Путин со јасен став за провокациите

Оригинален наслов: Путин: „Авторите на провокации што ги загрозуваат руските безбедносни интереси ќе жалат бидејќи не се покајале долго време“ 

 

Рускиот претседател рече дека Москва ќе „повлече црвена линија“ во односите со другите земји од случај до случај.

Рускиот претседател Владимир Путин во средата рече дека извршителите на провокации што ги загрозуваат безбедносните интереси на Русија „ќе жалат бидејќи не се покајале долго време“.

Тој рече дека во секој конкретен случај Москва самата „ќе повлече црвена линија“ во односите со другите земји.

Во меѓувреме, претседателот истакна дека Русија ги гради своите односи со „огромното мнозинство“ на држави, вклучувајќи ги и европските земји, врз основа на меѓусебно почитување.

Извор: Русија Денес

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас