По судска пресуда Белгија мора да ги укине мерките за короната

По судска пресуда, Белгија мора да ги повлече сите мерки за спречување на коронавирусот поради недоволна правна основа.

 

Белгиската влада има рок од 30 дена. После тоа, таа мора да ги отстрани сите ограничувања на короната. Ова беше одлучено од страна на судот во главниот град Брисел во прв степен по тужбата на Лигата за човекови права, пренесуваат неколку медиуми. Портпарол на Министерството за внатрешни работи ја потврди пресудата.

 

Лигата за човекови права ја тужеше белгиската држава пред неколку недели, бидејќи одлуките донесени за време на пандемијата на короната немаа правна основа. Како што изјави The Brussels Times Пресудата сега предвидува парична казна од 5.000 евра на ден - но максимум 200.000 евра - доколку не се спроведе.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/f38cde299277cbacb4d2658a576b4930_-Фаучи-и-британски-претставници-се-обвинети-за-злосторства-против-човештвото-во-тужба-пред-Меѓународниот-кривичен-суд-1440-810-c-90.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/f38cde299277cbacb4d2658a576b4930_-Фаучи-и-британски-претставници-се-обвинети-за-злосторства-против-човештвото-во-тужба-пред-Меѓународниот-кривичен-суд-1440-810-c-90@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Гејтс, Фаучи и британски претставници се обвинети за злосторства против човештвото во тужба пред Меѓународниот кривичен суд
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас