По вондредната Ковид состојба следува климатска вондредна состојба

Ние бевме во право, по Ковид фашизмот следува климатска диктатура

Дали сè уште се сомневате дека ќе биде потребно да се заштитат слободите, граѓанските права и основните права што ги има едно лице по раѓање, но кои во моментов ги признале политичките актери затоа што тврдат дека ова е потребно за да се справат со кризата и да се бориме со КОВИД, да се бориме?

Бидејќи политичките актери и нивните поддржувачи нема да ги „вратат“ слободите што доброволно ги украдоа.

 

Напротив: во моментов постои план во светот да се стилизира КОВИД кризата како КОВИД вонредна состојба и да се претвори во климатски итен случај, да се претвори КОВИД итната состојба во климатска вонредна состојба, што бара дополнителни елементарни ограничувања , односно слобода на патување само за избрани и особено пријатни современици.

Европската унија го подготви ова со својот фашистички пасош за вакцинација.

 

Патем:

  1. Вакцинацијата не штити од инфекција.
  2. Вакцинацијата не штити од ширење на САРС-КОВ-2.
  3. Вакцинацијата не го менува фактот дека маските сепак мора да се носат.
  4. Вакцинацијата нема никакво влијание врз режимот на тестирање, кој сè уште се спроведува во земјите.
  5. Вакцинацијата не го менува фактот дека мора да бидете во карантин, ако стапите во контакт со заразено лице.

 

И покрај тоа, Европската комисија, Политбирото на ЕУ, издаде пасош за вакцинација. Со оглед на штотуку собраните факти, мора да се претпостави дека Комисијата на ЕУ сака да го искористи својот пасош за вакцинација за да контролира кој каде патува и кога.

А штом е можна контрола, тогаш тоа е само краток чекор пред да се побара и одобри патувањето, ако може да се одобри, поради климата, разбирате?

 

Во видеото со Пројект Веритас, техничкиот директор на Си-Ен-Ен, Чарли Честер, ни кажува дека постои упатство за кое смета дека доаѓа од надвор од Си-Ен-Ен, КОВИД паника, Си-Ен-Ен ги поттикнуваше последните неколку месеци да го замени заморот на населението од климатска паника поради КОВИД.

 

Приказната за климатските вонредни состојби, затоа не е нова. Она што е ново е дека треба повторно да се издаде и да се дистрибуира во здружена акција преку пропагандните канали на главните медиуми.

 


Цитираме од статијата на Фишети во „Сајентифик Американ:

„Со оглед на околностите, „Сајентифик Американ“ се согласи со големите новински медиуми ширум светот да започнат да го користат терминот„ климатска вонредна состојба “во покривањето на климатските промени. Официјалното соопштение за оваа одлука и влијанието што се надеваме дека може да го има низ медиумскиот пејзаж е подолу “


Сајентифик Американ се согласи со големите новински мрежи / агенции ширум светот да го користат терминот „Климатска вонредна состојба“ во сите извештаи за „Климатските промени“.

 

Кликата на операторите на новинските канали се согласи да користи хистерична терминологија за да ги нападне сите други, а со цел да се создаде впечаток дека хистеријата е соодветна, договорена е глобална соработка за да може да се добие впечаток дека Тврдењето за климатската вонредна состојба мора да биде точна затоа што сите новински канали зборуваат за тоа.

 

Овој вид на пропаганда, масовна пропаганда, според мотото дека ако многумина тврдат исто, тогаш ќе помине како вистина, не е само шамар во лице за секој што очекува информации од новинските канали, тоа е исто така пристап неспоив со науката.

 

Затоа што дури и да се докаже со докази за климатска вонредна состојба предизвикана од емисии на ЦеО2, што тие не го прават тоа,  научник во светот не може со чиста совест да тврди дека точно знае кој процеси ќе влијаат на климата на Земјата денес и во иднина.

 

Значи, ако науката не го покрива тврдењето дека постои вонредна состојба во климата, тогаш се поставува прашањето, зошто сега, по истекувањето на вонредната состојба на КОВИД, се прогласува вонредна состојба за климата?

 

Одговорот се чини очигледен. Очигледно, целта е грабежот на граѓанските слободи да биде траен, да се активираат хистерии и паника на трајна основа за да може да се искористи стравот што го носи тоа и да се започне со трансформација на демократските општества во диктатури кои не се базираат на харизматични лидери, но од анонимен тип, извршителите на биро се контролираат да ги постигнат.

 


Изјава на Сајентифик Американ

12 април 2021 година

Од „Опфаќањето на климата сега“, „Сајентифик Американ“, „Коламбиа Журнализам Ревју“, „Д Нејшн“, „Гардиан“, „Нотишиас Телемундо“, „Ал Жазира“, „Асахи Шимбан“ и „Ла Република“:

„Планетата се загрева премногу брзо. Време е новинарството да препознае дека климатските вонредни состојби се тука.“

Ова е изјава за наука, а не за политика. Илјадници научници - вклучувајќи го и Џејмс Хансен, научникот од НАСА кој го стави проблемот на јавната агенда во 1988 година и Дејвид Кинг и Ханс Шелнхубер, поранешни научни советници на британската и германската влада, соодветно - рекоа дека човештвото се соочува со „климатска вонредна состојба. ”


 

Зошто „итен“? Бидејќи зборовите се важни. За да се зачува планета за да може да се живее, човештвото мора веднаш да преземе акција.

 

Неуспехот да се намали количината на јаглерод диоксид во атмосферата ќе ги направи рутински вонредните горештини, бури, пожари и мразот од 2020 година и може да „направи значителен дел од Земјата да не може да се живее“, предупредува написот од јануари Сајентифик Американ.

 

Одговорот на медиумите на КОВИД-19 дава корисен модел. Водени од науката, новинарите ја опишаа пандемијата како вонредна состојба, ги хронизираа нејзините катастрофални влијанија, повикаа дезинформации и им кажаа на публиката како да се заштитат (со маски и социјално дистанцирање, на пример).

 

Знаците растат дека се соочуваме со здружен напад врз индивидуалната слобода,  што веќе не можеме да седиме со скрстени раце.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас