Како Бил Гејтс подготви цензура за критичарите на вакцините

  • Гејтс го поддржа и помогна во организирањето на настанот 201, состанок на глобални „експерти“ кои развија стратегии за контрола на потенцијална пандемија, население и наратив околу глобалниот настан
  • Комуникациските стратези беа искористени за идентификување и планирање тактики кои би го контролирале однесувањето на населението, ќе го подобрат надзорот и ќе го зголемат бројот на луѓе кои би биле вакцинирани
  • Цензурата на социјалните мрежи играше важна улога во распоредот за настанот 201 и настаните во 2020 година, осигурувајќи дека точните информации за развојот, производството и штетата на вакцината не биле добро распространети
  • NIH даде препораки за комуникација за вакцинација, кои се многу слични на универзитетот Јеил и се однесуваат на чувствата за здравјето, помагањето на другите и стравот
  • Важно е да бидете будни и да ја барате вистината за да разберете како да разликувате факт и измислен наратив што ви ветува ослободување, но на крајот ве поробува

 

Во 2000 година, сè во врска со јавната личност на Бил Гејтс се смени. Тој стана од тврд и немилосрден технолошки монопол во мек, и неверојатно дарежлив филантроп кога тој и неговата сопруга ја основаа фондацијата Бил и Мелинда Гејтс.

 

Тоа беше пуч за односи со јавноста. На 18 мај 1998 година, Министерството за правда на САД, во соработка со 20 обвинители, поднесе антимонополска постапка против „Мајкрософт“. Во тоа време, компанијата имаше 23 години и доминираше на пазарот на персонални компјутери. Сиетл Тајмс ги опиша последиците од тужбата против монополот:

„Компанијата за малку ја избегна поделбата откако беше осудена за нелегален монопол во 2000 година за користење на загушување на пазарот за компјутери со својот оперативен систем Виндоус за да ги осакати конкурентите како што е веб-прелистувачот„ Навигатор “на Netscape.

Како би изгледал светот поинаку денес, доколку компанијата беше поделена? Професорот по право на Јеил, Џорџ Прист, ја опиша тужбата за монопол како „една од најважните случаи на монопол за нејзиното генерирање“. Во 2002 година, судска спогодба воведе ограничувања на „Мајкрософт“, кои имаа за цел да ограничат некои од неговите практики за пет години.

 

Подоцна, големите донации од Фондацијата беа наслови во неколку наврати, вклучувајќи 9,5 милиони долари за ГАВИ (Глобален сојуз за вакцини), други 7,5 милиони долари за ГАВИ и 6,8 милиони американски долари за Светската здравствена организација во 2017 година.

Во јуни 2020 година, во услови на глобална пандемија, донациите на Фондацијата Гејтс изнесуваат 45% од финансирањето на СЗО од невладини извори. Откако вниманието на главните медиуми се префрли од антимонополските активности на Гејтс и се фокусираше на филантропските активности на фондацијата, Гејтс јавно се сврте кон вакцинирање на светот, далеку пред КОВИД-19.

 

Настан 201: Предпланирана пандемија

Длабоко нуркајќи се во донациите на Фондацијата Гејтс, The Nation откри дека има 250 милиони долари грантови за компании во кои фондацијата има интереси, вклучувајќи ги Новартис, ГлаксоСмитКлајн, Мерк, Санофи и Медтроник. Парите беа наменети за поддршка на проекти „како што се развој на нови лекови и системи за следење на здравјето и создавање услуги за мобилно банкарство“.

Она што го откри Гејтс беше лесен пат до политичката моќ што му овозможи да ја креира јавната политика без да биде избран на функцијата. Со други зборови: ефтини наслови може да се купат со добротворни донации. Еден настан на кој Гејтс лично го поддржа и присуствуваше беше настанот 201 година.

Во списанието „Дефендер“, Роберт Кенеди јуниор ја опишува вежбата што Гејтс ја организираше во октомври 2019 година. Многу високи функционери со владини овластувања присуствуваа на настанот 201, што се случи да симулира глобална пандемија активирана од нов коронавирус само неколку месеци пред САРС-КоВ-2, вирусот што предизвикува КОВИД-19, да го смени светот.

Тука беа вклучени претставници од Светскиот економски форум, Центрите за контрола и превенција на болести, Центарот за население на Универзитетот Џон Хопкинс, Светската банка, кинеската влада и производителот на вакцини Џонсон и Џонсон. За време на настанот, групата разви стратегии за контрола на пандемијата, населението и наративот околу настанот.

Во ниту еден момент не стануваше збор за употреба на тековни терапевтски лекови и витамини или за пренесување информации за структурата на имунолошкиот систем. Наместо тоа, целта беше да се развијат и дистрибуираат патентибилни антивирусни лекови и нов бран вакцини.

Сепак, достапни се видеа од настанот и Центарот за здравствена безбедност Џон Хопкинс објави соопштение во кое се цитира Фондацијата Гејтс како партнер во спонзорирање на симулацијата за пандемија. Се чини чудно и алармантно што човек задолжен за водење на Фондацијата Гејтс и силното влијание што го има врз глобалните политички одлуки треба да заборави на една вежба што ја организираше само шест месеци пред интервјуто. Или тоа беше заблуда?

 

Морничава прогноза или планиран настан?

За време на пандемичката вежба, глобалните експерти моделираа „измислена пандемија на коронавирус“. Откако се појавија прашања за тоа дали вежбата „предвидуваше избувнување во Кина“, Центарот за здравствена безбедност „Џос Хопкинс“ објави тенко поткрепена изјава во која се вели:

„... вежбата беше дизајнирана да ги потенцира предизвиците на подготвеност и одговор кои најверојатно ќе се појават во многу тешка пандемија ... Иако нашата вежба масовно содржи измислен нов коронавирус, влезовите што ги користиме за моделирање на потенцијалното влијание се измислен вирус, не може да се спореди со нКоВ-2019 “.

Карактеризирајќи ја четвртата симулација на настанот 201, Кенеди пишува дека „Присутните се фокусираа првенствено на осмислувањето на индустријата, застрашувачката, полициско-државна стратегија за справување со имагинарен глобален коронавирус, што кулминираше со масовна цензура во социјалните медиуми.

Преписот од четвртата симулација покажува дека учесниците разговарале за стратегиите за комуникација засновани на дисеминација на информации и цензура на социјалните медиуми. Стратегот за комуникации Хасти Таги, кој работи за голема медиумска компанија и води стратешки иницијативи на Светскиот економски форум, рече:

„Значи, мислам дека неколку работи што треба да ги разгледаме е дека движењето против вакцинацијата беше многу силно пред да започне ова, и ова е нешто што се шири специјално преку социјалните медиуми.

Значи, додека истражуваме за да ги најдеме вистинските вакцини кои ќе помогнат да се спречи продолжувањето на овој тренд, како да ги добиеме вистинските информации таму? Како да ги комуницираме вистинските информации за да обезбедиме јавноста да има доверба во вакцините што ги развиваме? “

Прашањето што го постави групата не беше како да се пренесе вистината за развојот, производството и дистрибуцијата на вакцините, туку како „да се соопштат вистинските информации за да се осигури дека јавноста има доверба во овие вакцини, што можеме да направиме?“

Прашањето како да се добие доверба кај јавноста во вакцината претставуваше голема загриженост во оваа симулација, и покрај фактот дека населението во САД е добро индоктринирано со согледуваната вредност на годишните снимки на грип . Всушност, Центрите за контрола и превенција на болести имаат список со 26 различни вакцини кои моментално се користат во САД.

Покрај долгиот список на препорачани вакцини за деца, постојат и вакцини за возрасни за , тетанус и пневмококи кои редовно се администрираат. Па, зошто експертите за глобална комуникација и контрола сметаа дека обезбедувањето на „вистинските информации“ е потребно за „градење на јавна доверба“?

 

Групата повикува на цензура на социјалните медиуми

Ова беше само еден од високо предвидливите разговори за време на настанот 201, што се случи во 2020 година, како што се одвиваше глобалната пандемија КОВИД-19. Џорџ Гао, генерален директор на Кинескиот центар за контрола и превенција на болести, предвиде:

„После малку по малку пријавувавме повеќе случаи во Кина и, исто така, смртни случаи. Покрај тоа, моите соработници ми рекоа дека претходно имало дезинформации и одредено верување. Луѓето веруваат: „Ова е вештачки ... компанија за лекови го направи вирусот“, затоа има некои прекршувања против луѓето ... Тоа е резултат на оваа дезинформација. "

Другите се согласија на потребата од цензура на социјалните мрежи бидејќи тоа може да вклучува ширење на „дезинформации“ за пандемијата или вакцините и повреди на вакцинацијата без оглед на изворот. Идејата беше да се отстранат сите информации што не се во согласност со владините мандати и идеи. Кевин Мекалис, службеник за комуникации за земјоделски проект финансиран од Гејтс, рече:

„Јасно ми е дека земјите мора да вложат голем напор да управуваат и со дезинформации  ... Ако решението значи контрола и намалување на пристапот до информации, мислам дека тоа е правилна одлука.

За време на разговорот што следеше, Том Инглезби, директор на Џон Хопкинс Центарот за здравствена безбедност, одговори: „Дали мислите дека владите се наоѓаат во момент во овој случај кога треба да бараат компаниите од социјалните мрежи да дејствуваат на одреден начин?

На секој чекор од симулацијата, глобалните „експерти“ се согласија дека цензурата на информации од страна на медиумските платформи е неопходна за да се контролира протокот на „вистинската информација“, така што луѓето доброволно го следат водачот.

Она што е интересно во врска со транскриптот на настанот 201 е дека она што беше планирано и споделено беше застрашувачки близу до она што се случи од јануари 2020 година. Можеби беше случајност што беа предвидени една или две главни одлуки за јавното здравје, но се чини дека групата беше или феноменално пророчка или тие ги обликуваа одлуките и настаните од 2020 година зад сцената.

 

Пораката за вакцината како предизвикувач на дејствување

Однадвор, движечката сила зад економски поразителните блокирања, развојот на вакцини со интензивно движење и стратегиите за контрола и надзор на населението е „израмнување на кривото“ и намалување на стапката на смртност од САРС-КоВ-2. Сепак, како што истакнавме ние и другите, при анализата на овие стратегии, очигледно е дека има повеќе од она што го гледа окото.

Во јули 2020 година, Универзитетот Јеил објави студија која разгледуваше кои зборови и фрази ќе предизвикаат поинаку индивидуалистичко општество премолчено да ги следи мандатите (не законите) за да го контролира однесувањето. Се веруваше дека тестираните фрази се најуспешни во пренесувањето чувства за здравјето, помагањето на другите и стравот.

Надежта беше да се манипулира со однесувањето на таков начин што ќе го намали ризикот на државата од немири и неистомисленици. Студијата беше спроведена од Универзитетот Јеил со 4.000 учесници кои беа случајно доделени да добиваат една од 12-те различни пораки. По пораката, тие потоа беа оценети за „споредување на пријавената подготвеност да примат вакцина КОВИД-19 три и шест месеци откако беше достапна“.

Примарниот исход на студијата беше да се најде вистинската комбинација на фрази и пораки што ќе го зголемат бројот на луѓе кои ќе се вакцинираат. Студијата започна на 3 јули 2020 година, а последниот учесник беше тестиран на 8 јули 2020 година. До денес, резултатите од студијата не се објавени.

Претседателот на САД во јули 2020 година објави дека „огромна“ кампања за вакцинирање ќе започне до ноември 2020 година. Во декември 2020 година, Националниот институт за здравство објави комуникација за вакцинација КОВИД-19 во која се препорачуваат мерки за однесување и социјални науки кои можат да го намалат двоумењето на вакцинацијата и да го зголемат бројот на вакцинирани лица, вклучително и:

  • Рамка за прифаќање на вакцинацијата како општествена норма, вклучително и „промотивни материјали што предизвикуваат групен притисок за вакцинирање“.
  • Оние кои се вакцинираат се охрабруваат да ги споделат своите позитивни искуства на социјалните мрежи.
  • Охрабрете лице да ја прифати вакцината правејќи ја удобна и лесна, користејќи портали за праќање пораки и користејќи конкуренција, гемификација и стимулации за поттикнување на промена на однесувањето.
  • Евалуација на вредностите на целната група и потоа вградување на овие вредности во пораките за вакцинациите. Примерите вклучуваат заштита на заедницата, желба да се вратат на нормалните активности или еднаквост и социјална правда преку заштита на ризичните лица.

Со други зборови, многу од пораките што сте ги виделе во медиумите и во канцеларијата на вашиот лекар биле дизајнирани да предизвикаат емоции што ќе ве натераат да сакате да се вакцинирате. Оваа иста тактика на притисок не се користи рутински во медиумите за некои од најчестите вакцинации за возрасни, вклучувајќи пневмококна, тетанус, и хепатитис.

 

Време е да зборуваме со еден глас и да се бориме за слободата

Како што напишавме претходно, она што го губиме како општество ако се поклониме на овие правила и контроли, ќе биде експоненцијално потешко да се поврати. Една од слободите од која се откажуваме е да дозволиме нашите мисли и верувања да бидат цензурирани на социјалните мрежи без наше спротивставување.

Заштитата на вашите уставни права и граѓански слободи од незаконски напад е важна, а сепак многумина се чини дека сакаат лесно да се откажат. Додека владата има должност да ги штити здравјето и благосостојбата на своите граѓани, ова мора да биде избалансирано против губењето на граѓанските права и слободи.

Во моментов се соочуваме со борба на слободата против тиранијата. На пример, неколку студии покажаа дека долгорочните заклучувања не се во интерес на јавноста. Наместо тоа, тоа е синоним за злоупотреба. Сепак, многумина се држат до оние мандати што не беа закони.

Како што внимателно истакнавме во многу претходни написи, овој план ќе доведе до прогресивно губење на вашата слобода и независност, што на крајот ќе резултира со тиранија и ропство. Од витално значење е да бидете будни и да ја барате вистината за да можете да разберете како да разликувате факт и измислен наратив што ви ветува ослободување, но на крајот ве поробува.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас