Говорот на Адвокатот Д-р. Раинер Фуелмих на протестот во Касел Германија

На 20 март 2021 година, во Касел се одржа голема демонстрација против владините мерки против корона. Според извештаите на печатот, таму биле 20.000 луѓе. Futv Media дозна од неформални извори дека реалниот број на учесници веројатно бил околу 100 000. Адвокат и член на Коронскиот комитет др. Раинер Фуелмих одржа говор на протестот. Futv Media овде го објавува текстот на неговиот говор (преведен на македонски јазик).

 

 • „Како ќе реагиравте на почетокот на 2020 година ако тоа ви беше кажано од средината на март до денес дека не само луѓето низ цела Германија, туку и во големите делови на светот би носеле маски, вклучително и децата?
 • Поради таканаречените блокади, на целата германска средна класа, како и на средната класа на целиот западен свет, и се заканува банкрот?
 • Милиони операции, прегледи за карцином, мерки за рехабилитација и други медицински мерки се одложени, со непредвидливи здравствени последици за погодените?
 • Илјадници смртно болни во Германија и големите делови на светот се принудени да умрат во изолација и сите сами без поддршка од своите најблиски?
 • Луѓето ширум Германија и во поголемите делови на светот се лишени од слобода со денови и недели без судски налог поради таканаречените карантински наредби?
 • Луѓето во Германија и во поголемите делови на светот се гонат за славење на роденденот, седење на клупа во парк, џогирање, пеење?
 • Парламентите окупирани од претставници на народот избран од нас де факто не се овластени, а федералните и државните влади донесоа не управувана низа произволни регулативи без никакво легитимирање од народот, чија содржина и граници никој не ги разбира?
 • Сите основни демократски права се суспендирани, вклучително и најважното основно демократско право, слободата на изразување?
 • Дали ќе го земевте здраво за готово и ќе го земете здраво за готово, или ќе се соборите од неверување и ќе прашавте: Зошто некогаш вакво нешто треба да се случи во демократија?
 • Тоа секако беше реторичко прашање, бидејќи секако вие, кои слушате тука, би прашале зошто, од која причина треба да се случи такво нешто?
 • Сето горенаведеното сега е реалност, но се чини дека никој од надлежните не го постави најприродното прашање на светот: зошто да се случи ова?

 

Бидејќи до денес нема одговор на ова прашање од федералните и државните влади, освен:

Постои пандемија на корона, затоа направете го она што ќе ви го кажеме да го направите без да поставувате прашања.

 

Токму ова, за да не може да се поставуваат прашања, експресно го прогласи шефот на РКИ, ветеринар по име Вилер, кога тој беше за сојузната влада - затоа што РКИ е т.н. повисока федерална власт што треба да ги следи упатствата на владите или Федералното Министерство за здравство - експлицитно и буквално јавно побарано. Тоа требаше да и го одземе здивот на демократијата. Бидејќи демократијата живее пресудно од морална компетентност, а моралната компетентност бара две работи: можност за поставување прашања наместо слепо почитување на наредбите и можност за дискутирање на други мислења наместо нивно оцрнување. И можноста за поставување прашања и можноста за дискусија е срцето на слободата на изразувањето, а со тоа и срцето на демократијата.

 

Овој владин мандат - запомнете повторно дека РКИ е владина агенција врзана со упатства - беше почетокот на најтешкиот напад извршен некогаш врз нашата демократија. Следните, последователни прашања се следниве: Во чии интереси е нападот на нашата сопствена влада врз демократијата, односно врз владеењето на народот? Поточно: Кој има интерес да го уништи владеењето на народот, демократијата и да го замени со нешто што, како што покажаа случувањата во изминатата година, е фашистичко-тоталитарен режим?

 

Да почнеме со централното прашање: врз кои наоди се засноваат овие наредби што ја уништуваат демократијата и неизмерно штетат? Ако беа поставени конкретни прашања во врска со ова и ако федералната влада влезе во јавна дискусија, да, тоа ќе го почитуваше само општиот принцип audiatur altera pars, „исто така слушајте ја другата страна“, наместо исклучиво да ги слушате сè по дрски барања на одреден г-дин Дорстен, тогаш би биле поставени овие три специфични прашања:

1) колку е навистина опасен наводно новиот вирус? Одговорот би бил - во согласност со (иако многу контроверзниот) СЗО и многу почитуваниот проф. Џон Јоанидис од Универзитетот Стенфорд - : Не бил поопасен од сезонски грип со стапка на смртност од инфекции од 0,14-0,26%),

2) Кои се здравствените и економските ефекти од антикоронските мерки? Многу деталниот и прецизен одговор на ова прашање е достапен на Федералното Министерство за внатрешни работи од мај 2020 година во форма на таканаречената „Листот за лажен аларм“. Овој труд е изработен од специјалист од Министерството за внатрешни работи кој е добро обучен за проценка на ризик за заштита на населението. И секој сега го знае одговорот, како што е опишано погоре: Ефектите од антикорона мерките се како трета светска војна, само без отворена војна.

3) Колку е сигурен ПЦР-тестот за откривање на инфекции што ги развил Дорстен на почетокот на јануари 2020 година (имајте во предвид: во време кога тој, Вилер и другите сè уште јавно изјавуваа дека нема од што да се плашат од вирусот корона) препорачано од СЗО ширум светот? Одговорот е: ПЦР-тестот не може да даде никакви информации за инфекција, тој дури не е одобрен за оваа намена. Затоа, овој тест има само т.н. Овластување за итна употреба во САД, а не вистинско, целосно овластување.

 

Каде ги добивам одговорите на овие три прашања? Од работата на Коронскиот комитет, што јас и мојата колешка Вивијан Фишер ја основавме со уште двајца адвокати на 10 јули 2020 година и која постојано ја водеше пулмологот и долгогодишен поранешен шеф на здравствениот оддел др. Волфганг Водарг, човечкиот биолог проф. др. Улрике Камемер од Универзитетот во Вирцбург и професорот по право др. Мартин Шваб од Универзитетот Билефелд. Овој комитет од тогаш интервјуираше околу сто почитувани светски познати научници, лекари, адвокати, економисти, психолози, психијатри и други.

 

Повеќе не треба да му се објаснува на никого дека направената штета е толку монструозна и поразителна што третата светска војна не можеше да биде полоша. Дури и СЗО призна дека вистинската опасност од вирусот (каков и да е тој, и без оглед на тоа дали некогаш бил научно правилно изолиран) не оди подалеку од онаа на сезонскиот грип, со стапка на смртност од инфекција од 0,14%. И огромното мнозинство од оние кои умираат се над 80-годишна возраст со тешки, повеќе постоечки заболувања. За тоа, меѓу другото, сведочат и обдукциите кои, Проф. Пишел од Хамбург ги изведе - што е чудно против експресното барање на РКИ (Роберт Кох Институтот).

 

Десетици научници сега потврдија дека тестот на Дорстен, кој сега стана озлогласен во целиот свет, не дозволува да се прават заклучоци за инфекции, спротивно на тврдењата на неговиот пронаоѓач, г-динот Дорстен. Дури и СЗО и американскиот колега на германскиот РКИ, ЦДЦ, го признаа ова и посочија дека позитивниот тест не кажува ништо за тоа дали тестираното лице е заразно.

Ова е затоа што тестот не може да прави разлика помеѓу жив и мртов материјал. Значи, тој не може да каже дали она за што тестира позитивно се мртви фрагменти / остатоци од успешна одбрана на сопствениот имунолошки систем на организмот од напад на вирус кој долго време преживеал, или дали жив вирус навлегол во клетките и таму се размножува; само ова би довело до инфекција. Ниту, пак, може да каже дали симптомите што ги доживува некое лице не се предизвикани од друг патоген, како што е настинка или вирус на грип. Поточно, ЦДЦ вели:

Откривањето на вирусна РНК не укажува на присуство на заразен вирус или дека Ковид 19 е предизвикувачки агенс на клиничките симптоми.

-Овој тест не може да исклучи болести предизвикани од други бактериски или вирусни патогени.

Патем: И во исказите се претпоставува дека тестираното лице има симптоми, на пр. главоболка или воспалено грло, болки во телото, дијареја или слично. Нормално, никој не оди на лекар кој нема симптоми, т.е. поплаки и соодветно на тоа, не може да му даде на лекарот индиции за медицинска дијагноза на што било. Што треба да одговори на лице без симптоми, на прашање на лекар за тоа какви симптоми има? Обично, барем додека не се појави Корона, луѓето без симптоми се сметаа здрави и исто така се чувствуваа здрави. Важно е тврдењето дека постојат инфекции без симптоми или асимптоматски, исто така тоа, доаѓа од г-динот Дорстен. Всушност, воопшто нема асимптоматски инфекции, како што неодамна покажа студијата со 10 милиони учесници во Вухан - Кина, од сите места, на крајот на минатата година.

 

Повторно: И лажните фактички тврдења..., тврдењето дека има асимптоматски инфекции и тврдењето дека ПЦР-тестот на Дорстен  може да открие инфекции, потекнуваат од Дростен. На почетокот на 2020 година ги објави во два труда што дури не почнуваат да ги исполнуваат научните стандарди, како што едногласно изјавија 22 меѓународно реномирани научници во својот т.н. труд за повлекување во врска со неговите тврдења за ПЦР-тестот и: Тој ги објави овие лажни изјави во знаење дека не се во ред: за време на објавувањето за асимптоматски инфекции, тој знаеше дека случајот што го наведе како пример за посета на кинеска жена во Германија не е воопшто асимптоматски. Наместо тоа, таа ги лекуваше своите симптоми со обичен лек против грип. И според интервјуто за списанието „Виртшафтсвохе“ во 2014 година, тој исто така знаел дека позитивниот тест за ПЦР нема информативна вредност во однос на инфекциите.

Но, покрај сериозниот финансиски судир на интереси, Дорстен има уште еден проблем со неговиот кредибилитет. Постојат огромни сомнежи дали тој дури и докторирал правилно, т.е. дали има право да го користи докторатот; се водат правни постапки во врска со ова. И тој има уште повеќе проблеми со кредибилитетот затоа што за време на свинскиот грип во 2009 година, заедно со сега целосно дискредитираниот Англичанец Нил Фергусон, тој ја предупреди јавноста за ужасни последици и милиони смртни случаи, доколку не се случи веднаш масовна вакцинација. Овие предвидувања се покажаа како погрешни во тоа време и свинскиот грип се покажа како лесен грип. Сепак, вакцините веќе беа купени од многу земји во светот под услови што се чуваа во тајност до денес, а потоа се користеа (пред сè да не бидат уништени) - со резултат 1.300 деца, особено во Скандинавија, да бидат сериозно онеспособени за живот и страдаат од нарколепсија.

 

Се поставува прашањето зошто федералната влада ги следеше советите и масовните барања за заклучување на овој човек, дури и без навестување на емпатија и сожалување и им нареди на овие разорни мерки, кои, меѓу другото, принудуваа на терминално болни луѓе да бидат изолирани и осамени без поддршка на нивните роднини да умрат? И зошто владата не само што ги игнорираше другите мислења, туку ги отфрли како десни екстремистички, антисемитски и теории на заговор дури и да не ги испита, а камоли да дискутира за нив.

 

Накратко, како федералната влада (и државните влади слепо следејќи ја) свесно и доброволно издаваше смртоносни и разорни наредби, бараше никој да не поставува прашања, а освен тоа и сите други научни и медицински мислења (вклучително и еден од најцитираните научници во светот, проф. Џон Јоанидис од Универзитетот Стенфорд) го игнорираше и намерно го оцрнуваше кој изјавил

- дека наводно новиот вирус не претставува поголема закана од вирусот на грип,

- дека постојат ефективни третмани кои практично не чинат за ништо,

- и дека мерките како целина ќе предизвикаат најразорна здравствена и економска штета?

Како може да се случи федералната влада дури и да ги игнорира потврдуваните податоци, кои се детално сумирани во горенаведениот обемен, сега т.н. „лажен аларм“ од високо квалификуван службеник за цивилна заштита во Министерството за внатрешни работи? И пред сè: Зошто Федералната влада, спротивно на Нирнбершкиот законик, дозволува медицински експеримент врз сопствената популација и намерно дозволува населението да биде измамено?

Зошто федералната влада дозволува населението кое се турка во оваа насока веќе една година да се третира со производ наречен вакцина, но кој всушност е генетски експеримент, чијашто ефикасност е многу контроверзна и нејзината опасност никогаш не била тестирана во една студија, но тоа сега се тестира „во живо“, така да се каже, на несудената популација? Зошто владата дозволува овој експеримент да продолжи по огромните несакани ефекти, вклучувајќи голем број на пријавени смртни случаи, што би предизвикало веднаш да се запре какво било вистинско истражување?

 

Сумирајќи: Чии интереси ги претставува Федералната влада кога нарачува вакви деструктивни мерки? Оние од германскиот народ, или сосема поинакви? Со оглед на очигледниот факт дека интелигентните, емпатични владини претставници никогаш не би дејствувале против сопствениот народ на начин што сериозно ќе им наштети на нивното здравје, на нивната економија и, пред сè, на демократијата, се поставува прашањето: во чие име федералната влада се однесува вака , и од која причина?

 

Ако човек се замисли, најважните советници на федералната влада - покрај Дорстен - Wellcome Trust и фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, високи претставници на фармацевтската индустрија што произведуваат вакцини и на технолошката индустрија сите се залагаат за воведување на дигитален пасош за вакцинација, се јавува сомнеж дека тука - и на потполно необмислен и емпатичен начин - се застапени нивните интереси, а не интересите на германскиот народ.

 

Постојано растечка група меѓународно добро вмрежени адвокати - особено со англо-американскиот закон - работи тесно координирана за да расветли и да најде одговори на прашањата кој стои зад сето ова и на кого треба да одговара. Бидејќи, како што рече мојот правен херој Луис Д. Брандеис, сончевата светлина е најдобра од сите средства за дезинфекција. И таа сончева светлина е светлината на крајот од тунелот што сите можеме да ја видиме, и станува сè посветла и посветла.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас