Отворено писмо до Специјалниот известувач на ОН за тортура во врска со Ковид мерките врз децата

Од Питер Кениг:

Тој е геополитички аналитичар и поранешен висок економист во Светска банка и Светската здравствена организација (СЗО) каде што работеше на вода и животна средина низ целиот свет повеќе од 30 години.

 

Предава на универзитети во САД, Европа и Јужна Америка. Тој редовно пишува за онлајн списанија и е автор на „Имплозија“ -економски трилер за војната, уништување на животната средина и алчноста на компаниите и коавтор на книгата на Синтија Мекини „Кога Кина кива: од блокадата на коронавирусот до глобалната политичко-економска криза“ „(Преглед на јасност - 1 ноември 2020 година).

 

Питер Кениг е научен соработник во Центарот за истражување на глобализацијата.

 


Почитуван г-дин Нилс Мелцер,

 

Јас се викам Питер Кениг, поранешен економист на Светска банка (30 години) - сега геополитички аналитичар - кој редовно пишува на Глобал рисрч и други онлајн списанија.

Моја задача денес е да ве повикам, како комесар за човекови права, да ги браниме човековите права на децата.

Она што апсурдните мерки на КОВИД му го прават на светот е кривично дело, но она што тие им го прават на децата е надвор од кривично дело. Тоа е крајно неморално, деструктивно за нашите немоќни деца и за иднината на тие деца и за општеството во целина, бидејќи децата се иднината на нашето општество.

Деца зад маски, социјално дистанцирање, затвор, далечинско учење - лишени од средба, разговор и играње со врсници, пријатели - се плашат дека ќе ја изгубат својата личност, самодоверба , што не е само физички здравствен проблем, но и психолошкi, која со текот на времето има неискажлива, безброј колатерална штета, сè до целосната потчинетост на денешните деца.

Нашите деца се ранливи - тие се нашата иднина.

Треба да ги браните човековите права.

Почитуван господин Мелцер, ве молам застанете за нив, во ООН, во УНИЦЕФ, пред 193 влади членки на ООН, кои сите горе-долу го следат истиот КОВИД наратив, истата КОВИД злоупотреба на човековите права и пред се исто злоупотреба на човековите права врз децата.

Со нетрпение очекувам да слушнам од вас,

 

Ви благодарам,

Со почит, и среќен Велигден,

 

Питер Кениг

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас