Политика за народот: седум закони на Виктор Орбан во корист на Унгарија

Премиерот на Унгарија уште еднаш јасно покажа дека неговата земја и народ се поважни за него од плановите на  глобалистите во далечниот Брисел или Берлин.

 

Виктор Орбан неодамна имаше плакета со седум закони на националната политика за сите Унгарци поставени во областа Кастел во Будимпешта. Следното може да се прочита на металната плочка:

 

  • Домот постои само додека има некој што го сака!
  • Секое унгарско дете е нов чувар!
  • Правдата е од мала вредност без сила!
  • Ние го поседуваме само она што можеме да го браниме!
  • Секоја игра трае додека не ја добиеме!
  • Само државата има граници, нацијата нема!
  • Ниту еден Унгарец не е сам!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас