку разговорлив.

„Дали ти изгледа ова како социјално дистанцирање?“, Праша Скалис. „Не“, одговори Фаучи. „Значи, во овие ќелии се кршат правилата што им ги наметнувате на Американците. Ресторан би бил затворен доколку се работи на овој начин, а сепак администрацијата на Бајден управува со овој имот “.

Скалис праша зошто администрацијата на Бајден не става крај на овие практики. Тој посочи дека претседателот Бајден и потпретседателот Харис дури не го посетиле „кампот за мигранти“.

„Ги кршите сите правила на кои Американците треба да се придржуваат“, нагласи политичарот. Тој продолжи и рече дека Американците мора да бидат тестирани за Корона пред да отпатуваат од Мексико во САД, но дека мигрантите нема да бидат тестирани ако нелегално влезат во земјата.

Скалис го праша Др. Фаучи, ако смета дека ова ја испраќа вистинската порака, т.е. дека граѓаните мора да ги почитуваат сите можни правила, но илегалните мигранти не треба да почитуваат никакви правила. „Несомнено има тешка ситуацијата на границата“, заплетка Американецот.

Американците мора да се придржуваат на Ковид заповедите на Фаучи  додека имигрантите се над законот од која било политичка причина, одговори Натали Харп од One America News.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас