Џорџ Орвел 1984 - Целосен филм

1984 година: Британскиот научно-фантастичен филм на Мајкл Андерсон од 1956 година, снимен во црно-бело, се базираше на истоимениот роман на Џорџ Орвел. Приказната игра во свет во кој има само три големи сили кои водат меѓусебна војна.

Филмот ја прикажува мрачната визија за тоталитарната надзорна држава. Следени улици, деца кои ги шпионираат своите родители. Не можете да избегате ниту од контролата на забавата во вашите приватни простории.

Користејќи ги техниките за контрола на реалноста, партијата доминира во меморијата на луѓето, но има нешто што тие не можат да го контролираат, за да дознаете што е тоа погледнете го целосниот филм на Јутјуб. 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас