Европските планови за пасоши за вакцинација беа во сила 20 месеци пред пандемијата

Многу земји планираат наскоро да воведат сертификати за вакцинација.

Ова ќе им овозможи на луѓето пристап до продавници, ресторани, кафулиња, хотели, кина и концерти. Тие исто така би биле потребни за патувања.

Владата и медиумите тврдат дека мерката е директен резултат на пандемијата на короната.

 

Во Европа, на пасошите за вакцинација веќе се работело 20 месеци пред избувнувањето на короната.

Европската комисија објави предлог за евиденција за вакцинација на 26 април 2018 година, добро скриен во документ што мејнстрим медиумите не го објавија во јавноста.

Тогаш беше објавен патоказ на почетокот на 2019 година, кој дополнително ги разработува плановите на Комисијата на ЕУ.

На патоказот се наведува дека Комисијата ќе воведе евиденција за вакцинација за граѓаните на ЕУ до 2022 година.

Авторите на документот се жалат дека стапките на глобалната вакцинација опаѓаат поради „недостаток на пристап, недостиг на вакцини, дезинформации, потценување на ризиците од болести, ниската доверба во вредноста на вакцините и динвестициите“.

Тие доаѓаат со 10 чекори за „да им дадат можност на сите да имаат корист од моќта на вакцинацијата“.

По објавувањето на документот на 10 страници, се одржа глобален самит за вакцинација, чиј домаќин беа Европската комисија и СЗО.

Овој самит се одржа во Брисел на 12.09.2019 година, само три месеци пред избувнувањето на „Ковид-19“. Учесниците вклучија високи политичари, министри за здравство, високи научници и претставници на ООН.

За време на самитот се одржаа три тркалезни маси, на кои присуствуваа Нанет Коцеро од Фајзер, Сет Беркли од ГАВИ - организација финансирана од фондацијата Бил и Мелинда Гејтс - и Џо Керел од фондацијата Бил и Мелинда Гејтс.

На учесниците им беа врачени голем број документи, во кои постојано беше потенцирано зајакнување на соработката со фармацевтската индустрија. Сликата произлегува од документите дека пандемијата е „неизбежна“.

 

Кој навистина има корист од сертификатите за вакцинација?

Секако не нормалниот граѓанин, за кого откривањето на нивните здравствени податоци и други лични податоци наскоро би можело да стане должност со цел да учествуваат во општеството.

Наместо тоа, главниот корисник ќе биде мултинационалната фармацевтска индустрија.

Со глобалната продажба на лекови и вакцини оваа година проценета на 1,5 трилиони долари, фармацевтските компании и нивните инвеститори се возбудени од можноста на сертификатите за вакцинација да станат задолжителни ширум светот.

Целокупниот пазар за вакцини КОВИД-19 се проценува на продажба од 100 милијарди американски долари и 40 милијарди долари добивка по оданочувањето.

Годишните вакцинации против мутации во коронавирусот може да ги зголемат овие бројки уште повеќе.

Ако не се спротивставиме на тоа, фармацевтите би можеле да го принудат светот на долгорочна економска и политичка зависност.

Нашата итна цел е да ја замениме алчно-управуваната фармацевтска деловна активност со здравствен систем заснован на вистински превентивни пристапи.

Прифаќањето на алтернативата на фармацевтската индустрија на ова е едноставно незамисливо.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас