Руски тенкови на пат кон Украина - Третата светска војна може да избувне наскоро

Повеќе руски сили се собираат во близина на границите на Украина на овој час отколку што некогаш сме виделе досега.

Западните воени лидери велат дека се загрижени дека движењето на војската што го видовме изминатите неколку дена може да доведе до инвазија.

И ако има инвазија, тоа ќе биде тежок тест за одлучноста на Бајден, лидерите на ЕУ и војската на НАТО.

Особено, соколите во администрацијата на Бајден скоро сигурно не би биле подготвени само да седат настрана и да им дозволат на Русите да ја освојат цела Украина.

Најверојатно ќе има голем одговор од Соединетите држави, а тоа може да предизвика верижна реакција што на крајот може да започне Трета светска војна.

 

Па, што ги натера Русите одеднаш да придвижат толку масовна инвазивна сила кон Украина?

Па, излегува дека украинскиот претседател Володимир Зеленски во основа потпишал објава за војна против Русија на 24 март.

Документот што тој го потпишал е познат како Уредба 117/2021 и нема да читате за тоа во корпоративните медиуми.

Навистина моравме да копаме за да го најдеме Указот бр. 117/2021, но конечно го најдовме. Зедовме некои редови на почетокот на документот и ги преведовме,,,

 


Во согласност со членот 107 од Уставот на Украина, наредувам:

1. Да се ​​стави во сила резолуцијата на Советот за национална безбедност и одбрана на Украина од 11 март 2021 година „За стратегијата на деокупација и реинтеграција на привремено окупираната територија на Автономната Република Крим и градот Севастопол“ (во прилог) .

2. Одобрување на стратегијата за деокупација и реинтеграција на привремено окупираната територија на Автономната Република Крим и градот Севастопол (во прилог).

3. Контролата врз спроведувањето на одлуката на Советот за национална безбедност и одбрана на Украина донесена со оваа уредба му е доверена на секретарот на Советот за национална безбедност и одбрана на Украина.

4. Овој декрет стапува на сила со денот на објавувањето.

 

Претседател на Украина В.ЗЕЛЕНСКИ


 

Во основа, овој декрет ја прави официјална политика на владата на Украина да го заземе Крим од Русија.

Се разбира, Русите никогаш нема доброволно да го предадат Крим затоа што сметаат дека е руска територија и затоа Украина ќе мора да ја преземе со сила.

Ова во суштина е објавување на војна на Русија и Зеленски никогаш не би потпишал таков документ без согласност на администрацијата на Бајден.

По потпишувањето на Указот бр. 117/2021, почнавме да гледаме како руски трупи се истураат на Крим и областите на источна Украина под контрола на сепаратистите со вртоглаво темпо.

 

На пример, тука можете да видите колона руски тенкови што се транспортираат со железница.

 

И тука можете да видите масивна колона руски сили на Кримскиот мост:

 

Русите многу сериозно го сфаќаат објавувањето на војна на Зеленски, но корпоративните медиуми во западниот свет ја обвинуваат „руската агресија“ за зголемувањето на тензиите во регионот.

 

Но, вистината е дека Русите никогаш не би презеле ниту еден од овие чекори ако воинствениците во администрацијата на Бајден не му дадоа зелено светло на Зеленски да го потпише Указот 117/2021.

 

А, она што повеќето луѓе во западниот свет не го знаат е дека борбите во Украина се веќе започнати. Примирјето договорено во јули 2020 година е прекршено стотици пати во изминатата недела ...

 

Види исто: Каква војна подготвува САД против Русија – Трета светска војна?

Русија го коментираше појавувањето на американската војска во Украина

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас