Дигитализација на се - Што треба да знаете односно да очекувате во иднина

Не е ни чудо што тогаш владите не само што се обидуваат да ја укинат готовината, туку исто така се обидуваат да ги контролираат технологиите што стојат зад Биткоин и другите компании.

 

Секој што ги контролира парите ја контролира политичката моќ, економијата и животот на луѓето. Исто така, не е ни чудо што ММФ сака да прикаже криптовалути што е можно послабо во пропагандно видео.

 

Но, токму поради нивната нестабилност, тие ветуваат огромен профит, додека негативните каматни стапки на киселата заштеда создаваат само загуби.

 

На пример, глобалистката Кристин Лагард објасни дека „проектите околу дистрибуираната леџерска технологија, без разлика дали се крипто валути или дигитализирани средства, имаат потенцијал да го разнишаат целиот систем. Некои претставници на владата исто така гледаат на дигиталните валути како сериозна закана за стабилноста “.

 

Кина одамна е таму каде што оди Европа: Дигиталниот формат на плаќање и овозможува на централната банка да ги следи сите трансакции на секој поединец во реално време. Пекинг сака да ја искористи оваа одлука за наводно борба против перењето пари, корупцијата и финансирањето на „тероризмот“ преку зајакнување на веќе огромните надзорни овластувања на владејачката Комунистичка партија.

Всушност, Кина нема проблем со перење пари или тероризам - станува збор за социјална контрола.

 

Коронската вештачка криза дојде како повикана, за да обновите нешто од темел треба да го срушите старото и да изградете ново. Тоа е она нивното „Ново нормално“.

 

Можно мрачно идно сценаријо - пројектот ИД 2020

Целовкупна дигитализација, не само пасошите за вакцинации туку, се што поседувате во вашиот новчаник:

  • Лична карта!
  • Возачка дозвола!
  • Пасош!
  • Дигитални пари!

 

Значи ако не сакате да ја примите експерименталната генетска терапија/модификација преку инјекција, едно треба да ви биде јасно: Треба да се одкажете односно да бидете исклучени од системот! А тоа значи, нема да поседуватее готовина, нема да смеете да возите, да патувате итн.

 

Вакцинацијата нема да биде во никој случај присилна, но доколку не ја примите ќе бидете дискриминирани и исклучени од опшеството т.е секојднедниот живот. Уцена преку дискриминација, тоа налага идниот пасош за вакцинација, кој ќе биде клучен до сите горенаведени „привилегии“.

 

Значи имајте го ова секогаш на ум кога ќе кажете јас во никој случај не сакам да бидам дел од експеримент на генетска терапија/модификација! Бидете спремни да се одкажете од се што поседувате. Дали сте спремни да лутате како бездомник?

 

Без дигитални пари нема да можете да купите Храна. Без дигитални пари не можете да го плаќате данокот за вашиот имот, време прашање кога ќе застанат извршители пред вашата врата да го конфискуваат вашиот имот. Дигиталниот пасош за вакцинација е прв чекор кон целовкупната дигитализација и ќе биде основа за се.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас