Почина адвокатот и телевизиски коментатор Мидвин Чарлс

Таа почина откако ја прими експерименталната вакцина неколку дена порано. Таа имаше 47 години.

 

Г-ѓа Чарлс објави на својот Твитер профил на 1 март: „Јас сум вакциниранa“!

 

 

Г-ѓа Чарлс, 47, отсекогаш била многу активна на Твитер. Од мај 2009 година, таа објавуваше во просек околу 25 твитови на ден.

 

Г-ѓа Чарлс беше уште поактивна во текот на изминатиот месец. Според „Social Blade“, таа напишала во просек по 39 твитови / ретвитови дневно од 10-20 март.

 

Овие (очигледно) беа нејзините последни денови со добро здравје.

Во неделата на 21-ви март, таа твитна само девет пати. Запомнете, втора доза на експерименталната мРНК инјекција требаше даја прими од 21 до 22 март.

 

Таа твитна четири пати на 22 март и десет пати на 23 март. Таа само твитна еднаш на 24 март и повторно на 25 март. Еден твит беше избришан на 26 март.

 

Немаше понатамошна активност сè до вторникот, 6 април, кога семејството објави дека починала, 37 дена по првата најавена експериментална вакцинација.

 

Оваа драматична промена во однесувањето на социјалните мрежи укажува на тоа дека таа не беше во можност да објавува на Твитер повеќе од 12 дена пред да почине.

 

Можеби таа беше хоспитализирана по втората инјкеција. Тоа или таа почина на крајот на март по втората доза, а семејството само што објави.

 

Без оглед, таа денес доби 1.163 нови следбеници на Твитер. Во претходните 30 дена, таа освои вкупно 481.

 

Главните медиуми ја цензурираат причината за смртта Како што научивме во 2021 година, вакцините се причина број еден за случајности.

 

Пребарувањето по Мидвин Чарлс на Гугл носи приказни од Њујорк Пост, Њујорк Дејли Њуз, Њузвик, Хил и уште неколку други како врвни резултати.

 

Во споменатата приказна не се споменува експерименталниот шприц за МРНК што го доби на 1 март.

Експерименталниот вектор шприц Џонсон и Џонсон беше одобрен за употреба во итни случаи само два дена порано. Значи предпоставуваме дека, таа веројатно добила инјекција од Фајзер или Модерна.

 

Г-ѓа Чарлс е родена во Бруклин. Дипломирала правник на Американскиот универзитет во Вашингтон и беше сопственик на адвокатска фирма во Њујорк Сити.

 

Таа беше најпозната како правен аналитичар на МСНБЦ и СНН. Постојат многу нејзини сегменти каде ги критикува луѓето дека не носат маски, за социјално дистанцирање итн.

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас