Пол Крег Робертс: Збогум на слободата во Америка

Од Пол Крег Робертс: Тој е американски економист и публицист. Тој беше помошник секретар на Министерството за финансии за време на администрацијата на Реган и е познат како ко-основач на програмата за економска политика на администрацијата на Реган.

Вчера истакнав дека во моментов не се познати факти кои поддржуваат Ковид Пасош.

Основачите не се заинтересирани и нема потреба од факти. Основачите имаат машина за лажење на престижот. Тоа ја создава реалноста во која Основачите сакаат да живееме.

 

Сепак, некои факти огромни. Погледнете ја Флорида. Пензионерска држава долго време, тоа е држава со голем процент на постари и лица со прекумерна тежина. Флорида не е под клуч веќе една година или има мандат за заштитнаи маски. Државата е широко отворена. Следствено, некој би помислил дека Флорида ќе има најголем број смртни случаи на Ковиди на 100.000 жители.

 

Но, тоа не е случај. Со 154 смртни случаи на Ковид на 100.000, Флорида е во средината на 50-те сојузни држави. Њу Џерси, држава со заклучување, има скоро двојно повеќе смртни случаи на 100 000 од Флорида, со 1,78 смртни случаи на 100 000. Во блокираниот Њујорк, смртните случаи се 1,66 пати поголеми отколку во Флорида. Масачусетс и Род Ајленд имаат 1,60 пати повеќе смртни случаи од Флорида.

 

Овие бројки доаѓаат од официјалните податоци. Во крајна линија е дека Флорида, отворена држава со постара и прекумерна тежина на население, без мандати за заклучување и маскирање - услови за кои медицинските бирократи велат дека требало да доведат до водечка висока стапка на смртност - е на средната табела.

 

Со сигурност можеме да заклучиме дека заклучувањата и мандатите за маскирање се бесмислени. И тој заклучок не ги зема во предвид многу стручни и потиснати мислења дека заклучувањата и маските прават повеќе штета отколку корист.

 

И покрај фактите, корумпираниот режим на Бајден, украденото претседателство, работи со приватни компании кои душкаат во добивката за да развијат системи за евиденција за вакцинација за кои тие тврдат дека е единствениот начин да се вратат во нормала. Со други зборови, ако сакате да излезете од затвор, мора да се откажете од вашата приватност.

 

Исплашени луѓе веројатно ќе паднат во пропагандата дека поминувањето е мерка за јавно здравје што ќе нè ослободи од заклучувањата. Но, Флорида нема заклучувања или сертификат за вакцинација. Наоми Волф предупредува:

„Не претерувам. Не можам да го кажам тоа насилно. Ова е буквално крај на човековата слобода на Западот, доколку овој план се одвива според планираното. Евиденцијата за вакцинација звучи како фина работа, ако не разбирате што можат овие платформи ...

„Не станува збор за вакцината. Не станува збор за вирусот. Станува збор за вашите податоци. И штом тоа се реализира, немате друг избор освен да бидете дел од системот. Она што луѓето треба да го разберат е дека секоја друга функционалност може да се вчита на оваа платформа без никаков проблем. Тоа значи дека може да се спои со вашата сметка на ПејПал, со вашата дигитална валута, Мајкрософт веќе зборува за нејзино спојување со плановите за плаќање. Може да ве геолоцира каде и да одите. Вашата кредитна историја може да биде вклучена. Може да биде вклучена целата ваша медицинска историја “.

 

За да се задржат високите нивоа на вознемиреност, медицинскиот бирократ кој раководи со Центрите за контрола на болести Рошел Валенски, вчера, врз основа на нејзините чувства, предвиде претстојна пропаст од новиот бран во Ковид.

 

Наводно, во САД имало 30 милиони случаи на Ковид. Од каде оваа бројка? Тоа доаѓа од финансиски стимулации за болниците да пријават секој смртен случај како смрт на Ковид - видете овде - и од фактот дека тестот за ПЦР се спроведува во толку високи циклуси што тестот дава лажно позитивни резултати. Со други зборови, бројот е исцениран број кој служи на дневен ред.

 

Дали јавноста забележа дека нема сезона на грип оваа година? Објаснувањето е дека случаите на грип биле измешани со случаите на Ковид за да се размножи нивото на инфекција со Ковид.

 

Населението што е толку лесно изманипулирано и уплашено нема начин да се држи до слободата. Американците од осумнаесеттиот век ја ценеа слободата - „дајте ми слобода или дајте ми смрт“. Американците од дваесет и првиот век очигледно не. Нивното прифаќање на заклучувањата ја докажува нивната подготвеност за гулагот.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас