Пентагон разви микрочип што би требало да препознава Ковид инфекција

Во програмата „60 минути“ на американската телевизиска станица ЦБС, истражувач во околината на Министерството за одбрана на САД претстави мал микрочип што може да се сади под кожата.

Тој треба да може да препознае дали некое лице носи вирус на корона.

Агенцијата за напредни истражувачки проекти за одбрана (ДАРПА), која работи во орбитата на Пентагон (Министерството за одбрана на САД), беше одговорна за развој на технологијата. Ова е тајна истражувачка група, чие основање се враќа во Студената војна.

Тогаш таа требаше да истражува нови технологии за војската, вклучително и иновации што војниците би можеле да ги користат за да се заштитат од биолошко оружје. Тогаш Советскиот Сојуз се распадна - и долго време немаше речиси никакви области на примена за скапиот развој.

 

Вградениот сензор е наменет за откривање на инфекција

„Тоа е сензор, таа мала зелена работа“, објасни Хепберн на ТВ. „Го ставате под кожата и ви сигнализира дека се случуваат хемиски реакции во вашето тело.

Тогаш овој сигнал значи дека може да имате симптоми утре. “Предноста на оваа рана дијагностичка мерка треба да биде во тоа што пациентот може брзо да се поврзе со стандардна машина за дијализа, така да се каже, за да го“ измие ”вирусот од телото.

Медиумската јавност ја слави бизарната идеја и дури си дозволува удар кон луѓето кои со години предупредуваат на можноста за воведување микрочипови пресадени под кожата.

Како што пишуваше Њујорк пост: „Смирете се, теоретичари на заговор! Како и да е, тие не се дистрибуираат преку вакцинациите!

“ДАРПА, исто така, се обиде да пренесе во преносот на Си-Би-Ес дека нема начин за следење или лоцирање на луѓето. Тоа е само едноставен сензор.

Микрочипот сигурно ќе предизвика бес бидејќи мнозинството луѓе се против тоа владата да вградува микрочипови внатре во граѓаните и во извештаите се наведува дека кога тимот од 60 минути праша дали владата планира да го шпионира својот народ преку чипот, Хепберн рече дека Пентагон не бара да го следи секој ваш потег“.

Сепак, таквата технологија веројатно ќе ги стави во состојба на готовност повеќето критичари. Бидејќи дури и ако сегашниот чип не е соодветен за ова: Откако ќе се воспостави принципот меѓу луѓето, може да се смета за „сосема нормално“ да се вградуваат таквите чипови.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас