Франција: од 3000 само 58 се појавиле за вакцинација!

Во францускиот град Ница, огромното мнозинство наставници ја отфрлија вакцинацијата против Корна на АстраЗенека. Само 58 од 3.000 наставници кои имаа право на вакцина закажаа состанок.

Исто така беа поканети полициски службеници и други „ризични групи“. Вакцините беа администрирани минатиот викенд во масовен центар за вакцинација во Палатата на изложбите во Ница.

Центарот мораше да ги затвори вратите по само четири часа во саботата, бидејќи ретко кој дојде. Само 58 состаноци беа резервирани. Првично, центарот требаше да биде повторно отворен на подоцнежен датум, но тоа не се случи.

Ова значи дека само два проценти од наставниците закажале состанок. Луѓето исто така веднаш се вратија назад кога им беше кажано дека ќе ја примат вакцината од АстраЗенека.

Французите се многу скептични во однос на вакцината за корона. Истражувањето минатиот месец покажа дека 61% од луѓето веруваат дека шприцот на АстраЗенека е „небезбеден“. Французите немаат доверба во вакцината, додека здравствените власти и Европската агенција за лекови (ЕМА) тврдат дека „придобивките ги надминуваат ризиците“.

 

Читај повеќе

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас