18 причини зошто нема да примам КОВИД вакцина

childrenshealthdefense.org: „Не сакам да се расправам со никого, само сакам да објаснам што прочитав, какви прашања сè уште имам и зошто не можам да започнам нешто со овие КОВИД вакцини“.

 

Од Кристиан Елиот

Неколку пријатели ме прашаа за моите размислувања за КОВИД вакцинациите, па помислив дека е време да напишам статија за оваа тема.

Знаејќи колку е контроверзна оваа тема, дел од мене повеќе сака да пишува за нешто друго. Но, мислам дека дискусијата / пораките се толку еднострани што треба да се изјаснам.

Како што секогаш се обидувам да направам, ветувам дека ќе дадам сè од себе за да бидам рамноправен и да не бидам хистеричен.

Јас не сум тука за да започнам расправија со никого, само за да објаснам што прочитав, кои други прашања ги имам и зошто не ми даваат смисла КОВИД вакцините.

Три основни правила за дискусија:

Ако сакате да се вклучите во оваа тема со мене, одлично. Еве ги правилата. Јас сум повеќе од среќен да се допишувам со вас ако:

Вие имате почит и се однесувате кон мене како што би сакале да ве третираат.
Вие навистина поставувате прашања кои ве потикнуваат да размислувате длабоко за тоа што ви е логично.
Вашите аргументи ги давате со цврста логика и не се криете зад линкови или зборот „наука“.

Ако одговорите и прекршите некое од овие правила, вашите коментари ќе бидат игнорирани / избришани.

За да го тргнам тоа од патот, дозволете ми да го кажам ова: Не знам сè, но од сега никој не можеше да одговори на приговорите подолу. Еве ги причините зошто не избрав да ја примнам вакцината против КОВИД:

 

1.Производителите на вакцините се имуни на одговорност

Единствената индустрија во светот што не прифаќа никаква одговорност за повреда или смрт како резултат на нивните производи се производителите на вакцини.

Како што за првпат беше утврдено во Националниот акт за повреди на вакцини во детството во 1986 година и беше потврден со Законот за јавна подготвеност и подготвеност за итни случаи (ПРЕП), производителите на вакцини не можат да бидат тужени - дури и ако се докажат како небрежни.

На производителите на КОВИД вакцината им е дозволено да произведуваат унитарна вакцина без тестирање на под-популации (т.е. лица со одредени здравствени состојби) и сепак не се подготвени да прифатат каква било одговорност за несакан настан или смрт што ги предизвикуваат нивните производи.

Ако некоја компанија не е подготвена да застане во одбрана на безбедноста на нивниот производ, особено ако станува збор за брз пазар, не сум подготвен да ризикувам за тој производ.

Нема одговорност. Нема доверба. Еве зошто ...

 

2. Бурното минато на производителите на вакцините

Четирите големи компании кои произведуваат КОВИД вакцини се / беа или:

 • Никогаш не пласирале вакцина на пазарот пред КОВИД (Модерна и Џонсон и Џонсон).
 • Сериски криминалци се (Фајзер и АстраЗенека).
 •  Двете се (Џонсон и Џонсон).

Модерна со години се обидуваше да ја „модернизира нашата РНК“ (оттука и името на компанијата), но никогаш успешно не донесе производ на пазарот. Колку е убаво што компанијата доби голема инјекција од финансии од владата за да продолжи да се обидува.

Всушност, сите поголеми производители на вакцини (освен Модерна) платија десетици милијарди долари отштета за другите производи што ги пласираа на пазарот, знаејќи дека тие производи ќе предизвикаат повреда и смрт - видете Виокс, Бекстра, Селебрекс, Талидомид и Опиоидс како неколку примери.

Ако фармацевтските компании намерно избираат да ги пласираат штетните производи на пазарот - ако можат да бидат тужени - зошто да му веруваме на производ за кој не се одговорни?

Тројца од четворицата производители на вакцини против Ковид се тужени за производи што ги пуштиле на пазарот и покрај тоа што знаеле дека тоа ќе резултира со повреди и смрт.

 • Џонсон и Џонсон изгубија големи судски спорови во 1995, 1996, 2001, 2010, 2011, 2016 и 2019 година (вакцината на компанијата содржи и ткиво од абортирани фетални клетки, можеби тема за друга дискусија).
 • Фајзер има најголема награда за исплата на криминал во историјата. Компанијата изгуби толку многу судски процеси што е тешко да се избројат. Неговото криминално досие можете да го прочитате овде. Можеби затоа „Фајзер“ бара земјите каде немаат покритие за одговорност да обезбедат гаранција за покривање на побарувања за вакцинација.
 • Слично на тоа, АстраЗенека изгуби толку многу процеси што е тешко да се избројат. Еве еден. Еве уште еден ... вие разбирате за што станува збор. И во случај да не сте пропуштиле, компанијата ја суспендираше својата Ковид вакцина во најмалку 18 земји во врска со загриженоста за згрутчување на крвта, и тие целосно го покренаа состанокот со ФДА, со несоодветни бројки од нивната студија.
 • О, и очигледно Џонсон и Џонсон (чија вакцина доби итно одобрување во САД) и АстраЗенка (чија вакцина не е одобрена во САД) имаа малку конфузиаа на состојки ... во 15 милиони дози. Упс.

Со оглед на обештетувањето и неславното минато на овие компании, зошто треба да претпоставиме дека сите нивни вакцини се безбедни и направени целосно безбедни?

Каде на друго место во животот би му верувале на некој со таква репутација?

За мене има смисла исто како и очекувањето дека немилосрдниот, навредлив, неверен љубовник ќе стане поинаква личност затоа што судијата длабоко во себе рече дека е добра личност.

Не Не им верувам. Нема одговорност. Нема доверба. Еве уште една причина зошто не им верувам ...

 

3. Грда историја на обиди за правење вакцини против коронавируси

Во минатото имаше многу обиди да се направат вакцини против вируси кои завршија со целосен неуспех - затоа немавме вакцина против коронавирус во 2020 година.

Во 60-тите години на 20 век, научниците се обидоа да направат вакцина за доенчиња против респираторен синцицијален вирус (РСВ) . Во оваа студија, тие прескокнаа тестирање на животни затоа што не беше потребно во тоа време.

На крајот, вакцинираните доенчиња станаа многу поболни од невакцинираните доенчиња кога беа изложени на вирусот во природата. 80% од вакцинираните доенчиња морале да се лекуваат во болница. Две од нив починале.

По 2000 година, научниците направија многу обиди да развијат вакцини против коронавирусот. Во текот на изминатите 20 години сите не успеаја затоа што животните во клиничките испитувања станаа многу болни и многу починаа, како и децата во 1960-тите.

Резиме на оваа приказна / наука може да прочитате овде. Или, ако сакате да ги прочитате индивидуалните студии, можете да ги проверите овие линкови:

 • Во 2004 година, обид за вакцина резултираше со хепатитис кај порове.
 • Во 2005 година, глувците и циветите се разболеле и биле подложни на коронавирус откако биле вакцинирани.
 • Во 2012 година порове се разболе и умре. И во таа студија, глувци и порове развиле белодробно заболување.
 • Во 2016 година, во оваа студија се појави и болест на белите дробови кај глувците.

Типична шема во горенаведените студии е дека децата и животните создадоа убави реакции на антитела по вакцинацијата. Производителите мислеа дека го погодија џекпотот.

Проблемот настана кога децата и животните беа изложени на дивата верзија на вирусот.

Кога се случи ова, се појави необјаснива појава наречена засилување зависно од антитела, позната и како болест зајакната со вакцини, во која имунитетниот систем произведува „бура со цитокини“ (т.е. со големо мнозинство го напаѓаше телото) и децата / животните умреа.

Еве го проблемот: производителите на вакцини немаат податоци што сугерираат дека нивните набрзина направена вакцина го надминале овој проблем.

Со други зборови, ниту еден обид за производство на вакцина за коронавирус никогаш не бил успешен, ниту пак технологијата за генетска терапија кај „вакцините“ за мРНК е безбедно донесена на пазарот.

Некој може да претпостави дека бидејќи компаниите добиле милијарди долари државно финансирање, тие сигурно го решиле овој проблем. Тие едноставно не знаат дали го имаат ...

 

4. „Празнините на податоците“ доставени од производителите на вакцините до ФДА

Кога производителите на вакцини ги доставија своите записи до САД Поднесувањето на Администрацијата за храна и лекови (ФДА) за одобрување за употреба во итни случаи (што не е исто како и целосното одобрување на ФДА) беше меѓу многуте „празнини на податоци“ за кои тие рекоа дека немаат ништо во студиите што би сугерирало дека го надминале проблематичниот проблем на заболувања влошени од вакцини.

Тие едноставно не знаат дали вакцините што ги направиле ја создаваат истата бура со цитокини (и смртни случаи) како и претходните обиди за вакви производи.

Како што др. Џозеф Меркола нагласува ...

„Претходните обиди за развој на лек заснован на мРНК со липидни наночестички не успеаја и мораа да се одкажат, бидејќи лекот не покажа ефект во премала доза и стана премногу токсичен при преголема доза. Очигледно прашање е: што се смени за да се направи оваа технологија доволно безбедна за масовна употреба? “

Ако тоа не е доволно алармантно, има други празнини во податоците - со други зборови, нема податоци што укажуваат на безбедност или ефективност:

 • Луѓе кои се помлади од 18 години или постари од 55 години
 • Бремени или доилки
 • Автоимуни заболувања
 • Имунокомпромитирани луѓе
 • Нема податоци за пренесување на КОВИД
 • Нема податоци за спречување на смртност од КОВИД
 • Нема податоци за времетраењето на заштитата од КОВИД

Ако мислите дека го надополнувам сето ова, или ако сакате да ги видите вистинските документи што Фајзер и Модерна ги испратија до ФДА за нивно исправување, можете да го прочитате ова. Празнините на податоците може да се најдат од страниците 46 и 48.

За сега, да ги свртиме погледите кон необработените податоци што производителот на вакцини ги користел за да ги достави за овластување за итни случаи ...

 

5. Нема пристап до сурови податоци од студии

Дали сакате да ги видите необработените податоци што доведоа до „90% и 95% ефективност“ кои беа рекламирани на вестите?

И јас. Но, компаниите не дозволуваат да ги гледаме овие податоци.

Како што е наведено во БМЈ, нешто во врска со тврдењата на Фајзер и Модерна за ефикасност е навистина смешно. Имаше „вкупно 3.410 осомничени, но непотврдени случаи со КОВИД-19 кај целата популација на студијата, 1.594  во групата вакцинирани наспроти 1.816 во плацебо групата“.

Чекај ... што? Вие не успеавте во научната студија со тоа што не протврдивте важна Варијанта?

Дали тие не беа во можност да ги тестираат овие „сомнителни, но непотврдени“ случаи за да откријат дали имаат КОВИД? Зошто да не ги тестирате сите 3.410 учесници заради точност?

Можеме само да претпоставиме дека тие не тестираа затоа што ќе ги збрка нивните тврдења за „ефикасност од 90-95%“?

Зарем не би било мудро ФДА да очекува (бара) од производителите на вакцини да тестираат луѓе кои имаат „симптоми слични на КОВИД“ и да ги објавуваат своите сурови податоци за да можат независните трети страни да проучат како производителите ги оправдуваат броевите?

Тоа е само затоа така дека сакаме секој граѓанин во светот да го потикнеме со земање на овие експериментални производи - зошто ФДА не го побара тоа? Зарем тоа не е сеопфатната цел на ФДА?

Добро прашање. Лисици кои го чуваат кокошарникот? Нема одговорност. Нема доверба.

 

6. Нема долгорочни тестови за безбедност

Немаме долгорочни податоци за безбедност за производи што се појавија на пазарот само неколку месеци.

Со други зборови, немаме идеја како овој производ ќе влијае на телото со месеци или години - без оглед на популацијата.

Со оглед на ризиците наведени погоре (што ги имаат сите фармацевтски производи), зарем не би било паметно да почекаме и да видиме дали сценаријата навистина биле избегнати?

Зарем нема смисла да се обидеме да ги пополниме тие досадни „празнини на податоци“ пред да се обидеме да им го дадеме ова на секој маж, жена и дете на оваа планета?

Тоа би имало смисла. Но, за да ги имате овие податоци, мора да ги тестирате на луѓе, што ме води до мојата следна точка ...

 

7. Нема информирана согласност

Она што повеќето не го знаат кога се вакцинираат е дека не знаат секој штосе  вакцинира сега е дел од клиничкото испитување - дел од експериментот.

Оние (како мене) кои не се вакцинираат се дел од контролната група. Времето ќе покаже како завршува овој експеримент.

Но, можеби ќе прашате, ако вакцините наштетат, зарем не би го виделе тоа низ сите новости? Сигурно ФДА ќе зачекори и ќе ја запре дистрибуцијата? (Заелешка на уредникот: Федералните здравствени власти ја паузираа вакцината против Џонсон и Џонсон во вторникот, поради загриженост за згрутчување на крвта).

Ако функционира системот за пријавување на вакцини за несакани настани (ВАЕРС) - владиниот систем за пријавување смртни случаи и повреди по вакцинирањето - работите може да бидат поинакви, но ...

 

8. Минимални информации за несакани ефекти и смртни случаи

Според студијата на Харвард (нарачана од нашата сопствена влада), помалку од 1% од сите несакани реакции на вакцините се пријавени на ВАЕРС.

Иако проблемите со ВАЕРС не се решени (како што можете да прочитате во ова писмо до ЦДЦ), за време на пишувањето, ВАЕРС известува за над 2.200 смртни случаи од сегашните КОВИД вакцини, како и скоро 60.000 несакани ефекти.

Ако тие бројки претставуваат само 1% од вкупните несакани ефекти (или 0,8% до 2% од она што го откри ова истражување неодамна објавено во ЈАМА), направете ја математиката за себе - но тоа е некаде помеѓу 110,000 и 220,000 смртни случаи од вакцините до денес, и смешен број на несакани ефекти.

Зарем не го видовте тоа на вестите.

Тој број на жртви во моментов ќе биде помал од 424 000 смртни случаи на медицински грешки што се случуваат секоја година (за кои веројатно нема да слушнете), но немаме ниту шест месеци да ги активираме овие вакцини.

Ако сакате да истражувате подлабоко во проблемите со системот за известувањето на ВАЕРС, можете да го прочитате ова или ова.

Но, тогаш е мојата следна точка што може да се тврди дека ги прави овие КОВИД вакцини да изгледаат бесмислени ...

 

9. Вакцините не спречуваат пренесување или инфекција

Зарем овие вакцини не треба да бидат она што чекавме да „се вратиме во нормала“? Не!

Што мислите, зошто ги добиваме сите овие контрадикторни пораки дека треба да се дистанцираме социјално и да носиме маски по вакцинирањето? Тоа е затоа што овие вакцини никогаш не биле наменети да спречат пренесување или инфекција.

Ако не ми верувате, ќе ве упатам повторно на трудовите поднесени до ФДА што ги поврзав погоре и покажуваат дека примарната крајна точка (што треба да се постигне со вакцините) е да се решат вашите симптоми.

Звучи како и секој друг лек таму, нели? Тоа е тоа ... намалувањето на симптомите е голема победа што ја чекавме. Дали на некому ова му изгледа сосема бесмислено, освен мене?

 • Вакцината не може да го запре ширењето на вирусот.
 • Не може да го спречи вирусот да не зарази откако ќе го зафатиме.
 • Да се ​​добие вакцина значи да се прифатат сите ризици од овие експериментални производи и најдобро што може да стори е да се намалат симптомите?

Постојат многу други работи што можам да направам за да ги ублажам моите симптоми, кои не вклучуваат голтање на оригинален ризичен производ.

Сега за следното логично прашање: ако сме загрижени за асимптоматските распрснувачи, зарем вакцината нема да направи поголема веројатност да произведеме асимптоматско ширење?

Ако вакцината навистина ги намали симптомите, секој што ќе ја добие можеби дури и не знае дека е болен, па поверојатно е да го шири вирусот, нели?

Слушнав многу луѓе како велат несаканите ефекти на вакцината (особено втората доза) се полоши од договорот со КОВИД.

Ни јас не можам да го разберам тоа.

Ризикувајте, страдајте од несаканите ефекти на вакцината. Продолжете да ја носите маската и социјалното растојание ... и може да продолжите да го ширите вирусот.

Се влошува ...

 

10. Луѓето се заразуваат со КОВИД иако се целосно вакцинирани

Какви глупости. Вие се вакцинирате и сè уште фаќате КОВИД. Веќе е докажано во различни земји. Држава Вашингтон. Њујорк. Мичиген. Хаваи И уште неколку држави.

Во реалноста, овој феномен најверојатно се случува насекаде, но ова се оние кои сега ги прават вестите.

Со оглед на горенаведените причини (и што е подолу), можеби нема да бидете изненадени, но лоша среќа ако сметавте дека вакцината е штит за да ве заштити.

Но, не е така. Тоа никогаш не беше поентата.

Ако 66% од здравствените работници во Л.А. ја одложат или прескокнат вакцинацијата ... можеби и тие не се воодушевени од осипната наука.

Можеби тие го следат сомнителниот начин на пријавување на смртни случаи ...

 

11.Вкупна стапка на смртност од КОВИД

Според бројките на ЦДЦ, КОВИД има стапка на преживување од 99,74%.

Зошто треба да ризикувам производ кој не спречува инфекција или пренесување за да ми помогне да ја надминам настинката која има 0,26% шанси да ме убие - што е всушност 0 во мојата возрасна група Има 1% шанса да ме убие ( и 0,01% шанса да ги убијат моите деца).

Со толку ниска скала (стапка на смртност) ќе бидеме заклучени секоја година ... т.е засекогаш.

Но, почекајте, што е со над 500.000 смртни случаи, тоа е алармантно, нели? Мило ми е што прашавте ...

 

12.Подуен број на Ковид починати

Нешто мириса навистина чудно овде. Никогаш во историјата на потврдите за смртта нашата сопствена влада не го сменила начинот на пријавување на смртните случаи.

Зошто сега ги пријавуваме сите што умираат со КОВИД во нивното тело како да умреле од КОВИД наместо коморбидитети што всушност им го одзедоа животот?

До КОВИД, сите коронавируси (настинки) никогаш не биле наведени како примарна причина за смртта ако некој умрел од срцеви заболувања, карцином, дијабетес, автоимуни болести или која било друг голем коморбидитет.

Болеста беше наведена како причина за смртта и конфузен фактор како што се грип или пневмонија беше наведена на посебна линија/ред.

За да се надува бројот уште повеќе, Светската здравствена организација и ЦДЦ ги сменија своите упатства за да ги вклучат оние за кои постои сомневање или дека најверојатно (но никогаш не биле потврдени) дека починале од КОВИД, исто така, се вклучени во бројот на жртвите.

Ако го сториме тоа, зар не треба да се враќаме назад и да ги менуваме бројките на сите изминати сезони на настинка и грип за да можеме да ги споредиме јаболките со јаболките кога станува збор за стапката на смртност?

Според сопствените броеви на ЦДЦ (движете надолу во делот „Коморбидитети и други услови“), само 6% од смртните случаи припишани на КОВИД се случаи каде КОВИД се чини дека е единствениот проблем.

Со други зборови, намалете го бројот на смртни случаи што ги гледате во вестите за 94% и ќе добиете веројатен број на смртни случаи кои се резултат единствено на КОВИД.

Дури и ако поранешниот директор на ЦДЦ е во право, а КОВИД-19 бил лабораториски направен вирус (видете ја причината бр. 14 подолу), стапката на смртност од 0,26% сè уште е во согласност со стапката на вирусна смртност што се случува секоја година на бајпасите на планетата. .

И, тука е ова момче Фаучи. Јас навистина би сакал да му верувам, но настрана фактот дека тој не лекувал ниту еден КОВИД пациент, можеби тоа треба да го знаете ...

 

13.Фаучи и другите во НИАД поседуваат патенти за вакцината Модерна

Законот за Бај Дол им дозволува на вработените во владата да поднесуваат патенти за секое истражување што го прават со парите на даночните обврзници.

Тони Фаучи поседува повеќе од 1.000 патенти (видете го ова видео за повеќе детали), вклучително и патентите што се користат на вакцината Модерна ... за кои одобри финансирање од владата.

Всушност, Националниот институт за здравство (НИХ) - Националниот институт за алергија и инфективни болести (НИАИД) чиј директор е Фаучи - имаат заеднички побарувања за вакцините на Модерна.

Дали некој сè уште гледа на ова како голем судир на интереси или дури и криминалец?

Јас велам криминалец затоа што го има овој вознемирувачки проблем што ме прави воопшто уште посомнителен кон Фаучи, НИАД и НИХ ...

 

14.Фаучи е на жешкото место за нелегално истражување за „gain-of-function“

Што е истражување за „gain-of-function“? Ова е обид на научниците да ги опремат вирусите со нови функции - т.е. да ги направат преносливи и посмртоносни.

Звучи малку неетички, нели? Како може тоа да биде корисно?

Нашата влада се согласи и ја забрани практиката во 2014 година.

Па, што стори НИАД предводена од Фаучи? Тие го испорачаа  истражувањето за gain-of-function (во коронавируси) во Кина - во износ од 600 илјади американски долари како грант.

Господине Фаучи, имате неколку работи да објасните ... и се надевам дека камерите ќе снимаат ако треба да ги браните своите постапки.

Ајде сега повторно да се свртиме кон вирусот ...

 

15.Вирусот продолжува да мутира

Не само што вирусот (како и сите вируси) продолжува да мутира, туку според светски познатиот развивач на вакцини, Герт Ванден Боше (кого ќе го сретнете подолу, во случај да не го познавате) вирусот мутира на секои 10 часа.

Како  ќе продолжиме да развиваме вакцини за да бидеме во тек со оваа стапка на мутација? Ние едноставно не ги правиме.

Дали ова исто така може да објасни зошто целосно вакцинираните лица продолжуваат да развиваат КОВИД?

Зошто одеднаш веќе не му веруваме, и покрај тоа што природниот имунитет никогаш не го изневери човештвото?

Зошто моите мисли се бришат од сите поголеми платформи на социјалните медиуми кога поставувам прашања како горенаведеното или објавувам врски како горенаведеното?

Тоа ме носи на следниот загрижувачки проблем што го имам со овие вакцини ...

 

16.Цензура и тотален недостаток на научна дебата

Не можам поинаку да не се осетам овде бесен, затоа расположете ме.

Како уживавте во сите овие национално и глобално телевизиски силни дебати што ги организираа јавните здравствени службеници и истовремено се емитуваа на секој голем канал за вести?

Зарем не беше одлично да се слушне најдоброто во медицината, вирусологијата, епидемиологијата, економијата и вакцинологијата од целиот свет, бидејќи тие енергично и со почит дискутираат за работи како што се:

 • Заклучувања или исклучувања
 • Носејќи маски
 • Социјално дистанцирање
 • Студии за ефикасноста и безбедноста на вакцините
 • Како да се прегледа за ранливост на оштетување на вакцините
 • Терапевтика, (т.е. не-вакцинирани опции за третман)

Зарем не беше одлично да се види дека службениците од јавното здравство (кои никогаш не лекувале никого со КОВИД) ја доведуваат во прашање нивната „наука“?)

Зарем не беше одлично да се види панелот на ФДА како јавно пече производители на вакцини при удар на време додека тие беа на жешкото седиште поставувајќи тешки прашања во врска со производите за кои немаат никаква одговорност?

О, чекај ... не сте ги виделе овие дебати? Не, тие немаат. Затоа што тие никогаш не се случиле.

Она што се случи наместо тоа беше тешка цензура на сите, освен на една приказна.

Марк Цукерберг може да ја доведе во прашање безбедноста на вакцините, но не јас? Од кога првиот амандман е предлог?

Тоа е првиот амандман на уставот, Марк - оној што нашите основачи го сметаа за најважен.

Ако е  толку многу во прашање зошто се храниме само со еден наратив. Зар не треба да се слушаат многу перспективи и да се дебатира професионално?

Што се случи со науката?

Што стана со научниот метод за постојано поставување прашања на нашите претпоставки?

Што се случи со живата дебата во оваа земја, или барем во западното општество?

Зошто секој што не се согласува со СЗО или ЦДЦ е толку силно цензуриран?

Дали науката за јавно здравје е религија сега - или треба науката да се однесува на дебата?

Кога некој ќе каже „науката е фиксна“, јас знам дека имам работа со некој што е тесен во умот. По дефиниција, науката (особено биолошката наука) никогаш не е завршена.

Да беше, тоа ќе беше догма, а не наука.

Сакам да бидам добар граѓанин. Јас навистина го сакам тоа.

Ако заклучувањата функционираат, сакам да го направам својот дел и да останам дома.

Ако маските работат, сакам да ги носам.

Ако социјалното дистанцирање е ефективно, тогаш ќе се доставам.

Но, ако има докази дека тие не го прават тоа (маски на пример) и јас сакам да ги слушнам тие докази.

Ако врвните научници не се согласуваат, сакам да знам што мислат тие. Сакам да имам шанса да ги слушнам нивните аргументи и да формирам свое мислење.

Мислам дека не сум најпаметната личност на светот, но мислам дека можам да размислувам. Можеби сум чуден, но кога некој е цензуриран тогаш навистина сакам да слушнам што мислат. Нели

На сите мои пријатели кои немаат проблем со цензурата, дали ќе имате исто мислење ако она што го мислите биде цензурирано?

Зарем цензурата не е техника на диктатори, тирани и алчни луѓе гладни за моќ?

Зарем тоа не е знак дека оние што прават цензура знаат дека само така може да се победи?

Што ако човекот кој целиот свој живот го поминал во производство на вакцини, бил подготвен да ја ризикува целата своја репутација и да ги повика сите светски лидери веднаш да ги запрат вакцините против КОВИД затоа што таму има проблеми со Науката?

Што ако тој се залагаше за отворена, научна дебата на глобална сцена?

Дали сакате да слушнете што тој имаше да каже? Дали сакате да ја видите дебатата што тој ја бара?

 

17. Водечкиот вакцинолог во светот алармира

Еве која е можеби најголемата причина за мене и нема смисла за ваквата вакцина против КОВИД .

Кога некој што е многу посветен на вакцинирање и кој ја помина целата своја професионална кариера надгледувајќи го развојот на вакцините, и вика од планинските врвови дека имаме голем проблем, мислам дека треба да се чуе овој човек.

Во случај да сте го пропуштиле, и во случај да сакате да го проверите, еве го Герт Ванден Боше кој објаснува:

 • Зошто вакцината против КОВИД може да изврши толку голем притисок врз вирусот што ја забрзуваме неговата способност да мутира и да стане уште поубиствена.
 • Зошто КОВИД вакцините можат да создадат вируси отпорни на вакцини (слични на бактерии отпорни на антибиотици).
 • Зошто можеби ќе треба да очекуваме масовно истребување во следните месеци / години поради претходни проблеми со засилувањето зависно од антитела.

Ако сакате да видите / прочитате второ, и подолго, интервју со Ванден Бош во кое му беа поставени неколку тешки прашања, можете да го прочитате тоа овде.

Ако се оствари половина од она што го рече, овие вакцини би можеле да бидат најлошиот изум досега.

Ако не ви се допаѓа неговата наука, зборувајте му за тоа.

Јас сум само гласникот.

Но, можам и лично да зборувам за КОВИД ...

 

18. Јас веќе имав КОВИД

Не уживав. Беше два дена  непријатна настинка:

 • Немилосрдна болка во задникот и долниот дел на грбот
 • Многу мала енергија
 • Лесна треска

Беше чудно што не можев да мирисам ништо неколку дена. Една недела подоцна, кафето сепак имаше невобичаен вкус“.

Но, јас преживеав.

Сега тоа покажува (како и секогаш) дека имам убав, природен, доживотен имунитет - не нешто што се троши за неколку месеци ако се вакцинирам. Во моето тело и во моето домаќинство, КОВИД заврши.

Всушност, сега кога го имав, има докази дека вакцината КОВИД навистина може да биде поопасна за мене.

Ова не е ризик што сум подготвен да го преземам.

Сумирано

Ова се само мои причини зошто не ја сакам вакцината. Можеби моите причини имаат смисла за вас, можеби тие немаат.

Што и да ви е логично, се надеваме дека сепак можеме да бидеме пријатели.

Од моја страна, мислам дека имаме многу повеќе заедничко од она што нè дели.

 • Сите ние сакаме да живееме во свет на слобода.
 • Сите ние сакаме да го дадеме својот дел за да им помогнеме на другите и да живееме добро.
 • Сите ние сакаме да имаме право да ги искажуваме своите мислења без страв дека ќе бидеме цензурирани или злонамерно нападнати.
 • Сите заслужуваме да имаме пристап до сите факти за да можеме да носиме информирани одлуки.

Без разлика дали се согласувате со мене или не, јас нема да се однесувам поинаку кон вас.

Вие сте личност која заслужува исто толку љубов и почит како и секој друг. Ве поздравувам за ова и навистина ви посакувам се најдобро.

Се надевам дека го најдовте ова корисно. Ако е така, слободно споделете.

Ако не, ве молам, известете ме во коментарите подолу, што немаше смисла за вас.

 

Извор: 18 Reasons I Won’t Be Getting a COVID Vaccine

Превод: Футв Медиа

Линковите до бројни извори во нашата објава не се внесени, посетете го оригиналниот извор погоре за повеќе информации.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас