Европскиот суд за човекови права дава зелено светло за задолжителна вакцинација

Првпат Европскиот суд за човекови права се занимава со прашањето за задолжителна вакцинација. Според Европскиот суд за човекови права, задолжителните вакцинации се во „најдобар интерес“ на општеството.

 

Според експертите, пресудата може да игра улога во спроведувањето на КОВИД вакцинациите. Европскиот суд за човекови права  во четвртокот донесе одлука дека задолжителните вакцинации се легални и може да бидат неопходни во демократските општества. Пресудата беше донесена по затворањето на жалбата поднесена пред судот од чешки семејства за задолжителни вакцини за деца.

 

Извор: Европскиот суд за човекови права

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас