Романски пулмолог: Протоколот за Ковид-19 е тоа што ги убива пациентите!

„Флавија Грожан, романски пулмолог, прави чуда: Таа излечи 100% од своите пациенти заболени со ковид“ - ова е насловот на прилично долгиот напис што штотуку се појави во романскиот дневен весник „Национал“, кој се продава во целата земја.

 

Која е тајната на овој лекар од Орадеа?

Со цел да ги излекува своите пациенти, таа не го користи медицинскиот протокол, чија употреба стана задолжителна скоро насекаде.

 

Еве го преводот:

„Новинарскиот портал national.ro штотуку објави интересно интервју во кое пулмолог од Орадеа рече дека решила да го игнорира официјалниот протокол за Ковид [во Романија] и претпочита да го користи сопственото искуство во користењето на пулмологијата за лекување на нивните пациенти кои имаат пневмонија по вирусна инфекција на традиционален начин - вклучително и оние кои наводно „имаат ковид“, метод кој има импресивни резултати: Буквално 100% од нивните пациенти се опоравуваат без најмало лекување во болница. Според овој лекар, тоа е всушност протоколот Ковид, кој во моментов се користи, кој ги убива пациентите во болниците.

 

Д-р Флавија Грожан, пулмолог во Орадеа (округ Бихор). Таа е една од лекарите што не се согласува со протоколот за заздравување пропишан во моментов од [романското] Министерство за здравство, според кој треба да се лекуваат пациентите заразени со Ковид-19. Таа лечи заразени пациенти со свои методи засновани на знаењето што го стекнала од нејзиното искуство како лекар и се чини дека сè укажува дека тоа го прави многу добро: нејзиниот третман е користен на скоро илјада пациенти кои дошле во нејзиниот дом во различни фази на болеста предизвикана од СарС-КоВ-2.

 

100% од нивните пациенти биле излекувани без најмало лекување во болница.

Последиците од инфекцијата со САРС-КоВ-2 Грожан ги третира како атипична пневмонија. Таа исто така рече дека болниците прават огромни грешки и дека всушност протоколот предвиден за Ковид ги убива пациентите.

 

„Ковид е пневмонија - секако нетипична, но пневмонија - и треба да се третира како таква“, рече таа.

„Од моментот на објавување на пандемијата, ми беше целта ниту еден пациент да не биде интубиран, бидејќи тоа е опасна по живот постапка. Јас ги користам моите стандардни третмани со лекови, кои вклучуваат кларитромицин, антибиотик во семејството макролиди. Во ова семејство има само три антибиотици: еритромицин, кој сите го знаат, азитромицин и кларитромицин. Јас навистина не го сакам азитромицинот, кој е водена копија на кларитромицин. Бев вклучена во многу интересно клиничко истражување за пневмонија, каде што видов дека кларитромицинот го намалува воспалението на начини на кои не може друг антибиотик. "

Пулмологот посочува дека предозирањето со кислород во болниците доведува до едем на мозокот, што е една од причините за смртта на пациентот.

 

Во тој поглед, таа рече:

„Над 80% сатурација, им давам на моите пациенти многу мали дози кислород, од 2-3 литри во минута, во кратки дневни дози од максимум 4-5 часа. Важно е да се знае дека премногу кислород го инхибира мозокот затоа што генерално мозокот е тој што го контролира нашето тело, а не машината. На оваа точка, јас целосно не се согласував со сегашниот протокол за Ковид: Високите дози кислород што се пропишани, од редот од 20 литри, доведуваат до ацидоза, што предизвикува церебрален едем кај пациентите ... се разбира тоа води до нивна смрт. "

 

Флавија Грожан смета дека давањето на пациентите заболени од Ковид, Калетра и Кодеин, е голема грешка, што може само да ги влоши симптомите на болеста.

За среќа, имаше некои медицински сестри - кои мислам дека се вистински херои - кои ги набљудуваа пациентите и ги предупредуваа и ги советуваа да не голтаат Калетра и да ги фрлаат лековите. После тоа, лекарите кои дошле да ги проверат биле изненадени што немале дијареја и дека се чувствувале добро. Причината за ова беше што тие не земале лекови пропишани во протоколот. Вака овие негуватели навистина им го спасија животот на своите пациенти. "

 

„Кога се користи кодеин, бидејќи кашлицата е блокирана, пациентот не може да кашла секрети што се формираат во белите дробови и токму овие секрети се гушат - не згрутчување на крвта, туку акумулација на секрети. Во овој момент, пациентите паничат, како што се очекуваше, бидејќи тие повеќе не можат да дишат: Значи, им се даваат лекови против болки и се поврзани со вентилатор - оттогаш само божјата благодат може да ги спаси! "

 

Овој успешен метод и бестрашниот став веднаш му донесоа на пулмологот национална популарност во Орадеа. Безброј медиуми известуваа за нejзиниот метод. Во ова видео, таа одговара на прашања од национален радиодифузер со седиште во Букурешт, чии новинари користат прилично непријателски и обвинувачки тон кон неа, но лекарот останува црвста и сигурна на својот став.

Еве преглед на ТВ-интервјуто:

Пулмологот користи сопствен протокол. Таа се консултира преку Интернет и ги лекува своите пациенти врз основа на тоа дека имаат атипична пневмонија. На пример, ги лекуваше сите пет члена на семејство на возраст од 37 до 97 години, а третманот беше толку успешен што семејството го прослави Божиќ заедно.

 

Пациентите се многу исплашени - вели таа - сите сакаат да одат во болница, додека може да се излекувате доколку останете дома и земате лекови. Таа веќе е осудена од еден нејзин колега за непочитување на пропишаниот протокол, но не и е гајле затоа што гледа дека пропишаниот протокол е неточен и дека нејзиниот протокол, од друга страна, е точен - принципот на последното е дека ги става своите пациенти на кларитромицин веднаш штом ќе се појават првите симптоми, дури и на температура од 37,1 °.

 

Таа вели дека е збунета кога гледа како медицинските светилници на телевизија ја плашат јавноста затоа што уште од самиот почеток знаела дека станува збор за пневмонија и дека тоа треба да го одреди текот на лекувањето.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас