Канада: Полски пастор ја брани својата христијанска црква (видео)

Шест канадски полицајци беа буквално протерани од фоајето на евангелистичката црква од страна на пастор кој беше бесен што ја нарушиле пасхалната служба.

 

„Нацистите не се добредојдени овде“, рече Артур Павловски, пасторот. „Ве молам веднаш излезете“.

 

"Вие не сте добредојдени овде. Нацистите не се добредојдени тука. Гестапо не е добредојден овде. Не враќајте се, нацистички психопати", рече тој.

 

"Неверојатно. Болни, лоши луѓе", рече тој додека полицајците се повлекоа на тротоарот.

 

Вооружен само со меч Господов и мобилен телефон, пасторот го заштитил своето стадо од вооружените владини сили.

 

"Вие ги заплашувате луѓето во црква за време на Пасхата. Вие гестапо-нацистички комунисти. Фашисти. Не се осмелувајте да дојдете тука повторно".

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас