Тромбози, срцеви удари и мозочни хеморагии се можни по сите генетски вакцини против корона

Волфганг Водарг (роден на 2 март 1947 во Ицехое) е германски лекар и политичар на СПД. Долги години, како член на германскиот Бундестаг и Парламентарното собрание на Советот на Европа, тој беше одговорен за прашања за безбедноста, медицината и здравјето. Тој беше иницијатор на истрагите на Советот на Европа за пандемијата H1N1 2009/10 за улогата на производителите на вакцини и СЗО.

 

Постои таква врска и ризик не само со АстраЗенека туку и со СИТЕ нови вакцини против корона за генетски инженеринг! Д-р Волфганг Водарг (www.wodarg.com)

 

Коронавирусите и нивните шила не влегуваат во крвта ако инфекцијата е некомплицирана. Имунолошките бариери во горниот респираторен тракт го спречуваат ова од сите лесни инфекции на респираторниот тракт, не само за коронавирусите *.

 

Сепак, ова се заобиколува со инјектирање на генетски „вакцини“ во мускулите на надлактицата. Тогаш има три можни ризици вакцинациите што можат да имаат слични сериозни последици:

1. По интрамускулна инјекција, мора да се очекува дека вакцините засновани на гени ќе влезат во крвотокот и ќе се шират низ целото тело.

Во такви случаи, тогаш мора да се очекува дека вакцините ќе бидат дистрибуирани во крвотокот и апсорбирани од ендотелијалните клетки. Ова се клетките што ги поставуваат идовите на крвните садови. Може да се претпостави дека таквиот внес во ендотелните клетки се јавува особено во места со бавен проток на крв, т.е. во мали садови и капилари.

Кога тоа ќе се случи, генетските информации на вакцините (на пр. мРНК) ќе предизвикаат тие ендотелијални клетки да произведуваат делови од шилести протеини и да ги презентираат на нивните површини до крвните клетки што течат.

Многу здрави луѓе имаат ЦД8 лимфоцити кои патролираат низ крвта и препознаваат такви пептиди со корона шила, што може да се припише на претходна КОВИД инфекција, но исто така и на вкрстени реакции со други видови на коронавируси [3; 4] [5].

Мораме да претпоставиме дека овие ЦД8 лимфоцити започнуваат напад врз соодветните клетки при контакт. Ова може да го оштети васкуларниот ѕид на безброј места во телото со последователно активирање на згрутчување на крвта преку активирање на крвните тромбоцити. Значи, ова се случува кога вакцината ќе влезе во самата крв.

Два понатамошни ризици се јавуваат ако не се вакцините и нејзините генетски информации, туку протеините со шила или делови од нив се предизвикани од нашето тело и произведени во нашите клетки, кои се испуштаат во крвта.

2. Кога ваквите протеини на САРС-КоВ-2, кои се генетски создадени во нашите клетки, влегуваат во крвта, тие се поврзуваат директно со рецепторите на тромбоцитите AЦE2, што исто така доведува до згрутчување на крвта и тромбоза [6] [7] . Ова е забележано и кај цели коронавируси, кои во ретки случаи навлегуваат во крвта. Тромбоцитопенијата, која се развила на овој начин, исто така е забележана кај вакцинирани лица [8] [9] [10].

3. Покрај тоа, постои и способност на САРС-КоВ-2 шилестите протеини многу силно да започнат клеточни фузии. Резултирачките гигантски клетки исто така можат да доведат до васкуларна опструкција, воспалителни реакции и микротромбози. (11)

 

Каков може да биде резултатот со сите три причини:

Ова може да се забележи на крвните тестови со падот на бројот на тромбоцитите и појавата на Д-димери (производи за распаѓање на фибрин) во крвта. Клинички, може да има безброј штети како резултат на нарушувања на циркулацијата низ целото тело, вклучувајќи ги мозокот, 'рбетниот мозок и срцето. Поради таквата потрошувачка на фактори на коагулација и крвни тромбоцити, крварењето може да се појави и во разни органи и, на пример, да има фатални последици во мозокот.

Важно е да се напомене дека за сите споменати опции што можат да доведат до дисеминирана интраваскуларна коагулација (ДИЦ), на сите три вакцини им недостасува доказ дека биле исклучени од ЕМА пред да бидат одобрени за употреба кај луѓето.

* Пациентите примени на клиниките со атипични вирусни инфекции претежно имаат и повеќе инфекции (12), кои за жал ретко се разјаснуваат преку диференцијална дијагностика, особено во време на фиксација на Ковид-19

** Првите две презентирани прашања беа доставени до Европската агенција за лекови на 28 февруари 2020 година од меѓународна група научници.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас