Застрашувачка статистика - несаканите ефекти од вакцинацијата сега се официјални

Анализата на извештаите за несакани ефекти од лекови, снимени во базата на податоци ЕМА во Европа помеѓу април 2020 година и март 2021 година, претставува исклучително алармантна слика.

 

Во периодот од април 2020 до декември 2020 година, регистрираните несакани ефекти флуктуирале во коридор од 9.418 до 12.567 извештаи, со просечно по 10.847 несакани ефекти забележани во секој од овие месеци.

 

 

Во јануари 2021 година, бројот се искачи на 27.242.

 

Во февруари 2021 година и март 2021 година, бројот на пријавени несакани реакции е 52,183 односно 52,165.

 

Ова значи дека несаканите ефекти се зголемиле за пет пати во последните два месеци во споредба со просекот за 2020 година.

 

Одблизу на пријавените случаи се гледа дека само новите вакцини против САРС-КоВ-2 го предизвикаа ова масовно зголемување.

 

Базата на податоци не е целосна; само околу три проценти од негативните несакани ефекти на лекот што навистина се појавуваат, редовно се пријавуваат кај властите.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас