ИБМ соработуваше со Хитлер, сега прави пасоши за вакцинации! Зошто е тоа крајно опасно!

Поранешната советничка на Клинтон, и авторка Наоми Волф предупредува дека условите за пасошите за вакцинација ќе значат „крај на човековата слобода на Запад“.

 

ИБМ (IBM) се здружи со производителот на вакцини Модерна за развој на дигитален систем за здравствени пасоши што ги поврзува нашите биометриски лични карти со нашите здравствени податоци преку апликација за паметен телефон и податоци помеѓу владите, давателите на здравствени услуги, организации за животни науки, поединци, ланци за снабдување со храна и глобални размени на финансиски системи.

 

  • ИБМ го поддржа нацистичкиот режим во неговите напори да ги истребат Евреите. Без информатичка технологија, Хитлер не би бил во можност да го изврши овој геноцид до оној степен до кој бил во можност
  • Во времето на доаѓањето на Хитлер на власт, светот не беше свесен дека масовно организираните информативни вештини станаа средство за социјална контрола и воено оружје.
  • Денес не можеме да бидеме обвинувани за тоа што не разбравме дека масивни збирки на податоци може да се користат за манипулирање со општествата низ целиот свет, и мора да погледнеме во историјата за да видиме како личните податоци можат да бидат злоупотребени
  • Би било наивно да помислиме дека дигиталните пасоши за вакцинација врзани за нашите биометриски лични карти, банкарски информации, кредитни истории, податоци за распределба на здравјето и храната не можат да завршат да се користат како средство за социјална контрола и уништување на одредени групи на луѓе.

 

Во изјава за Стив Хилтон од Фокс Њуз на 28 март 2021 година, поранешната советничка на Клинтон и авторка, Наоми Волф предупреди дека барањата за пасоши за вакцинација ќе означат „крај на човековата слобода на Запад“:

Мајкрософт веќе зборува за спојување со плановите за плаќање. Вашата мрежа може да ве геолоцира каде и да одите. Вашата кредитна историја може да биде вклучена. Може да биде вклучена целата ваша медицинска и здравствена историја.

Тоа веќе се случи во Израел, а шест месеци подоцна слушаме од активисти дека станува збор за двокласно општество и дека активистите во основа постојано се следат. Тоа е крај на граѓанското општество и тие се обидуваат да го прошират тоа низ целиот свет.

Тоа е апсолутно многу повеќе од евиденција за вакцинација ... Не можеме да нагласаме доволно дека има моќ да ви го исклучи животот или да ви оневозможи да учествувате во општеството или да бидете маргинализирани “.

 

Заборавената приказна за ИБМ

Волф укажува и на страшната приказна за ИБМ, чиј Дигиталниот Здравствен Пасош ќе ги поврзе нашите биометриски лични карти со нашите здравствени податоци преку апликација за паметен телефон Овој „здравствен пасош“ потоа ни доделува или ни дозволува пристап до јавни простори и настани засновани на нашиот статус на вакцинација.

Ова е во суштина модерната верзија на системот за ударни-картички - претходник на дигиталниот влез на компјутерите - што ИБМ го разви за нацистичкиот режим за да генерира попис на Евреите и другите непожелни луѓе, кој потоа се идентификува, следи и се подредува во групи наменети за затвор или истребување.

Неспорно е дека технологијата на ИБМ го олесни геноцидот врз Третиот рајх врз еврејската нација, а раководството на ИБМ го поддржа нацистичкото владеење на теророт со целосно знаење.

И покрај тоа што е тешко да се разбере како компанија што играше ваква интегрална улога во геноцид успеа да преживее и покрај крајот на војната, уште потешко е да се види зошто и беше доверен развој на ист тип на системи децении подоцна.

Не е треба да сте Историчар за да се прашувате дали ИБМ е намерно избран за работа за создавање на систем наречен "здравствен пасош" од едноставна причина што целта на самиот систем е скоро идентична со онаа што се користела во нацистичката -Германија. ИБМ, исто така, има врска со ЦИА, која има историја на програми за атентати.

 

ИБМ играше стратешка улога во холокаустот

Врската на ИБМ со Третиот рајх не е тајна и ИБМ никогаш не ги негираше ниту најинкриминираните детали за нејзиното учество во холокаустот. Во 2001 година, Едвин Блек, историчар и истражувачки писател, ја објави книгата „ИБМ и холокаустот“ со детали за централната улога на компанијата во оваа криминална трагедија.

Книгата се засноваше на записи добиени од архиви во седум различни земји. Во 2012 година, Блек доби уште една меморија за преписка што открива колку ИБМ знае за тоа што се случувало во нацистичките логори. Во една статија во февруари 2012 година во Хаф Пост, Блек напиша:

„Новообјавените документи уште појасно ги откриваат деталите за централната улога на ИБМ во холокаустот - сите шест фази: идентификација, исклучување од општеството, конфискација, гетоизација, депортација, па дури и истребување.

Покрај тоа, документите јасно ја опишуваат личната вмешаност и микро-управувањето на претседателот на ИБМ, Томас В. Вотсон во планирањето и организацијата на кампањата на Хитлер за истребувањето на Евреите ... “

Фактот што Вотсон доби 1% провизија за сите деловни профити што произлегоа од зделките на компанијата со нацистите, може да помогне да се објасни неговата желба да преземе ваква практична улога во овој суров бизнис. Блек продолжува:

„Новото„ Проширено издание “[на„ИБМ и холокаустот “] содржи 32 страници необјавена внатрешна кореспонденција на ИБМ, белешки од Стејт департментот и Министерството за правда и документи на концентрациониот логор што ги опишуваат постапките на ИБМ и што виделе во текот на 12-те години на режимот на Хитлер ...

Меѓу новообјавените документи и архивски материјали се тајните преписки од 1941 година во кои е основана подружницата на ИБМ за да работи со нацистите, личното одобрување на претседателот на компанијата Томас Вотсон за ослободување на специјални машини за писменост на ИБМ од 1939 година, за организирање на депортацијата на Полските Евреи, како и кодовите на концентрациониот логор ИБМ, вклучувајќи го и кодот на ИБМ за смрт од страна на комората за гас.

Меѓу новообјавените фотографии е и онаа што е изработена со ударните-картички за статистичарот кој се јавувал директно кај Химлер и Ајхман “.

 

ИБМ е виновен за геноцид

Како што објаснува Блек, пописот и идентификацијата на Евреите ги водеше ИБМ, најпрво во седиштето во Њујорк, а подоцна преку подружници во Германија, Полска, Холандија, Франција, Швајцарија и други европски земји. Седиштето на ИБМ исто така ги насочуваше активностите на холандската подружница со задача да ги идентификува и ликвидира Евреите во Холандија.

„Новообјавените копии од кодовите на концентрациониот логор ИБМ се особено информативни“, пишува Блек. „ИБМ имаше локација на клиенти ... практично во секој концентрационен логор да сортира или обработува картички за удирање и да ги следи затворениците. Кодовите ја покажуваат нумеричката ознака од ИБМ за различни лежишта ...

Различни видови затвореници беа сведени на бројки на ИБМ, со: 3 за хомосексуалци, 9 за анти-социјални и 12 за Цигани. Бројот на ИБМ 8 означуваше Евреин. Смртта на еден затвореник исто така се сведе на број на ИБМ: бројот 3 стоел за природна смрт, 4 за извршување, 5 за самоубиство и шифра 6 за „специјален третман“ во гасни комори.

Инженерите на ИБМ мораа да создадат кодови на Холерит за да направат разлика помеѓу Евреин кој бил работен до смрт и оној што бил отрујен со гас, потоа да ги испечатат картите, да ги конфигурираат машините, да го обучуваат персоналот и кревките системи, сите две недели постојано на самото место во концентрациони логори “.

Еден особено значајен меморандум дојде од Министерството за правда на САД, кое започна повоена истрага на целата земја за односот на ИБМ со режимот на Хитлер. Меморандумот, напишан од Хауард C. Картер, главен истражител за оддел за економска војна до неговите претпоставени, гласи:

„Она што Хитлер ни го стори преку неговата економска војна, го стори и една наша сопствена американска корпорација ... Затоа, ИБМ е во класа со нацистите ... Целото светско население е попречено од меѓународно чудовиште“.

Блек додава:

„Важно е да се запамети дека Томас Вотсон и неговиот корпоративен гигант беа виновни за геноцид. Договорот за геноцид, член 2, го дефинира геноцидот како „дела извршени со намера да се уништи, целосно или делумно, национална, етничка, расна или религиозна група“.

Во членот 3 од Договорот се вели дека „делата [вклучуваат] криминални“ се оние споменати во потсекција (д), односно „помагање и поттикнување за геноцид“.

Што се однесува до прашањето кој треба да биде казнет, ​​Договорот ги специфицира сторителите во член 4: „Лица кои вршат геноцид или кое било друго дело наведено во член 3, без оглед дали се одговорни за уставот, јавни службеници или приватни лица“.

Меѓународните деловни машини и нејзиниот претседател Томас В. Вотсон извршија геноцид по секој стандард “.

 

Масовно организирани информации како средство за социјална контрола

Како што пишува Блек во воведот на неговата книга ИБМ и холокаустот, во времето на доаѓањето на власт на Хитлер, светот не бил свесен дека „масовно организирани информации“ станале „средство за социјална контрола, воено оружје и патоказ“ за уништување на групи ". Денес не можеме да бидеме обвинети за тоа што не сме разбрале дека масивни збирки на податоци можат и се користат за манипулирање со општествата ширум светот.

Затоа, би било лудо наивно да веруваме дека дигиталните пасоши за вакцинација врзани за нашите биометриски лични карти, банкарски информации, кредитни истории и здравствени досиеја нема да завршат да се користат како алатка за социјална контрола и оружје за групно уништување.

Како што истакна Блек, како и другите тирани пред него, без ИБМ и нејзината информатичка технологија, Хитлер немаше да биде ни приближно толку успешен во неговиот план за истребување на Евреите. Хитлер добил помош и од друг неочекуван извор:

„Во превртениот свет на холокаустот, достоинствени специјалисти беа авангардни тимови на Хитлер. Полициските службеници ја запоставија својата должност во корист да ги штитат негативците и да ги гонат жртвите. (забелешка од авторот: Истото се случува денес во Германија)

Правниците ги изопачиле поимите за правда со цел да создадат анти-еврејски закони. Лекарите ја оцрнија медицинската уметност затоа што спроведоа страшни експерименти, па дури и избраа кој е доволно здрав за да може да се убие - и кој може ефтино да се испрати во гасната комора“, пишува Блек.

„Научниците и инженерите го деградираа нивниот повисок повик за развој на инструментите и рационалностите на уништување. И статистичарите ја искористија својата малку позната, но моќна дисциплина за да ги идентификуваат жртвите, да проектираат и да ги рационализираат придобивките од нивното истребување, да го организираат гонењето, па дури и да ја проверат ефективноста на геноцидот “.

 

Дали ќе дозволите да бидете претворени во чудовиште?

Едмунд Бурк еднаш рече: „Единственото нешто што е потребно за да триумфира злото е тоа дека добрите луѓе не прават ништо. Со други зборови, добрите луѓе треба да се соберат заедно и да одбијат да ги почитуваат упатствата за кои се сомневаат дека се штетни или за кои знаат дека ќе доведат до лош крај.

За жал, како што покажува Милграм експериментот од 1962 година во; „Дали ќе им се покорувате на криминалните авторитаристи?“, Повеќето луѓе ги почитуваат наредбите само кога тоа ги дава наводен орган. „Јас следев само наредби“ беше навистина вообичаен изговор за време на Судењата во Нирнберг што следеше по крајот на Втората светска војна.

Овој изговор овојпат нема да биде доволен, така што скоро секој во овој момент ќе треба да направи превентивна внатрешна рефлексија за да го усогласи својот етички компас како подготовка за она што може да следи следно.

Не се сомневаме дека месеците и годините што претстојат ќе ја тестираат вашата етика и хуманост, и имањето јасна слика за поновата историја - како најголемиот геноцид во модерната историја кој бил реализиран и извршен со употреба на информатичка технологија - може да биде вреден водич што може да ви помогне да избегнете сериозни погрешни проценки.

 

Централната улога на информатичката технологија во холокаустот

Во својот вовед во книгата, Блек ја сумира централната улога на информатичката технологија на ИБМ во холокаустот:

„Кога Хитлер дојде на власт, централната цел на нацистите беше да ги идентификуваат и истребат 600,000 Евреи во Германија. За нацистите, Евреите не биле само оние што практикувале јудаизам, туку и оние со еврејска крв, без оглед на нивната асимилација, мешани бракови, верска активност, па дури и нивно прифаќање во христијанството.

Само откако биле идентификувани Евреите, тие можеле да бидат одземени, гетоизирани, депортирани и конечно истребени. Пребарувањето генерации на општински, црковни и владини записи низ Германија - а подоцна и низ цела Европа - беше толку монументална задача што одзеде компјутер. Но, во 1933 година немаше компјутер.

Кога Рајхот требаше да спроведе систематска кампања за економско обесправување на Евреите и подоцна започна со масовно преселување на европските Евреи од нивните домови во гета, задачата повторно беше толку застрашувачка што беше потребен компјутер. Но, во 1933 година сè уште немаше компјутер.

Кога Конечното решение се обиде ефикасно да ги пренесе Евреите од европските гета по железничките линии до логорите за истребување, со толку прецизен тајминг што жртвите можеа да одат директно од товарниот вагон до редот за чекање до гасната комора, координацијата беше толку сложена задача дека за ова е потребен и компјутер. Но, во 1933 година сè уште немаше компјутер.

Но, имаше уште еден изум: ИБМ ударна-картичка и систем за сортирање картички - претходник на компјутерот. ИБМ, пред сè преку германската подружница, ја направи програмата на Хитлер за истребување на Евреите, технолошка мисија што компанијата ја спроведуваше со застрашувачки успех.

ИБМ Германија, со сопствен персонал и опрема, ја дизајнираше, изврши и ја обезбеди неопходната технолошка поддршка што му беше потребна на Третиот рајх на Хитлер за да се постигне тоа што никогаш порано не било направено - автоматизација на уништување на човекот. ...

Не прогонува едно прашање од чиј одговор одамна избегале историчарите. Германците секогаш ги имале списоците со еврејските имиња. Одеднаш, ескадрила на мрачни луѓе од СС упадна на градски плоштад и побара од наведените лица да се состанат на железничката станица следниот ден за да бидат депортирани на исток. Но, како нацистите дојдоја до списоците? Никој не го знаеше тоа со децении. Малкумина прашаа.

Одговор: Пописна операција на ИБМ Германија и слични напредни технологии за попис и регистрација. ИБМ е основана во 1898 година од германскиот пронаоѓач Херман Холерит како компанија за пописи. Пописот беше нивна деловна активност. Но, кога ИБМ Германија влезе во својот филозофски и технолошки сојуз со нацистичка Германија, пописот и регистрацијата добија нова задача.

ИБМ Германија го измисли расниот попис - тој не само што ја наведува религиозната припадност, туку и потеклото низ генерациите. Тоа беше страста на нацистите за податоци. Не само за да ги бројат Евреите - туку и да ги идентификувааат.

Регистрацијата на луѓе и средства беше само една од многуте употреби кои нацистичка Германија ги најде за сортирање на податоци со голема брзина. Алокацијата на храната беше организирана врз основа на бази на податоци, што и овозможија на Германија да ги изгладнува Евреите.

Работата на робовите во голема мерка беше идентификувана, следена и администрирана преку ударни картички. Ударните карти дури осигураа дека возовите се навреме и ги каталогизираат нивните човечки товари. Дојче Бан ... преговараше директно со управата во Берлин. Дехомаг одржуваше инсталации со картички во магацини од железница низ цела Германија и на крај низ цела Европа “.

Со само 2.000 пред-компјутерски табулатори, Третиот рајх беше во можност ефикасно да ги идентификува, сортира, следи и фати Евреите од повеќе земји. Сега одиме напред кон денес, каде што практично секоја личност на планетата ги обезмачува своите лични податоци, час по час, ден по ден, година по година

Децении податоци се каталогизирани и вкрстено-табелирани на начини што веројатно не можеме ни да ги замислиме. Што мислите, колку е ефикасен модерниот холокауст од страна на идните диктатори, користејќи ги денешните технологии? Оставаме на вас да размислите за тоа.

 

ИГ Фарбен, уште еден овозможувач на геноцид

Досега ниту една голема технолошка компанија не вети дека ќе забрани употреба на својата технологија во обид да се повтори холокаустот, а тука спаѓа и ИБМ, кој играше централна улога во него.

Во една статија од 2002 година во Вилеџ Воис, Блек се осврна на овој недостаток, истакнувајќи дека додека ИБМ одбиваше да зборува за својата улога во режимот на Хитлер, другите компании како германската медиумска група Бертелсман и Форд Мотор барем имаа храброст да ја поправат историјата на нивната компанија, признаа (и се извинија) дека го спонзорирале Хитлер.

Додека технологијата играше клучна улога во холокаустот, лидерите во хемиската и фармацевтската индустрија, исто така, соработуваа со Хитлер. Една од најистакнатите беше германската компанија за хемикалии и фармацевтска индустрија ИГ Фарбен, која имаше фабрички комплекс во близина на Моновиц (логор за робови во Аушвиц) и дури ги сместуваше и капацитетите на ИБМ таму.

ИГ Фарбен користеле работници-робови од логорот Моновиц и технологијата на ИБМ за да ги надгледува. „Системите во Моновиц беа прилагодени на специфичното кодирање што е потребна за обработка на илјадници работници-робови кои работеле и умреле таму“, објаснува Блек. Архивистот од Аушвиц, Пјотр Сеткевич, му рече на Блек:

Канцеларијата на Холерит на ИГ Фарбен во Моновиц ги користеше машините на ИБМ како систем за компјутеризација на граѓанските и робовските ресурси на трудот. Ова им даде можност на ИГ Фарбен да ги идентификуваат луѓето со одредени вештини, особено вештините што беа потребни за изградба на одредени згради во Моновиц “.

Се разбира, ИГ Фарбен исто така беше активен во фармацевтскиот бизнис, а затворениците од Аушвиц беа користени за сурови медицински експерименти во објектот на компанијата.

Извршните директори на ИГ Фарбен беа изведени пред лицето на правдата по војната, но нивните казни беа ниски. Само еден пример: Фриц Тер Меер, висок извршен директор обвинет за ропство и медицинско масовно убиство, издржа само три од неговите седумгодишни затворски казни и стана претседател на Советодавниот одбор на Баер (германска фармацевтска компанија) по ослободувањето.

Некои претпоставуваат дека причината што лесно се симнале е поради нивната поврзаност со други моќни фигури, како Џон Рокфелер, основач на „Стандард Оил“ и водач на мисли во создавањето на „Биг фарма“. (Всушност постоеше компанија Стандард Оил ИГ Фарбен. Без фосилни горива на Стандард Оил, ИГ Фарбен немаше да може да произведува синтетички ѓубрива или горива.) Како што забележа Џон Рапопорт:

„Може да се каже дека глобалниот фармацевтски гигант што се појави по војната беше реинкарнација на шемата на ИГ Фарбен: профит над безбедноста; смртоносни медицински експерименти над секое законско ограничување; употреба на лекови / вакцини како средство за контрола “.

 

ИБМ соработува со Модерна

ИБМ сега се здружи со производителот на вакцини Модерна. Заедно, тие произведуваат дигитални пасоши за вакцинација за да следат вакцинирани лица во реално време. Во државата Њујорк веќе е започната пилот-програма.

ИБМ и Модерна „ќе истражуваат технологии, вклучувајќи вештачка интелигенција, блокчејн и хибриден облак“ за да „поддржат попаметно управување со вакцините против Ковид-19“, се вели во соопштението за печатот. Накратко, партнерството е дизајнирано да го олесни споделувањето на податоците помеѓу „владите, давателите на здравствени услуги, организациите за животна наука и поединците“, но овие податоци не се ограничени на здравствени податоци.

Како што известува Раул Диего во една статија во „Минт Прес Њуз“ на 10 март 2021 година, другите „повеќе апликации“ што се користат вклучуваат услуги на ИБМ Блокчаин Транспарентна понуда и доверба во храната, податоците за набавка на храна и синџирот на снабдување , како и услугата за прекугранично плаќање Блокчеин Светска Мрежа во превод.

Со оглед на тоа како се користеле слични типови на податоци (но далеку помалку обемни) за извршување на геноцидот на Хитлер, ние навистина треба да започнеме да размислуваме за тоа како сите овие податоци што се собираат и споделуваат може да бидат злоупотребени. Иако не се дискутира многу, собирањето генетски податоци е исто така дел од оваа програма, што отвора секакви непријатни можности.

 

ИБМ, исто така, има силно присуство во спроведувањето на законот

Во Израел, условот за пасошите за вакцинација веќе доведе до двостепено општество во кое невакцинираните лица се забранети и повеќе не смеат да влегуваат во одредени јавни места, како што се барови, ресторани, хотели и јавни спортски објекти.

Во моментов, евиденцијата за вакцинација сè уште е доброволна во САД, но ИБМ веќе го гледа својот здравствен запис како модел за тоа што ќе биде задолжително во иднина. Според Стив Лафлеш, лидер на ИБМ во американскиот јавен и федерален сектор, пасошите повеќе нема да бидат доброволни „откако владините политики и регулативи ќе го принудат приватниот сектор да ги спроведува. Како што забележа Диего:

Погодно, силното присуство на ИБМ во спроведувањето на законот, како еден од најголемите снабдувачи на технологии за дигитално профилирање и полициски системи за вештачка интелигенција, може исто така да помогне во какви било пречки што Модерна може да ги сретне кај популациите кои се критични за вакцините“.

Кога ќе ја погледнете големата слика, ИБМ е најдобриот и најлошиот кандидат за работно место во врска со вакцинацијата. Компанијата го овозможи геноцидот во минатото со злоупотреба на податоците од пописот (што беше нејзина оригинална деловна активност) и развој на технологија за идентификување, и следење на луѓето врз основа на одредени параметри, како што се крвни линии и религија.

Тие исто така ја искористија својата технологија за да ги идентификуваат областите за производство на храна каде што живееја Евреите за да ги изгладнуваат, а сега планираат да ги користат и нивните услуги Транспарентна понуда на блокчејн и доверба во храна, кои споделуваат податоци за набавка на храна и синџир на снабдувањето, како и за нивните Услуги за обработка на гранични плаќања Светска мрежа со блокчејн. Како може да се злоупотреби сето ова?

Само со откривање и истражување на она што навистина се случило, светот на технологијата конечно може да го прифати добро познатото мото: Никогаш повеќе. ~ Едвин Блек

За да добиете идеја, погледнете ги услугите што и ги дадоа на нацистичка Германија. Кога се расекува историјата на ИБМ и се споредува со нивната моментална улога во пандемијата КОВИД-19, практично е невозможно да не се заклучи дека тие се совршено опремени да направат беспрекорна реприза на холокаустот, но во незамислива мерка и со неверојатно ефикасност.

Единствената разлика е во тоа што тие не би помогнале во лов на кој било посебен национален, религиозен или расен профил. За почеток, тие ќе ловат луѓе против вакцинацијата. После тоа веќе не можете да кажувате која може да биде целната група. Но, што и да е, ќе можете да го препознаете и да пронајдете трага речиси без напор.

Како што забележува Блек во воведот на својата книга, „Само кога ќе откриеме и испитаме што навистина се случило, светот на технологијата конечно може да го прифати добро познатото мото: Никогаш повеќе“. Ние мора да го сториме тоа и да дојдеме до глобален консензус дека едноставно нема да дозволиме да се повтори историјата.

Мал зрак надеж среде целата оваа темнина е гувернерот Рон ДеСантис, кој на 29 март 2021 година објави дека ќе издаде извршна наредба за забрана на локалните самоуправи и деловните субјекти да бараат пасоши за вакцинација.

„Целосно е неприфатливо или владата или приватниот сектор да бараат од вас да обезбедите доказ за вакцинација само за да учествувате во нормалното општество“, рече тој.

Тој го повикува државниот законодавен дом да воведе мерка што ќе му овозможи да ја потпише во закон. Се надеваме дека ваквите закони ќе бидат донесени и дека другите држави ќе го следат примерот.

 

ИБМ и Бил Гејтс

Во случај да не сте знаеле, Бил Гејтс беше одговорен за обезбедувањето на ИБМ оперативен систем ДОС за тогашните нови персонални компјутери во раните 1980-ти, што ја најавуваше масивната експлозија во компјутерската технологија.

Причината за ова е толку важна затоа што компјутерскиот хардвер на крајот стана масовно произведен, а компјутерскиот софтвер стана извор на најголемиот дел од приходите од технологијата. Безобразните стратегии на Гејтс на крајот го натераа да стане најбогатиот човек на светот. Овој капут сега се менува помеѓу Безос и Маск.

Сепак, тековната пазарна капитализација на ИБМ е 110 милијарди долари, додека пазарната капитализација на Мајкрософт е 10 пати поголема од над 1 трилион долари. Значи, додека ИБМ има јасно современа историја која датира од Втората светска војна, веројатно посериозната закана е самиот Гејтс, кој е главно одговорен за развој и корист од целата оваа игра за пренесување на богатството со КОВИД, преку стратешкото партнерство со Светската здравствена организација, како внимателно истакнавме во претходните написи.

Интересно е што ИБМ го повторува својот огромен придонес за истребување на милиони Евреи во Германија, но тоа бледи во споредба со веројатните несакани последици од плановите на Гејтс, кои веројатно ќе одат подалеку од животите изгубени во нацистичка Германија. Треба да сториме се што можеме за да се осигураме дека тој нема да успее.

Премногу сурово? Тогаш ви предлагаме да ја прочитате неодамнешната статија на Гери Барнет за Лу Роквел во која тој вели:

Истребувањето на општествата преку геноцид и демоцид се постигнува на многу начини, преку војна, принудно гладување, психолошко уништување, масовно затворање и стерилизација; агенти за хемиско војување, бомби, нуклеарно оружје и сега убиството ќе биде преку „вакцинацијата“.

Некои го нарекуваат контрола на населението, некои го нарекуваат депопулација, но едноставно е планирано масовно убиство за да се фаворизираат агендите на малкумина. Алатката што се користи за да се постигне оваа цел е непроверено, експериментално, менување на умот, менување на гени, токсичен отров наречен Ковид-19 „вакцина“ и е најновото оружје за масовно уништување.

Многумина имаат страшни ефекти од овие инјекции, а многу други умираат. Некои умираат веднаш по земањето на овој шприц, некои умираат по неколку часа или денови, други по неколку недели, а долгорочните ефекти се практично непознати во овој момент. (Во скоро секој случај врската е демантирана од медиумите.)

Тоа е како луѓето да се глуви, неми и слепи кога станува збор за логиката, бидејќи оваа лажно тврдена болест наречена КОВИД, за која се вели дека има стапка на преживување од 99,98%, се третира како смртоносна пандемија и „лек“ што се препорачува е „вакцина“ која убива многу повеќе отколку намерно создадена измама за лажен вирус “.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас