Визија за крајните времиња - Дејвид Вилкерсон 1973-та година

Економска несреќа што доаѓа

Доаѓа светска економска конфузија пред нас. Според мојата визија, ова е најјасното што сум го видел. Не само што американскиот долар е насочен кон длабоки проблеми, туку и сите други светски валути. Гледам како тотална економска конфузија ја напаѓа Европа најпрво, а потоа влијае на Јапонија, Соединетите Држави, Канада и сите други нации набргу потоа.

 

Секој ќе биде засегнат

Рецесија од толкава големина што ќе влијае на начинот на живот на скоро секој заработувач на плата во Америка и ширум светот.

 

Сопствениците на западна валута во неволја

Земјите кои сега контролираат огромни количини на западната валута ќе бидат во многу длабока неволја, исто така, без сомнение, има посни години полни со монетарна конфузија и очај. Колку брзо не е јасно, но не е далеку

 

Светот ќе развие повик за обновување на сите светски монетарни системи во еден униформен систем.

И иако се чини дека доларот добива на сила непосредно пред претстојната голема рецесија, ќе се развие нова криза што ќе го разниша целиот финансиски свет.

 

Економистите збунети

Најголемите светски економисти нема да знаат да ја објаснат конфузијата и ќе се развие меѓународна криза на страв.

 

Лажен бум

Аалскиот економски бум ќе претходи на рецесијата, но ќе трае кратко.

 

Неколку добри години за да се подготват

Следните неколку години ќе бидат меѓу најпросперитетните во историјата на човештвото. Продажбата ќе продолжи да руши рекорди и луѓето ќе трошат повеќе од кога било во модерната историја.

 

Неконтролиран кредитен долг

Кредитниот долг ќе стане скоро неконтролиран. Гледам, многу јасно, само неколку години огромно богатство и континуиран економски просперитет. Инфлацијата, трошоците и платите ќе се зголемуваат сè повисоко.

 

Банкрот на најголемите корпорации

Верувам дека ќе бидеме сведоци на банкрот на некои од најголемите и најпопуларните корпорации на овие нации. Гледам огромна тешкотија што се јавува кај кредитните корпорации. Ќе има многу луѓе кои не можат да ги исплатат своите тешки обврски кон големите компании за кредитни картички, предизвикувајќи скоро хаос. Илјадници мали бизниси, исто така, ќе бидат принудени на банкрот

 

Паника на владата Владата

Соединетите држави ќе реагира на збунетиот економски развој. Гледам голем број на одлуки во близина на паника што ги носат разни владини агенции, но овие избрзани напори за поддршка на економијата ќе дадат резултат.

 

Авто-индустријата  тешко погодена

Авто-индустријата ќе биде сериозно повредена. Производителите на рекреативни возила ќе бидат погодени многу силно.

 

Намалување на индустријата во градежништвото

Градежната индустрија ќе се соочи со многу неуспеси. Почетоците за домување ќе се изедначат. Доаѓа до страшно стискање на градежната индустрија.

 

Златото нема да обезбеди безбедност

Цената на златото ќе се зголеми астрономски, но нема да се одржи подолг временски период, ниту среброто ниту златото ќе понудат вистинска безбедност. Собирачите на злато ќе претрпат сериозна штета. Ова е едно од најзначајните предвидувања во оваа книга.

 

Самоубиство од предозирање

Економските неуспеси и конфузијата ќе фатат многумина неподготвени за последиците. Следат самоубиства. Некои многу добро познати луѓе во деловниот свет ќе извршат самоубиство преку прекумерна доза на наркотици.

 

Збунетост за позитивното размислување

Големи загуби, конфузија и обратна насока ќе ги разбијат процесите на размислување на многу добронамерни луѓе кои лажно веруваат дека нивните успеси и економска благосостојба се резултат на нивното сопствено позитивно размислување. Самиот Исус Христос беше поборник за правилно размислување. Но, многу добри луѓе станаа обожаватели на моќта на умот.

 

Соединетите држави треба да бидат обвинети

Иако економските активности во Европа ќе ја активираат претстојната рецесија, повеќето нации ќе бидат обвинети за она што се случува во САД. Франција ќе стане една од најзлобните антиамерикански нации во светот. Политичарите и бизнисмените во Европа и Јапонија вината ќе ја префрлат на Вашингтон и американските банкари.

 

Опоравување од рецесија

Може да има целосно закрепнување, но светската економија ќе продолжи во конфузија сè до времето на антихристот. Ќе дојде време во иднина кога мажите ќе бидат опседнати со купување, продажба, садење, брак и развод, но тоа ќе биде време на лажен просперитет.

 

Најдрастични временски промени

Земјотреси, поплави, страшни несреќи, надминувајќи сè што било досега видено.

 

Избувнувања на епидемии

Последиците од глад, поплави и земјотреси, човештвото се соочува со закана од нови епидемии. Ќе се појави голема епидемија на колера низ разни неразвиени земји. Индија и Пакистан се соочуваат со закана од неискажани илјадници луѓе кои умираат од епидемија и глад.

 

Глад

Гладот доаѓа во светот во нашата генерација и милиони ќе умрат од глад. Осигурителните компании ќе се соочат со огромни загуби.

 

Филмови со тројно рангирање на ТВ по полноќ

Во не толку далечна иднина, најзлобните, порно филмови со рејтинг Х ќе бидат прикажани на избрани кабелски мрежи по полноќ. Луѓето ќе плаќаат за овие еротски филмови да се внесуваат директно во нивните дневни соби. Ако останат без заштита, малите деца можат да вклучат копче и да бидат изложени на најзлобниот вид сексуална перверзија. Филмовите со ранг-Р ќе се прикажуваат во ударно време на мрежната телевизија. Порно-филмовите на кабелската телевизија ќе станат толку популарни и толку многу барани што најголемите мрежи ќе се обидат да се натпреваруваат со прикажување филмови со онолку секс и насилство колку што можат да се прикажат во законски ограничувања.

 

Сексуалното образование да се вклучи во законот

На студентите ќе им биде кажано дека хомосексуалната љубов е нормална и дека пожелните сексуални дејства меѓу неженетите е пожелно и имаат големо внимание.

 

Хомосексуална епидемија

Кога општеството повеќе не го отфрла нивниот грев како ненормален и целосно ги прифаќа и ги охрабрува во нивната абнормалност, и кога црквата веќе не проповеда против тоа како грев и ги теши во нивните сексуални активности, веќе не постојат никакви попречувачки сили. Портите на поплавите се отворени, а хомосексуалците се охрабруваат да продолжат со својот грев. Според мојата визија, видов како се однесени овие две блокади на патиштата. Може да очекувате повеќе од еден хомосексуален скандал на многу високи места. Хомосексуалната заедница ќе стане толку воинствена и дрска што наскоро ќе го истакнат својот грев во мрежните тв емисии. Паѓањето на моралните стандарди кај многу црковни луѓе ќе бидат уништени. Размената на маж и жена ќе се зголеми, а голем број млади едноставно ќе живеат заедно без да стапат во брак. Постојан напад на секс и голотија од сите медиуми ќе ги вознемири умовите и душите на најблагочестивите деца Христови. Тоа ќе предизвика студената љубов на многумина. Тоа ќе доведе до невнимание и неверност. Тоа ќе биде најголемата причина за голем пад. Оние што ќе застанат против овој потоп на нечистотија ќе бидат малку, и ќе се гледа како на чекор со просветлено општество и порелевантна црква. Лесниот абортус, пилулите и растечката сексуална попустливост ќе придонесат за револуција на неморал.

 

Последен обид за измама на избраните од Бог

Искушението број еден за последниот христијанин ќе биде просперитетот. Гледам милиони христијани измамени од просперитет. Последниот христијанин ќе биде погоден од просперитет и ќе биде тестиран од него повеќе отколку преку сиромаштијата. Гледам дека автомобилите, облеката, моторите и сите видови на материјализам стануваат поголема пречка за христијанинот отколку дрогата, сексот или алкохолот. Гледам илјадници христијани поврзани и опседнати со работи. Тие се толку завиткани во материјализам што стануваат млаки, слепи, слаби и духовно голи. Сепак, среде целиот свој материјализам, тие се мизерни и тотално незадоволни.

 

Зголемување на лажните доктрини

Мажите ќе претпочитаат лажни доктрини и нови идеи отколку вистината на Божјата света реч. Тие ќе се насоберат околу наставниците кои ќе дадат нови размислувања и откритија. Мажите и жените ќе се свртат кон пророштвата и учењата на мажите наместо да внимаваат на доктрините на вистината. Тие ќе внимаваат на заведувачките духови и доктрините на ѓаволите

 

„Ги мразам моите родители“

Проблем број еден во иднина ќе биде омразата кон родителите. Светот наскоро ќе биде шокиран од илјадници илјадници тинејџери кои признаваат: „Ги мразам моите родители.“

 

Секс - дрога

Верувам дека нов сексуален лек ќе биде измислен и дистрибуиран од црниот пазар на тинејџери и студенти. Тоа ќе го сруши моралното ограничување и ќе доведе илјадници тинејџери во промискуитетна сексуална активност.

 

Доаѓа Дух на прогонство

Гледам дека доаѓа час на прогонство, каков што никогаш порано не бил сведок на човештвото. Антихристов дух ќе влезе во срцата на одредени луѓе на високи места, во влада и во судски систем, предизвикувајќи овие службеници да се вклучат во законски маневри дизајнирани да малтретираат независни цркви, мисионери и министри. Веќе има многу докази дека ова малтретирање сега започна. Гледам дека доаѓа време кога скоро сите евангелистички мисионерски проекти, сите религиозни радио и ТВ-програми и сите инкорпорирани мисионерски друштва ќе бидат толку внимателно следени, испрашувани  што ќе бидат претпазливи за проширување во која било област.

 

Подемот на Супер Светска црква

Гледам формирање на супер светска црква која се состои од унија меѓу либералните екуменистички протестанти и Римокатоличката црква, кои се приклучуваат политички рака под рака, создавајќи една од најмоќните верски сили на земјата.

 

Хомосексуалците и лезбејките, добредојдени во супер црквата

Хомосексуалните и лезбејските министри ќе добијаат места на власт во овој црковен сојуз и ќе бидат најавени како нова раса на пионери, воведувајќи нови концепти на љубов и евангелизам. Гледам дека доаѓаат, скоро во сите поголеми градови во Соединетите Држави и ширум светот, хомосексуални и лезбејски цркви кои се грижат исклучиво за духовните потреби од нивниот вид, со целосно признавање и поддршка од организирана религија.

 

Напад против вистинската религија

Со повеќе филмови од типот експони. Се повеќе и повеќе креатори на филмови ќе се обидат да ги разоткријат пуританските морални вредности. Евангелските цркви и министри кои проповедаат ќе бидат подложени на посебен напад, додека во исто време окултното и вештерството ќе бидат величани и сензационализирани. ТВ-комичните емисии ќе станат посмели и посмели во забавувањето со Христос и вистинските христијани.

 

Подемот на натприродна црква

Гледам голема и натприродна унија на сите вистински следбеници на Исус Христос, врзани заедно преку Светиот Дух и меѓусебна доверба во Христос и Неговиот збор.

 

Прогонство преку оданочување на црквите

Доаѓа обид да се оданочат црквите и организациите поврзани со црквата. Атеистичките сили, со помош на Американската унија за граѓански слободи, ќе ја истуркаат оваа работа до Врховниот суд. Привремениот пад нема да ги спречи да се залагаат за акција на Конгресот. Законското назадување од страна на судовите нема да го запре нивното дејствување од долг рок. Прво ќе се оданочуваат деловните активности поврзани со црквата. УЈП може, еден ден, да стане едно од најмоќните оружја против црквата.

 

Сатански министри

Ќе има евангелисти на сатаната, претежно млади луѓе кои всушност ќе проповедаат за моќта на сатаната и кои ревносно ќе работат на правење конвертити. Овија табли, тарот карти, хороскопи и окултни книги ќе ги пренесуваат и проголтуваат младите луѓе кои ја бараат вистината.

 

Смртоносни болестти

Исус рече дека во овие денови на неволја, машките срца ќе паднат во страв да гледаат што се случува на теренот. Во Америка, болеста број еден убиец е веќе срцева слабост. Медицинските власти велат дека венеричната болест веќе не е само епидемија, туку е неконтролирана пандемија со застрашувачки размери. Научниците предупредуваат на нови видови на микроби, вируси и штетници кои се отпорни на отрови и хемикалии и се закануваат да го нарушат балансот на природата.

 

Горат нафтени полиња

Пред големиот холокауст, ќе има помали холокаусти. Нафтените полиња на Блискиот исток ќе бидат запалени, а чадот ќе расте и секој ден како предупредување за поголемиот холокауст што претстои. Ќе паѓаат бомби врз нафтените полиња, пристаништата и резервоарите за складирање.

 

Владин банкрот

Њујорк се соочува со економска и социјална катастрофа. Мечот на судот што виси над градот ќе падне одеднаш. Преку ноќ, промени ќе се случат, промени никогаш порано познати за американскиот ум. Банкрот ќе се случи. Привремено одземање ќе се задржи. Охрабрувачки знаци со краток дострел ќе се проголтаат во молњави настани што ќе донесат банкрот. Градот кралицата на Америка ќе прогласи банкрот.

 

Зголемена невработеност

Она што Бог му го направи на градот Ерусалим во времето на пророкот Захарија, тој ќе го стори повторно во градовите во Америка. Кога го градеа храмот, жителите се потсетија што Бог стори кога пресудата беше ставена врз нив: Немаше никакви работни места, немаше плати, немаше безбедност имаше злосторство (Захарија 8:10).

Повеќе и поопширно за визијата во видеото подолу

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас