Флорида ги повикува училиштата да се откажат од барањата за носење маски

Претходно оваа недела, министерот за образование на Флорида им наложи на сите училишта да ги отфрлат условите за носење на заштитни маски за следната учебна година

Според него, упатствата за маските „не влијаат на ширењето на вирусот“ и тие „може да ја нарушат наставата за некои ученици“.

Студијата под наслов „Маски за лице во ерата на КОВИД-19: хипотеза за здравјето“ доаѓа до заклучок:

„Постоечките научни докази ја доведуваат во прашање безбедноста и ефективноста на носењето маски за лице како превентивна интервенција за КОВИД-19.

Податоците сугерираат дека и медицинските и немедицинските маски за лице се неефикасни.

Се покажа дека носењето маски за лице има значителни негативни физиолошки и психолошки ефекти.

Овие вклучуваат хипоксија, хиперкапнија, отежнато дишење, зголемена киселост и токсичност, активирање на вознемиреност и стресни реакции, зголемување на стресните хормони, имуносупресија, замор, главоболки...

Долгорочните последици од носењето маски за лице може да предизвикаат влошување на здравјето, развој и прогресија на хронични болести и предвремена смрт ... “

 

Извор: Florida Education Minister Urges Schools To Drop Mask Mandates

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас