Двегодишно девојче почина 6 дена по второто вакцинирање

Краток извадок од изворот наведен подолу

Двегодишно девојче за жал почина една недела откако ја прими вакцината Фајзер/Бионтех. Вакцината сè уште не е одобрена за употреба кај деца, но во последните неколку недели започнаа испитувања на кои родителите можат да ги волонтираат своите деца.

Смртта била пријавена во САД во системот за пријавување на вакцини за несакани настани (ВАЕРС). Деталите покажуваат дека двегодишното дете од Вирџинија ја добило својата втора доза од експерименталната инјекција од „Фајзер“ на 25 февруари 2021 година. Но, четири дена подоцна, на 1 март, девојчето било примено во болница затоа што сериозно се разболело ...

Извор и целосен напис:  trikooba.com

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас