Флорида му покажа на светот како треба да се справува со кризата

Вистински епидемиолошки „знаци и чуда“

Во меѓувреме, 17 држави се одрекоа од мандатите за маскирање и ограничувањата на заклучувањето и спротивно на хистеричните тврдења дека „реанимираната масовна смрт“ ќе биде резултат на овие одлуки, бројките паѓаат постојано.

 

Јужната американска држава Тексас стави крај на маскенбалот со корона пред три недели и во голема мера ги укина мерките за заклучување. Неодамна беше забележан рекордно низок број на случаи и хоспитализации.

 

Пред две недели, хипервентилационите писари на МСМ го обвинија гувернерот на Тексас, Грег Абот, дека планирал да убие дополнителни „500 000 Американци“ со прекинувањето на Корона мандатот.

 

Гувернерот на сончевата држави, Рон Десантис, буквално ја зеде мантрата „Следи ја науката“ култивирана од оператори за пандемија тој состави тим за кризи, кој не е поткопан од кинескиот модел. Со други зборови, не преовладува стручен совет што не гледа алтернатива на заклучувањата, социјалното дистанцирање, маскирањето и другите репресалии.

 

Далеку од мејнстримот, одамна на сите им е јасно дека заклучувањата прават повеќе штета отколку корист. Строго кажано, тие се епидемиолошки безвредни, како што покажа во длабинска студија проф. Џон Јоханидис од Стенфорд и други научници. Во споредба со земјите со блокади имаат полоши резултати од сите точки од оние што избраа многу порезорен пристап. Фактори како што се „стапки на смртност, стапки на инфекции“ и множење на други клинички слики се влошија како резултат на политиката на заклучување. Во крајна линија е дека општествено краткиот спој на агендата во врска со ограничувањето не успеа. Заклучувањата за климата, на пример, веќе се дискутираат, во случај да не сте забележале.

 

Неодамна, гувернерот Рон Десантис и неговиот советнички персонал од научници изготвија резиме на стратегијата за КОВИД. Џеј Батачарија од Универзитетот Стенфорд, , ја зеде тешката политика на заклучување, тврдејќи: „

„Мислам дека заклучувањата се најголемата јавна здравствена грешка во историјата. Мислам дека заклучувањата, како што рече Мартин, не успеаја да ги заштитат слабите. Заклучувањата доведоа до многу, многу, многу непотребни смртни случаи, и директно како резултат на заклучувањата и индиректно преку ова лажно верување во способноста на заклучувањата да ги заштитат ризичните.”

 

Неговиот колега од Медицинскиот центар Стенфорд Скот Атлас донесе слична пресуда. Американските држави, кои имаат строга политика на заклучување, се во многу полоша позиција од Флорида, според Атлас:

„Значи, кога ќе ја споредите Флорида со Калифорнија, би сакал да истакнам дека Калифорнија беше 50 проценти полоша од Флорида заради нејзините строги блокирања. И има многу статистички податоци за ова. Заклучувањата беа штетни. Тие беа спротивно на она што требаше да се стори. Ние го кажавме тоа од самиот почеток и требаше да се плати огромна цена ... Заклучувањата всушност убија луѓе, уништија животи, уништија семејства “.

 

Гувернерот Рон Десантис неодамна објави дека наскоро ќе го заведе законот против „пасошот за вакцинација“ да не се одржи во Флорида, кој го извикуваа многу дегенерирани оператори на пандемијата,. Тој не можеше да прифати дека луѓето кои не биле вакцинирани треба да се третираат како луѓе од втор ред и да бидат исклучени од општеството. Ова за Флорида не доаѓа во предвид. На секое лице му се нуди вакцинација, но нема да има посебни права за вакцинираните лица. Покрај тоа, воведувањето на Ковид Пасошот ја нарушува заштитата на приватноста, според Десантис.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас