Сухарит Бакди: Оваа вакцинација припаѓа пред трибунал

Професорот Сухарит Бакди е еден од научниците кои уште од самиот почеток критикуваат кон пандемијата на короната.

По неговиот бестселер „Лажна тревога од корона?“, Неговата втора книга „Корона без маска“ ќе се најде на пазарот за неколку недели.

 

Интервјуто се појави во австрискиот весник „Вохенблик

Интервју спроведено од: Едит Броетцнер

 

Професор Бакди, колку долго сте вклучени во образованието за Корона?

Од средината на март 2020 година. Јас и сопругата знаевме прилично брзо дека ова е нормален вирус на корона.

Дорстен на почетокот рече дека вирусот не е ништо посебно, а потоа одеднаш тврдеше дека Корона ќе нè убие сите. На 11 март 2020 година, СЗО прогласи пандемија.

Како свинскиот грип. Тоа беше крајно сомнително за нас. На 19 март се појави студија на работна група од Марсеј, со која стана јасно дека вирусот не е опасен.

 

Дали сите прашања во врска со вирусот се разјаснети?

Не се прави разлика помеѓу луѓе кои имаат позитивен тест или се навистина болни. Тоа е кривично дело и треба да му се суди на суд.

Не можете да го класифицирате пациентот со срцев удар кој е позитивен на тестот да се води како починат од корона. Нема оправдување за она што го прави владата.

Никогаш не беше соопштено дека ситуацијата во Италија и Шпанија е различна и дека и тука болничките инфекции се природно повисоки. Наместо тоа, низ медиумите се појавија шокантни слики. Вирусот не е нов.

Нашиот имунолошки систем е изграден вака: Постојат клетки на имунолошкиот систем, лимфоцити, кои се таму од раѓање.

Тие секогаш препознаваат вирус и се обучуваат подобро од година во година. Кога клетката произведува вирус, тоа создава отпад.

Лимфоцитите убијци го препознаваат овој отпад, стануваат активни, делат и ја убиваат заразената клетка.

Значи, „специјалистите за корона“ во телото стануваат се повеќе, како и со сите респираторни заболувања.
Судовите конечно мора да реагираат.

 

Дали здравите луѓе можат да заразат други?

Оваа бајка е направена во Германија. Очигледно здрава Кинеска заразила луѓе со Корона на состанок.

Очигледно таа немала симптоми, но тоа не било вистина. Многу луѓе не го знаат појаснувањето дека Кинезката била болна и користела парацетамол за да ги потисне своите симптоми.

Се разбира, таа имаше огромно количество вируси во грлото, што ја направи заразна. Ако сте болни, не треба да одите на состаноци.

Луѓето кои се пресимптоматски не можат сериозно да заболат други. Тоа дури беше објавено во труд.

 

Дали маските помагаат?

Маските се кривично штетни. Мерењата на ЦеО2 зад маската се застрашувачки и честопати се премногу високи.

Законот нè принудува да им штетиме на нашите деца наместо да ги штитиме.

Постојат податоци кои покажуваат дека децата доживуваат стрес кога треба да носат маски и дека нивото на сатурација на кислород опаѓа.

Време е судовите конечно да ги сфатат сериозно овие податоци и да реагираат.
Вакцинацијата не е соодветно тестирана.

 

Дали има некои повратни информации за вашата книга што е во спротивност со вашите изјави?

Некои научници, како и печатот, постојано тврдат дека фактите не се точни. Никој не кажува точно какви се овие факти.

Мнозинството од сите експерти го делат нашето мислење. Оваа вакцинација припаѓа и пред трибунал. Не е соодветно проверена.

Лимфоцитите паѓаат во клетките погодени од вакцинацијата. Главоболка, треска, болка во мускулите, итн ... се резултатот.

Ако имате претходна болест, тоа може да биде капка во океанот. Ако дојде друг коронавирус, имате претходно активирани лимфоцити.

Ако овие ги нападнат вашите бели дробови, ова се нарекува засилување на имунитетот во текот на болеста.

Овој феномен е добро познат. Од домовите за стари лица се слуша дека луѓето починале од Ковид-19 откако биле вакцинирани. Случајност? Ова е неетички експеримент со луѓе што припаѓа пред трибунал.

 

Зошто вие и вашата сопруга толку често ве исмеваат? Дури им беше доделена и златната табла пред нивните глави. Зошто науката се игнорира?

Луѓето не се во можност да разберат што се случува. Или тие спаѓаат во групата луѓе кои гледаат низ неа и ја игнорираат затоа што е попогодно.

И има многу кои профитираат од страв. Не ни е гајле што велат луѓето за нас. Ние го кажуваме истото како Јоанидис и Скот Атлас, и тие не се идиоти.

Затоа и тоа не важи за нас. Оваа златна табла е дилема за медиумите. Најлошото нешто кај овие луѓе е прекумерната самодоверба.

 

Мерките немаат вистинско потекло. За опасни мутации се зборува. Како го гледате тоа?

Ова намерно погрешно го соопштуваат медиумите. Се надевам дека овој вирус е поинфективен. Колку е поинфективно, толку е помалку опасно.

Данците покажаа дека заклучувањето не користи. Тие погледнаа дали оваа варијанта се шири и покажаа дека заклучувањето не од никаква корист.

Зошто заклучувањата се туркаат напред вака ако немаат никаква корист? Во исто време изразивме сомнежи и разбирање во мај.

Ова разбирање сега исчезна. Овие мерки немаат вистинско потекло. Ова е намерно и се прави со целосна намера.

 

Кое би било вашето решение за моменталната состојба?

Може да има само едно решение: населението да ја принуди владата да се сврти. Протестот го видов во Виена.

За малку ќе заплачевме од радост и емоција дека Австријците се толку храбри. И во Италија луѓето станаа и повеќе не учествуваат.

Секој треба да го стори истото. Мирно, но одлучно. Тогаш може да има точка на пресврт. Апелирам до политичарите и полицијата. Покажете дека сте различни.

Апелирам до г-дин Курц. Ако не ја смените насоката, историските книги ќе ви кажат дека сте криминалец.

Тоа ќе биде најголемото злосторство во историјата на човештвото. Но, вие исто така може да станете еден од најголемите херои, г-дин Курц.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас