ИДЕМИА започнува биометриски поврзан патент за здравствено патување

Друга компанија развива пасош поврзан со идентитетот со кој може да се потврдат резултатите од тестовите за ПЦР и сертификатите за вакцинација. ИДЕМИА ЗПП (Здравствен Патнички Пасош) може да се прилагоди на системот на соодветната земја бидејќи се заснова на стандардите на Меѓународната организација за цивилно воздухопловство (ИЦАО). Компанијата е лидер и во биометриските уреди, системите за препознавање на лице и дигитален идентитет.

 

ИДЕМИА го лансира ЗПП, безбедно решение што им овозможува на здравствените сертификати да бидат дистрибуирани до разни меѓународни засегнати страни, додека се одржува безбедноста и приватноста на здравствените податоци на патниците.

 

Ова решение се заснова на стандардите ИЦАО1 за здравствени сертификати поврзани со патувања - „Видливи дигитални пломби“ (ВДС-НЦ) 2.

 

Здравствените досиеја се клучни за враќање на довербата и за владите и за патниците и за намалување на ризиците од јавното здравје за време на патувањето.

 

 

Здравствениот пасош ИДЕМИА се тестира во Холандија.

Лажните здравствени сертификати станаа голем проблем од почетокот на Ковид, па дури и повеќе од почетокот на програмите за вакцинација.

 

Решението на ИДЕМИА им овозможува на владите да го ограничат ризикот од ширење на Ковид од страна на дојдовните патници, што за возврат и помага на глобалната економија да се опорави, особено на авиокомпаниите, кои беа сериозно погодени од падот на авионите за 66% во 2020.

 

Со ЗПП, ИДЕМИА, лидер на глобалниот пазар во зголемен идентитет, носи доверливо, глобално интероперабилно решение на пазарот што може брзо да се воведе и прилагоди на потребите на одделни земји, додека истовремено е во согласност со меѓународните стандарди за здравствени сертификати, вклучително и резултати од ПЦР-тест, тестови за имунитет и сертификати за вакцинација, исполнети.

 

Бидејќи пасошот е поврзан со идентитетот на патникот, тој не може да се пренесе на друго лице и не може да се копира без овластување. Пасошот исто така може да биде интегриран во системот на дигитални патни исправи, што го тестираат некои земји во соработка со ИЦАО2.

 

Патниците го добиваат својот здравствен сертификат безбедно запечатен со видлив дигитален печат на ИЦАо, што гарантира интероперабилност низ целиот свет со безбедно кодирање преку криптирање на податоците. Пасошот осигурува дека сите патници се покриени и има различни форми: владина здравствена апликација за преземање, Пе-Де-Еф документ што ви е испратен по е-пошта или налепница што треба да се залепи на страницата за визи на корицата во пасошот.

 

Пред проверка, гранична контрола или интернат, се активира биометриска споредба помеѓу лицето на патникот и неговата фотографија од пасош и се потврдува здравствениот сертификат. Овој брз процес и за патниците и за безбедносниот персонал обезбедува погодност и го намалува метежот на аеродромот кога меѓународниот воздушен сообраќај ќе се врати во нормала.

 

Во однос на „Заштита на податоците според дизајнот“, ИДЕМИА ЗПП е во согласност со прописите за заштита на податоците. На овој начин, патниците ја задржуваат целосната контрола врз сопствените здравствени податоци.

 

„Сите од ИДЕМИА се гордееме што им овозможуваме на луѓето безбеден начин да патуваат повторно - со решение безбедно, лесно за употреба, сигурно и целосно усогласено со ГДПР. Нашата здравствена патна книшка е значаен чекор напред за продолжување на меѓународното патување “, рече Филип Баро, извршен потпретседател на ИДЕМИА, одговорен за јавна безбедност и идентитет.

 

Извор: truthunmuted.org

 

Забелешка од Футв Медиа: За да не може да се копира, ќе треба да го ставите под кожа, како на пример на десната рака или на челото - 16.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас