Америка е единствената голема пречка на агендата

Особено конзервативните Американци биле трн во окото на глобалистите со генерации и тоа навистина се сведува на едноставно прашање на меѓусебно исклучување: не можете да имате отворено глобалистичко општество и конзервативни идеали на исто место во исто време.

Невозможно е. Конзервативците веруваат во ограничена влада, вистински слободни пазари, индивидуална слобода, вредноста на животот, слободата на говорот, правата на приватна сопственост, правото на самоодбрана, правото на самоопределување, верската слобода и принципот на неагресија ( нема да ви наштетиме освен ако не се обидете да ни наштетите).

Ниту еден од овие идеали не може да постои во глобалистичкиот свет затоа што глобализмот, во својата основа, е потрага по целосно централизирана тиранија. Постојат луѓе на оваа планета кои не се задоволни само со животот, грижата за своите семејства и мирното одење по нивниот пат.

Тие копнеат по моќ над сè друго. Тие очајно сакаат контрола над вас, и ќе користат какви било средства за да го добијат тоа. Ние тоа би го споредиле со некој вид на зависност од дрога; Глобалистите се како зависници со пукнатини, тие никогаш не можат да добијат доволно моќ, секогаш има нешто повеќе да се земе.

На себе и на другите им велат дека се „пријатели на луѓето“, дека „знаат што е најдобро“ за нас останатите. Тие веруваат дека се супериорни и затоа нивната „судбина“ е да го диктираат и микро управуваат општеството за „поголемо добро“ на сите нас.

Но, во реалноста, ако ги набљудуваме нивните методи, станува јасно дека тие немаат благородни аспирации. Немате емпатија или чест. Тие не се грижат за просечната личност, ниту за околината, ниту за економијата или за општеството воопшто.

Тие се грижат само за себе и за нивната мегаломанија. Овие луѓе се канцерогени за остатокот од цивилизацијата. Тие изгледаат особено опседнати со деконструирање и саботирање на Америка во потрагата по глобалното ресетирање.

Вистинските филантропи нема да имаат проблем ако некој одбие да ја прифати нивната „добротворна организација“, но психопатите не можат да издржат кога група луѓе ги отфрла нив и нивната идеологија.

Не им е дозволено да се оддалечуваат од нив. Не смеете да ги правите работите на свој начин. Ние мора да бидеме принудени да се потчинеме. Агендата работи само доколку СИТЕ учествуваат. За жал на глобалистите, ресетирањето не одговара насекаде.

Во САД, агендата пропаѓа неуспешно во споредба со Азија и делови од Европа. Како што сака да ве потсети шефот на Светскиот економски форум, Клаус Шваб, пандемијата Ковид е „совршена можност“ да ги унапредат глобалистичките планови за тотално ресетирање на човечката економија и општеството.

За глобалистите, кризата е лек, порта кон нивната верзија за подобар свет. Тие ја сакаат пандемијата, не се загрижени за тоа. Проблемот е во тоа што не прави доволно штета или зачудува доволно луѓе.

Погледнете ја симулацијата на пандемијата на коронавирусот Настан 201 - беше домаќин на Светскиот економски форум и Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, само два месеци пред реалниот настан, кој „се случи“ на почетокот на 2020 година.

Воената игра со пандемијата не се однесуваше на спасувањето животи туку на тоа како елитите планираа да ја држат јавноста под контрола. За сузбивањето на алтернативните медиуми и цензурата на социјалните медиуми се дискутираше опширно. Отстапувачките гласови мора да се замолчат доколку преовладува ресетирањето.

Еден фактор во рамките на симулацијата на настанот 201 кој никогаш не се реализирал, биле проекциите за смртни случаи. Воената игра сугерираше најмалку 65 милиони првични смртни случаи од пандемијата. Раните проекции на стапката на смртност означуваат 2% до 3% од населението или повеќе.

Истите предвидувања ги повтори Светската здравствена организација на ООН кога вистинската пандемија за првпат стана јавна.

Наместо тоа, Ковид-19 беше разочарување за глобалистите, со мала стапка на смртност од околу 0,26% надвор од домовите за стари лица. Тоа значи дека 99,7% од населението нема од што да се плаши од Ковид. Милиони Американци учат за ситуацијата и одбиваат да се придржуваат кон тоа поради вирус што не претставува закана.

Наместо да се повлечат од шемата за ресетирање, глобалистите продолжуваат да се зголемуваат двојно. И зошто? Затоа што немаат друг избор. Тие ја пуштија мачката од вреќа и со гласови како на Клаус Шваб му кажаа на светот точно каков е планот. Ако се повлечат сега, тие НИКОГАШ нема да добијат друга шанса да спроведат план за централизирање на светот; масивна измама која бара медицинска тиранија за да се спречи бунт.

Гледате, ако стапката на смртност беше драматично поголема од 0,26% и Ковид претставуваше легитимна закана, тогаш можеби поголем сегмент од населението на САД ќе беше на бродот со подолгорочни ограничувања и медицински пасоши. Или можеби не.

Фактот останува дека 40% од смртните случаи во домовите за стари лица биле меѓу пациенти со претходно постоечки заболувања, стапката на смртност надвор од овие установи е минимална, мандатите за маски се покажале како неефикасни, а државите кои останале отворени и ги отстраниле мандатите за маски не се споредени со државите што спроведуваат заклучувањата, стапките на смрт и инфекциите.

Наративот за страв се распаѓа. Државите ширум САД се отвораат и одбиваат да спроведат бескорисни мандати. Во државата Монтана и неколку други држави, пратениците и гувернерите донесуваат закони со кои се забранува спроведување на медицински пасоши. Дури и на големите компании не им е дозволено да бараат сертификати за вакцинација од клиенти или вработени.

Покрај тоа, анкетите покажуваат дека 40 до 50% од населението во САД одбиваат да одат заедно со воведувањето на вакцината или медицинскиот пасош. Зошто треба да се вакцинирате против вирус кој и онака не влијае на 99,7% од популацијата?

Играта заврши. На глобалистите ќе им треба уште една криза ако се надеваат дека ќе принудат натамошно заклучување во САД, заедно со медицински пасоши и разоружување. Немојте да се изненадите ако има повеќе конструиран хаос во летните месеци. Но, како ќе изгледа следната криза? Веќе ги гледаме знаците ...

 

Ковид-Мутации

Главните медиуми вршат нон стоп наратив за Ковид мутациите. Слушаме за варијанти во Велика Британија и Бразил неделно и се тврди дека овие варијанти сигурно ќе бидат поинфективни и поубиствени од оригиналниот вирус. Сè уште нема докази за тоа, но глобалистите сакаат само да ја закотват идејата во умовите на луѓето. Тие само сакаат да го обноват стравот.

Нашето чувство е дека оваа стратегија ќе пропадне, барем во САД. Премногу Американци се свесни за новата закана за вирусот дека нема да го има истиот ефект како Ковид-19 во првите неколку месеци од пандемијата.

Ниту еден од нас навистина не знаеше со што се спротивставивме во тоа време, и претпазливоста беше практична реакција. Денес сигурно знаеме дека Ковид не е проблем за огромното мнозинство од населението. Обидите на медиумите да ја зголемат заканата ќе бидат неефикасни, но секако дека ќе се обидат.

 

Кибер Полигонот

Исто како што симулацијата на настанот 201 за пандемија на коронавирус, претходеше вистинската пандемија само два месеци покасно, треба да се стравува дека следниот симулациски настан на Светскиот економски форум ќе биде и претходник на друга идна криза.

Кибер полигонот е воена игра, домаќин беше СЕФ (Светскиот Економски Форум) во јули оваа година и има за цел да симулира голем кибер напад врз глобалниот синџир на снабдување и економскиот систем. Во текот на минатата година имаше бесконечни дискусии во медиумите, разгорувајќи го стравот од кибер напади од Русија, Кина, Иран, па дури и од Северна Кореја.

Што се однесува до заканата од синџирот на снабдување, не сме сигурен како сајбер напад може да направи какво било големо нарушување на глобалната испорака, освен ако не зборуваме за друга блокада на голема рута за испорака како Суецкиот канал.

Но, успешниот напад врз берзите на места како Вол Стрит може да биде уништувачки. Предлагаме внимателно да го гледаме овој настан бидејќи може да биде наменет како претходник на вистински кибер напад некаде во оваа година.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас