Архиепископот Карло Марија Вигањо - Целата вистина за псевдопандемијата

Поранешниот апостолски нунциј во САД, Архиепископот Карло Марија Вигањо, однапред објави текст што ќе претставува основа за неговото излагање на конференцијата „Вистината над стравот: Ковид-19, вакцината и големото ресетирање“, што ќе се планира да се одржи на 30 септември април до 1 мај 2021 година. На оваа конференција, меѓу другите, повеќе од 20 најпознати научници, лекари и адвокати ќе ја расветлат псевдопандемијата од гледна точка на науката и здравиот разум.

 

Пандемија и осомничен криминален заговор

Ecce nova facio omnia.
Видете дека правам сè ново
Откровение 21: 5

Она што досега го научивме за псевдопандемијата ни дава слика на вознемирувачка реалност и уште повознемирувачки криминален заговор изведен од погрешни умови. Сепак, оваа реалност е игнорирана од оние кои, хипнотизирани од медиумската индоктринација, продолжуваат да го сметаат тешкиот сезонски грип како пандемиско зло против кое сите познати лекови се неефикасни, но таканаречените вакцини, кои се признаваат дека се бескорисни и штетни,  и се чудесни лекови .

 

Репутацијата на фармацевтската компанија

Знаеме дека фармацевтските гиганти - АстраЗенека, Модерна, Фајзер и Џонсон и Џонсон - не само што не ги следеа стандардните протоколи за тестирање на лекови, туку тие исто така имаат долга историја на сериозни осудувања. Направиле штета со дистрибуција на докажани вакцини да бидат причина за болести кои предизвикуваат попреченост.

 

Конфликт на интереси

Ние ги знаеме макроскопските судири на интереси помеѓу фармацевтските компании и оние кои се одговорни за нивниот надзор: во многу случаи, вработените во овие компании се префрлија на владините агенции кои треба да одобрат одобрување на фармацевтски производи и тешко е да се поверува дека тие - честопати продолжуваат да имаат професионални односи со Големата Фарма т.е - слобода да се направи балансирана и претпазлива проценка.

Наместо тоа, ние само неодамна видовме во случајот на АстраЗенека во Европа дека очигледната штетност на таканаречената вакцина - поради што повеќе земји престанаа да ја издаваат - од страна на ЕМА (Европската агенција за лекови) не гледа доволна причина за забрана на одобрувањето. Најновите откритија за сериозни несакани ефекти имаат за цел да ги исклучат повеќето случаи и, пред сè, намерно да ја игнорираат каузалната врска помеѓу вакцинацијата и нејзините краткорочни или долгорочни последици.

 

Имунитет на несакани ефекти

Знаеме дека, непочитувајќи ги сите законски принципи и заштитата на населението, фармацевтските компании побараа целосен имунитет од штети што вакцинацијата може да ги предизвика кај пациентите. Од нив се бара да потпишат еден вид откажување заедно со изјава за согласност. На овој начин, мултинационалните фармацевтски компании обезбедуваат не само скандалозен профит од продажбата на вакцините, туку и неказнивост за криминална операција спроведена со соработка на меѓународни институции и влади.

 

Доверливост на договорните клаузули

Знаеме дека договорните услови на договорите што ги потпишаа државите и Европската унија со овие фармацевтски компании се недостапни и тајни: дури ниту членовите на парламентот и политичките претставници не можат да ги видат клаузулите што требаше да ги одобрат на итен начин и со тоа да ја купат мачката во вреќа. И ние знаеме дека и самите фармацевтски компании не само што не преземаат никаква одговорност за несакани ефекти, туку исто така изјавуваат дека не гарантираат ефикасност на вакцините, дури ни имунитет на вирусот,

 

Кинеското потекло на вирусот

Знаеме дека САРС-КоВ-2 е најверојатно лабораториски генериран вирус - со соучесништво на кинеската диктатура, кој како еден од главните финансиери на СЗО, според фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, изврши навремено и сериозна истрага за потеклото на вирусот и раните фази на инфекцијата.

 

Компликација на здравствени работници

Знаеме дека сите држави, со ретки исклучоци, веднаш се придржуваа до апсурдните здравствени протоколи на СЗО, почнувајќи од несреќната одлука да не се лекуваат болните при појава на симптомите и да се ставаат на вентилација преку интубација веднаш штом грипот синдром е развиен дегенериран во акутна билатерална пневмонија. Тоа се случи со страшниот соучесник на здравствените работници - од општите лекари до болничкиот персонал - и предизвика илјадници смртни случаи, не од Ковид-19, како што ни кажуваат главните медиуми, туку од погрешна терапија.

 

Делегитимизација и бојкот на достапните терапии

Ние исто така знаеме за бесната кампања против ефективноста на постоечките третмани, од употребата на хиперимуна плазма до лекови кои многу лекари, дури и во спротивност со здравствените регулативи наметнати последниве месеци, успешно ги администрираа на своите пациенти затоа што сметаа дека тоа е нивна должност за нив. Не е тешко да се разбере дека ниската цена на овие третмани, фактот дека многу од нив се без патент, и што е најважно, нивната непосредна ефективност, се повеќе од доволни основи на компаниите за лекови и нивните соучесници да им се спротивстават, да ги дискредитираат и да одат се додека нивната употреба е забранета.

 

Проект што се планира со години

Знаеме дека за да се спроведе оваа криминална операција - бидејќи тоа е злосторство против Бога и против човештвото, а не судбоносна несреќа - беа потребни години на планирање, систематски извршени за да се ослабнат националните планови за пандемија и болничките легла и драстично да се намали интензивниот кревети за грижа и создавање што е можно поголема маса на слепи, глуви и неми вработени; Вработените, веќе не се лекари, кои претпочитаат да си ги обезбедат работните места отколку должноста да лекуваат болни. Заклетвата на Хипократ беше прекршена во името на победничките фармацевтски компании и спроведувањето на проект за социјален инженеринг.

 

Вклучување на здравствениот систем

Знаеме дека за да се добие соучесништво од лекарите и научниците, не се прибегнува кон системот на корупција и судир на интереси што постои со децении, туку и кон распределбата на бонуси и додатоци. Во Италија, на пример, специјалист добива 60 евра на час за да вакцинира  во центрите за вакцинација. Општите лекари се стимулираат за секој вакциниран пациент; Националната здравствена служба плаќа околу 3.000 евра на ден за кревет за интензивна нега.

Јасно е дека нема интерес кај општите лекари, болничкиот персонал или регионалните здравствени компании да се лишат од огромни приходи по децениско уништување на јавното здравство во име на намалувањата што ги бара Европската унија. За да ви дадам идеја за што станува збор: Италија доби 72 барања од Брисел за затворање на сите мали, претежно рурални болници, кои денес се отвораат повторно под изговор за борба против пандемиите и се финансираат со средства што Европската унија, сепак, со ограничувања и услови за кои во други времиња ќе мислевме дека се неприфатливи. Овие болници работеа добро, овозможувајќи да се обезбеди сеопфатна и капиларна здравствена заштита на граѓаните, а исто така беа во можност да содржат ширење на инфекција.

 

Централната улога на медиумите

Знаеме дека државите им дадоа на медиумите дарежливо финансирање за нивниот придонес во ширењето информации за коронавирусот. Во Италија, владата додели големи количини на националниот информативен систем, така што ќе се претстави во униформирана верзија на пандемијата и ќе се цензурираат сите спротивставени гласови. Дисеминацијата на информации за инфекции и смртни случаи е грубо манипулирана со давање на впечаток дека позитивните тестови треба да се сметаат за болни, иако асимптоматските не се заразни. Ова дури го призна и СЗО и слични тела во САД, Канада, Австралија итн.

Покрај овие владини фондови, во многу случаи судирот на интереси со фармацевтските компании влијаеше врз изборот на радиодифузери и весници. Од една страна, затоа што Големата Фарма е еден од главните купувачи на рекламен простор и време за рекламирање, а од друга страна, затоа што Големата Фарма е директно застапена во управните одбори на големите медиумски компании. Тешко е да се замисли дека еден издавач на весник, дури и ако видел  пандемична измама, би се осмелил да ги нападне управата и управниот одбор или да ги избегне рекламните профити на Фајзер и Џонсон и Џонсон.

 

Одговорноста на социјалните мрежи

Знаеме дека покрај соучесништво на медиумите, се активира и пеколната машина на социјалните медиуми, од Фејсбук до Твитер, од Гугл до Јутјуб и со дрска и скандалозна операција за цензура, ги брише профилите на познати научници и етаблирани новинари, едноставно затоа што тоа го направи непочитувањето на диктатот на наративот Корона. И во овој случај не е изненадувачки да се откријат економските и семејните врски помеѓу овие мултинационални гиганти кои со текот на времето станаа „сопственици“ на информации и арбитри за тоа кој има и кој нема право на слобода на изразување.

 

Чиј профит?

Ние исто така знаеме кои се првите корисници на пандемијата во економска смисла: лихварите на банките, кои имаат моќ да одржуваат во живот идеолошки конформистички компании, а во исто време да предизвикаат неуспех на помалите компании кои се досадна пречка за основање на новиот светски поредок. Овие мали бизниси, кои се особено вообичаени на стариот континент, го формираат социјалното ткиво и економскиот идентитет на многу нации.

Нивното ширење на капиларите ги нарушува големите мултинационални дистрибутери како Амазон, кои преку заклучувањето, скандалозно ги зголемија своите профити на штета на вообичаените трговски активности, затоа што сега треба да ја нарачаме книгата преку Интернет што би можеле да ја купиме во книжарницата на сокак, заедно со ручек, тонер за печатач и течност за перење. Благодарение на поврзаното затворање на продавниците и полицискиот час и ограничувањата за патување за граѓаните, оваа нова економија преовладува со ароганција за неколку недели.

 

Училиштето

Знаеме дека потребата од индоктринација на помладите генерации резултираше во образованието во училиштата и универзитетите да не бидат исклучени од овој план. Денес, наставата се одвива под несигурни услови или на далечина и има сериозни психолошки последици врз децата и адолесцентите. Оваа операција денес ја поставува основата за да се осигура дека еден ден понудената настава на Интернет може да се стандардизира за да се утврди кои наставници имаат право да предаваат и што да кажат. И не би бил изненаден ако ова унифицирано образование наскоро вклучи сè помал број наставници: единствен професор по историја за сите ученици на ниво на училиште во земја со јасно дефинирана и контролирана програма.

Оваа можност не е толку апсурдна доколку секој ученик е принуден да ги следи часовите преку Интернет и повеќе нема свој наставник во сопственото училиште. Тој е принуден да се повлече или да биде отстранет од училиште затоа што не ги почитува наредбите на оние што се на власт. Ниту, пак, би нè изненадило ако новите наставници се холограми кои развиваат алгоритми или се загрижувачки вештачки интелигенции што индоктринираат милиони деца со родова теорија, ЛГБТ доктрина и сите морални абери што резултираат во бездетство, од кои веќе видовме предвесници неколку години.

 

Спонзорите на пандемијата

Знаеме кои се теоретичарите на пандемијата како кралство на алатки, од Бил Гејтс до Џорџ Сорос, во мрежа на соучесници и интереси толку големи и организирани што контрамерките се практично невозможни. На нејзина страна ја наоѓаме највознемирувачката колекција на самопрогласени филантропски организации и лоби за моќ како што се Светскиот економски форум со Клаус Шваб и СЗО., Трилатералната комисија, Билдерберг групата, Советот за инклузивен капитализам под насока на Лејди Лин Фостер де Ротшилд и под духовно водство на Бергого и, општо, фалангата на мултинационални корпорации, банки и моќни групи кои припаѓаат на оваа купола на заговорници.

Не треба да се изненади ако сектите и сатанските движења се движат во совршена хармонија со нивните планови, почнувајќи од Сатанската црква, која го промовира абортусот како ритуал на помирување за да се донесе крајот на пандемијата, исто како што Големата Фарма наметнува создадени псевдо-вакцини на оние со абортирани деца.

 

Поклонувањето на католичката хиерархија

На крајот на краиштата, знаеме - и ова е, секако, најшокантниот аспект - дека во овој план е вклучен и дел од католичката хиерархија, кој кај Хорхе Марио Бергого наоѓа послушен проповедник на пандемискиот наратив и главниот спонзор на вакцините. Без двоумење, тој изјави дека е вакциниран „морална должност“ и покрај многу сериозните етички и религиозни критики што ги вклучува. Бергоogо отиде дотаму што дозволи да биде интервјуиран од ватиканистот Доменико Агасо за неодамна објавената книга со разговори под наслов „Бог и светот што ќе дојде“ (Бог и светот што ќе дојде) со цел да препорача вакцинација со генетската вакцина и со неговиот Авторитет до масите да ја поддржува судбоносната глобалистичка идеологија.

Од март 2020 година, Светиот Престол покажа колку е совршено усогласен со глобалистичкиот план со наредба за затворање на црквите и прекинување на прославите и администрација на светите тајни. Да не се случеше тоа всушност, туку остра осуда на овој нехуман и антихристијански проект, владиците во другите земји тешко дека ќе прифатеа дека на верниците што им беа доверени ќе им беа доверени апсурдни ограничувања на природните слободи да бидат подложени во име на идеолошкото, економското и социјалното робување.

Да не заборавиме дека како пандан на загубата на верниците во црквите и како резултат на драстичното опаѓање на донациите за бискупските конференции, нужно мора да постои алтернативна форма на финансирање, за која наскоро ќе дознаеме. Мислам дека во оваа операција ниту комунистичката Кина, ниту де Ротшилд, ниту Бил и Мелинда Гејтс (кои, според авторитативен извор, отвориле сметка во Ватиканската банка ИОР), ниту меѓународната левица - таа мрежа на самопрогласени демократски партии и движења кои се послушни на глобалистичката идеологија - се рамнодушни.

Од друга страна, Големото ресетирање предвидува воспоставување на екуменска, еколошка и малтусијанска светска религија, која има свој природен водач во Бергого, како што неодамна беше признаена од масонеријата. Обожавањето на Пачамама во Ватикан, Договорот од Абу Даби, енциклопедискиот Фратели тути и претстојната Астана сабат1 укажуваат во оваа насока и го водат незапирливиот процес на распаѓање на Црквата, кој започна со Вториот ватикански собор.

 

Кога нешто не е потребно, тоа служи на нешто друго

Мора да се признае дека има очигледна нелогика на она што го доживуваме - бојкотирана превентивна нега, неточни терапии, неефикасни вакцини, бескорисни заклучувања, употреба на крајно бесмислени маски - се појавува совршено рационално откако ќе се разбере дека и наведената цел на наводната пандемија на поразот е лага, додека вистинската цел е планирање на економска, социјална и верска криза, за која вештачки предизвиканата псевдопандемија служи за постигнување.

Ова е единствениот начин да се разбере симултаноста и униформноста на мерките преземени од различни земји, истиот наратив за медиумите и униформното однесување на политичките лидери. Сето тоа се базира на истата скрипта под една единствена насока, потпирајќи се на соработката и соучесништвото на политичарите и владетелите, лекарите и научниците, бискупите и свештениците, новинарите и интелектуалците, актерите и влијателите, мултинационалните корпорации и банкарите, јавните службеници и шпекулантите. Добивката е од витално значење за оваа намена затоа што тие купуваат и ја обезбедуваат лојалноста на своите подредени; но оваа војна - никогаш да не ја заборавиме! - е идеолошка и религиозна војна.

 

Два спротивни света

Оваа криза служи за создавање услови за да се направи Големото ресетирање неизбежно, т.е. Х. преминот од светот заснован на грчко-римската цивилизација и христијанството во свет без душа, без корени и без идеали. Во пракса, преминот од царството Христово во царството на Антихристот, од доблесното општество што ги казнува злите во злобното и злото општество што ги казнува добрите. Одвратната идеја за еднаквост, која претходно ни ја всадија слободните мислители, служеше за изедначување на добро и лошо, правилно и погрешно, убаво и грдо, под изговор на слободата на изразување.

Денес служи за промовирање на злото, неправдата и лошите работи, па дури и да ги направи должност, со цел да се делегитимираат и забранат доброто, правдата и убавината. Во согласност со ова гледиште, екуменизмот, кој првично беше прифатен во светото царство со изговор за приближување на еретиците и расколниците, денес, исто така, ја покажува својата антихристијанска моќ со вклучување на сите лажни религии во пеколен пантеон, но римокатоличката и апостолската религија треба да бидат забранети затоа што е единствената вистинска и како таква е некомпатибилна со доктринарни грешки и морални абери.

Затоа, мора да разбереме дека ако пасивно ги издржиме промените што се во тек и дозволиме да ни се наметне глобалистичката идеологија во сите нејзини најсрамни форми, наскоро ќе се сметаме за криминалци. Ни гледаат како домаќини публикации затоа што сме лојални на љубоморен Бог кој не толерира мешање со идоли и проституција. Измамата за слобода, еднаквост и братство пропагирана од масонеријата се состои токму во узурпирање на приматот Божји за да му се даде на сатаната, под очигледен изговор - и во секој случај лажен и неморален - дека Бог и сатаната се на исто ниво за да создадат наводна слобода на избор што морално не постои. Но, крајната цел, вистинската цел на која никогаш нема да се признае, е суштински теолошка, бидејќи авторот на бунтот е секогаш ист, оној кој е засекогаш освоен.

 

Кодекс на човештвото

Секако, она што денес го гледаме пред нашите очи, можеше да се разбере и предвиди со години наназад, ако обрневме внимание само на она што теоретичарите на Големото ресетирање го прогласија неказнето. Во реалноста, оние кои го изложија овој план, кој во моментов се спроведува, беа етикетирани, исмејувани, исмевани, луди, изобличени и криминализирани од главните медиуми и отстранети од универзитетските столчиња и научната заедница како теоретичари на заговор.

Денес разбираме колку беа напредни нивните системи за рано предупредување и колку е ефикасна организациската машина поставена од нашите противници. Во име на слободата се навикнавме да бидеме лишени од правото на зборување и размислување, а веќе се прават обиди за патологирање на контрадикторноста за да се оправдаат логорите за приправување и да се ограничи слободата на движење и активности со помош на потврда за вакцинација.

 

Когнитивна дисонанца

Пред реалноста, тешко е да се разбере зошто целото светско население е убедено во постоењето на пандемиски вирус кој сè уште не е изолиран и покорно им ја ограничува слободата, што во други времиња ќе доведеше до револуција и улични барикади. Уште понеразбирливо е не само недостатокот на реална социјална и политичка реакција на тоа, туку пред сè неможноста да се согледа реалноста во сета нејзина гола очигледност.

Како што знаеме, ова се должи на научната манипулација со масите што неизбежно доведе до она што социјалната психологија го нарекува „когнитивна дисонанца“; Х. напнатоста или непријатноста што ја чувствуваме за две спротивставени и некомпатибилни идеи. Психологот и социолог Леон Фестингер истакна дека оваа непријатност нè тера да ги разработуваме овие верувања на три начини со цел да се намали психолошката недоследност што произлегува од дисонанцата: промена на ставовите, промена на контекстот или промена на однесувањето.

Обичниот човек прифаќа затоа што не може ниту да разбере, ниту да види рационалност во она што медиумите присилно го шират за коронавирусот, апсурдот на вирусот на грип кој е прикажан како поразителен од еболата, затоа што не сака да признае дека оние што управуваат со него се бесрамна лага со цел да се постигне социјално, економско, морално и верско уништување на еден свет затоа што некој што останува непознат избра да го избрише.

Тој не сака да признае дека лагата може да се пренесе како вистина, дека лекарите не лекуваат пациенти, туку ги оставаат да умрат, дека судиите не интервенираат против злосторства и очигледни прекршувања, дека политичарите се послушни на безличното лоби, дека Бергого сака да ја уништи Црквата Христова, да ја замени со пеколна масонска пародија. Поради оваа решеност да не ја признае измамата и затоа не сака да се спротивстави на тоа, обичниот човек се засолнува во удобниот главен медиум наратив, ја суспендира сопствената проценка на ситуацијата и им дозволува на другите да му кажат што да мисли, дури и ако тоа го стори е ирационално и контрадикторно.

Милјарди луѓе доброволно се направија робови, жртви на глобалистичката агенда и нека се уверат во неизбежноста на надреалната и апсурдна ситуација. Уште повеќе: апсурдот на она што го гледаме и она што ни е кажано се чини дека ги зајакнува оние кои по двесте години револуции во име на наводната слобода, ја прифаќаат тиранијата како нормален факт и се креваат на бесилка со оставка на оние кои се бранат дури и конечно убедени дека се на некој начин виновни.

Однесувањето на оние кои, иако не ги почитуваат научните докази, сметаат дека оваа криза може да се реши со жалење за неефикасноста во дистрибуцијата на вакцините или со санирање на штетата на блокирањето со обезбедување субвенции за компании и работници, не е помалку разочарувачки. Накратко, тоа се оние кои сакаат да одлучат дали ќе бидат погубени со бесење или со гилотина без да се спротивстават на законитоста на таа смртна казна.

Наместо тоа, кога некој ќе се спротивстави, тие се лутат и ги обвинуваат за теорија на заговор или негирање и зборуваат во прилог на вакцините и ветуваат верност кон преовладувачката идеологија. И тие не сфаќаат дека токму со доделување субвенции на компании кои биле оштетени од заклучувањето, тие го легитимираат безусловниот основен приход што е теоретизиран од Големото ресетирање и силно посакуван од Ватикан.

Ниту, пак, сфаќаат дека не може да има вакцина против мутиран вирус и дека антигенот што би требало да гарантира имунитет против синдромот на грип не може да постои сè додека вирусот не се изолира и не само секвенционира. Тие потсетуваат на оние од католичко поле кои се жалат на доктринарните и моралните отстапувања на Бергоoго, без да разберат дека тие се во совршена согласност со идеолошките основи на Вториот ватикански собор. Како што можеме да видиме, и тука разумот е укинат и им се остава простор на когнитивните дисонанси со цел да се прифати апсурдот.

 

Човекот не е автомат

Сепак, постои еден елемент што заговорниците не успеаја да го разгледаат: човечката слабост од една страна и силата на Бога од друга страна. Човечката слабост ќе резултира во тоа што некои соучесници во овој заговор не ги почитуваат целосно дадените наредби или веруваат дека тие можат да ја искористат личната предност на псевдопандемијата со изложување на измами и корупција.

Некои прво ќе размислат за своите интереси, други ќе ги направат сите вакцинирани, но имаат грижа или две кога станува збор за вакцинирање на сопствените деца или нивните постари родители. Некои ќе се плашат дека пандемиската фарса некако може да ги вмеша во скандалот и ќе почнат да зборуваат и да се исповедаат; другите ќе бидат користени, а потоа брутално ставени настрана, и ова ќе разбуди волја за одмазда и ќе ги натера да ја откријат позадината на заговорот. Малку по малку, овој колос на нозе од глина неизбежно ќе пропадне заради сопствените лаги и сопствените злосторства.

 

Духовно предупредување

Од друга страна, постои моќ на Бога. Некои од нас првично веруваа дека пандемијата е вистинска и со натприроден дух мислевме дека тоа е на некој начин божествена казна за тешките гревови на поединци и народи: баравме репарации и молитви за да се стави крај на чумата. Со оглед на доказите дека нема пандемија и дека некои смртни случаи биле предизвикани намерно за да се зголеми влијанието врз перцепцијата на јавноста, не можеме да го сметаме Ковид-19 за зло.

Вистинската зло е она на што таа има за цел: Планот на сатаната да воспостави Нов светски поредок што треба да го донесе Антихристот на власт. Господ со сериозноста на Отецот ни покажува дека сè уште сака да ги поттикнува своите деца и да го расипа човештвото за последиците од гревот. Тој ни покажува каков свет нè чека ако не се обратиме, оставајќи го патот на пропаста и враќајќи се кон Него, кон послушноста на Неговиот свет закон, во животот на благодатта.

 

Одговорот од католиците

За да можат нациите да му се вратат на Бога, нивните членови веќе мора да му припаѓаат Нему. За да може Христос да биде крал на народите, тој мора да владее во нашите души, во нашите семејства, во нашите заедници. И дека Тој владее пред сè во Светата Црква, над нејзините министри, Папата и епископите. Сè додека живиот и вистински Бог е навреден со додавање идоли и демони, не можеме да се надеваме дека божествената милост ќе стави крај на оваа зло и дека Тој ќе го победи непријателот.

Нека ова време на подготовка за Велигден биде момент на света цел за сите нас: во покајание, пост и жртва треба да стигнеме до крстот, и да размислиме за победата над злите во страста на нашиот Спасител. Со распнување на Спасителот, сатаната го запечатил својот сопствен пораз, кој нема да биде конечен до крајот на времето, но веќе е неотповиклив и неизбришлив.

Да се ​​вратиме на Бога! Да се ​​вратиме на целосната и чиста вера без да го нарушиме размислувањето на светот. Да се ​​вратиме на христијанскиот морал, на светоста на животот, на чистотата на моралот. Бројот на праведните ќе ги задржи правата на Семоќниот и ќе и дозволи на Црквата да се соочи со голготата на крајниот прогон со исто достоинство со кое и претходеше нејзината глава. Бидејќи крстот е кралски пат што води кон славата на воскресението.

Карло Марија Вигањо - Архиепископ

Превод на македонски: Футв Медиа

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас