Бившиот-потпретседател на Фајзер - Зошто не е изолиран вирусот САРС КоВ-2?

Поранешниот потпретседател и раководител на истражување на американскиот фармацевтски гигант Фајзер, др. Мајк Једон, може да им смета на непристрасните научници кои неуморно прават емпириска едукативна работа за да го разбудат човештвото од коронскиот транс.

 

Д-р Једон не критикува зборови кога станува збор за насилно распарчување на официјалниот пандемиски наратив. Неговото портфолио речиси не дозволува да биде означен како „негирач на корона“ или нешто слично.

 

 

Соодветно на тоа, неговите фактички презентирани наоди се во голема мера скриени. Да го кажеме лежерно, скоро е невозможно таканаречените „дами на фактите“ да уринираат на ногата на д-р Једон.

Неговите видео-прилози за разни митови за короната, како што е чудото за ПЦР или ефективността на заклучувањата, кои кружат на Интернет, се препорачани извори на знаење кои покажуваат поинаква перспектива и се скоро демаскирани.

Неодамна, подкастот Делингпод (видео подолу) повторно го испрашуваше бившиот потпретседателот на Фајзер. За време на разговорот, Једон направи голема возбуда.

Како, на пример, дека досега немало изолиран Сарс-Ков-2 или дека новите варијанти на короната се идентични богејмени и не се најмалку поразлични од оригиналниот тип на вирус.

Масовната вакцинација е одличен метод за депопулација, заклучува понекогаш. Накратко ќе се занимаваме со неговата аргументација во врска со ова во подоцнежна точка.

 

За време на разговорот, д-р Једон неколку пати повтори дека на британската влада не може да и се верува во сите прашања поврзани со короната.

Без разлика дали станува збор за заштитата на маските, величење на заклучувањата, снимање на податоци, постапка на ПЦР-тест или гаранции во врска со недокажаната безбедност на одобрените вакцини. Едноставно, не треба да и се верува на оваа влада.

Во целина, вакцинацијата против корона може да се опише како руски рулет, со оглед на неистражените долгорочни несакани ефекти.

Не може да се замисли таквата раширена потреба да ги принуди популациите да земаат експериментални гени-базирани вакцини за МРН кои никогаш не биле применети на луѓето.

Според Једон, голем број фактори биле игнорирани во несоодветните клинички студии. Во овој поглед, не може да се знае како вакцините влијаат на различните возрасни групи, етнички групи, во комбинација со постојните основни болести.

Таканаречените инјектирани шилести протеини  претставуваат значителен ризик по здравјето, бидејќи меѓу другото, тие фаворизираат формирање на тромби.

Пријавените тромбози како резултат на инјекции од АстраЗенека веројатно се должат на ова. Тој е во постојан контакт со Европската агенција за лекови (ЕМА) за да ги потенцира овие и многу други потенцијални опасности, рече Једон.

Понатаму, поранешниот истражувач од Фајзер изјави дека не верува во идејата за пасоши за вакцинација. Тие немаат здравствени придобивки, па затоа мандатите засновани на нив се речиси излишни.

Ако вакцинираните лица не беа во опасност да се заразат, повторно нема да има причина да се плашат од невакцинираните. Пасошите за вакцинација скоро не се неопходни за овие две страни. Значи, имплементацијата служи само на трета страна која е помалку заинтересирана за здравјето на луѓето и повеќе за целосна контрола. Погледнете ID 2020.

Од полувремето на разговорот, работите тргнаа на дело. Како одговор на забелешката дека конвенционалните вакцини се опремени со мртва верзија на вирусот со цел да предизвикаат соодветен имунолошки одговор, а наместо тоа се користеше мРНК, одговори др. Једон/

 

Једон потврди дека не се појавуил изолатор на Сарс-Ков-2.

„Дали ова значи дека не сте го изолирале вирусот?“ Једон одговори: „Да, и се прашува зошто, со сите големи лаборатории финансирани од владата во оваа земја, во Германија во Америка или во Шведска, никој од нив не дојде со идејата за една од овие водени прекрасни програми...

Можеби тие беа премногу зафатени со правење лоши тестови за ПЦР и правење вакцини што никому не му требаат “.

Експлицитната причина зошто е избрана гласничката РНК е главоболка. Понекогаш е загрижувачки што оваа технологија всушност доаѓа од онкологија и има можност за вклучување и исклучување на гените. За поврзаните компликации се вели дека се немерливи, додаде Једон.

Пред да ја открие својата теза за тоа кој план всушност треба да стои зад масовната вакцинација, Мајкл Једон започна да зборува за она што сега е веројатно најгорливата тема. Таканаречените нови „варијанти на корона“ ака „мутанти“ и „двојни мутанти“.

Кога првпат слушна за варијантите во Бразил, Јужна Африка и Кент-варијантата, со интерес го забележав ова, бидејќи изненадувачкото именување сугерираше промена.

Така, тој започна со молекуларната биологија и беше во можност да открие само промена во аминокиселината. Ова го збуни, бидејќи оваа минимална промена е недоволна за да се измени однесувањето на вирусот.

Тој објасни зошто е на ова мислење како што следува. Короната е една од најголемите вируси што некогаш била секвенцирана. Содржи 10.000 аминокиселини, т.н. градежни блокови на протеини.

Целиот протеин ќе се состои од 10.000 од овие градежни блокови. Ова е исклучително долго. Значи, ако сакате да промените 100 од 10.000, тоа би било 1%.

Според др. Једон, тој го испитал мутантот, кој најмногу се разликувал од вирусот, наводно првично секвенциран во Вухан, Кина, и открил само 27 изменети аминокиселини. Конвертирано во 0,27%. Значи помалку од 0,3% разлика во однос на типот Вухан.

Со други зборови, оригиналната кинеска верзија и различните мутанти се идентични 99,7%. На што додаде:

„Можам да ве уверам дека човечкиот имунолошки систем е далеку попаметен. Нема ризик. Не само што е неверојатно, туку е невозможно варијанта која се разликува за 0,3%, што е идентична со 99,7%, да избегне имунитет “.

Покрај тоа, тој додаде дека нашироко се слушаат таинствените показатели во врска со спречување на ефикасноста на вакцините од страна на мутантите, се „ГЛУПОСТИ“.

 

Тој го формулираше следниот пример за аналогијата на едвај постоечките разлики помеѓу оригиналниот тип и мутантот.

Одговорот е секако излишен. Ова грубо може да ја објасни незначителната девијација.

Наспроти ова, шокантно е што уздите се затегнати уште посилно. Ново затворање на границите и карантин, за нешто што е идентично со веќе постоечкиот „вирус“, Једон тоа го опиша како глупост.

Од оркестрираното „прво појавување“ на новите „мутанти“ на почетокот на годината, тој е прилично исплашен за целата работа. Секоја информација емитувана од владино ниво се судира со имунологијата.

Навистина страшна работа, сепак, огромните тврдења дека новите „варијанти“, и покрај нивниот вирусолошки идентитет на близнаци, бараа преуредување на вакцините за МРНК. Само кога има мутација од 30 проценти, треба да се размисли за правење модификации засновани на вакцини.

Но, дури и во овој случај, Једон би се потпрел на човечкиот имунолошки систем, кој сепак лесно би препознал ваква мутација како брат или братучед на вирусот.

Нашиот имунолошки систем не може толку лесно да се надмудри. Дури и триесет проценти мутација никогаш не би ја препознал како нов патоген.

Дури и со оваа вредност, вакцината е застарена. Луѓето кои наводно се заразиле со Сарс пред 17 години ја дале својата крв за истражувачки цели. Тие луѓе со леснотија го препознаваат Сарс-Ков-2, особено затоа што двата коронавируси се разликуваат само за 20%.

Поранешниот директор за истражување на Фајзер, исто така, рече дека слушнал дека фармацевтска компанија, чие име не сака да го соопшти, веќе започнала со производство за наследник на вакцината.

И глобалните агенции за лекови, како што се ЕМА, ФДА итн. Веќе се согласија дека новокодираната наследничка генерација на вакцини за корона не бара студии за клиничка безбедност, бидејќи претходните препарати се скоро идентични.

Кон крајот на разговорот, Једон понуди веродостојна теза што би можела да одговори зошто вакцините засновани на гени се пренесуваат на итен начин.

Без трепкање на очен капак или редовни проверки. Особено затоа што можностите за генетска манипулација се скоро бесконечни и генетските промени може да се направат по своја волја, не може да се исклучи дека злобни мотиви го искушуваат уништувањето на човечкиот генски фонд за да се иницира десетирање на светската популација.

„Ако размислувате за депопулација на значителен дел од светската популација. И сакате да го сторите тоа на начин што не бара уништување на животната средина од нуклеарно оружје, или масовно труење со антракс или слично, и некој сака да има веродостојна одреченост за време на долготрајна криза со заразни болести.

Мислам дека нема подобар план од тој што е на располагање. Не можам да кажам дали тие ќе го сторат ова, но не можам да мислам на бенигно објаснување зошто го прават тоа “, рече Једон.

Тој додаде дека се сретнал со многу луѓе кои верувале дека пренаселеноста е проблем што треба да се реши во однос на биодиверзитетот, животната средина и ресурсите.

Тековната масовна вакцинација заснована на гени е точно вистинскиот начин да се активира депопулацијата. И штом е достигната критичната маса и голем дел од населението е вакцинирано, нема враќање назад.

Придружната храна во програмата за поминување на дигитални вакцинации доведува до затегнување на завртките за палците и повторното вакцинирање станува задолжително.

Што би направило мандат за невакцинирани веројатно. Оние кои одбиле да бидат вакцинирани може да завршат во логорите за притвор. Тој искрено посакуваше да не е во право, но се плашеше дека нема да биде така, рече Једон.

Според поранешниот потпретседател на Фајзер, многу луѓе сметаа дека таквото зло е невозможно. Мора да се направи повик за будење за да ги потсетиме дека имало Хитлер и Сталин.

Одложувањето и суспендирањето на медицинските интервенции и услугите „поврзани со Корона“ однесоа многу смртни случаи. Очигледно, се чини дека се вклучени многу бескрупулозни луѓе, на кои не им беше важно дали имало три нули или пет нули зад бројот на починати во еден ден. Нагласувајќи го добро познатиот цитат на Сталин „Еден смртен случај е трагедија, еден милион е само статистика“, Једон рече дека властите очигледно го држат овој потег на размислување.

Конечно, д-р Мајкл Једон повторно истакна дека е отворен за бенигни објаснувања.

Со најдобри намери не излеговме со ниедна ... вие?

 

 

Поврзана објава: Зошто не мора да се грижите за новите варијанти на КОВИД-19

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас