Вандана Шива за рушењето на империјата на Бил Гејтс

  • Бил Гејтс ја нападна секоја област за одржување на животот и ја нарушуваше виталноста во сите нејзини форми повеќе од една деценија со цел да добие контрола над неа и да има корист од тоа
  • Со финансирање на истражувања и јавни институции, Гејтс е во состојба да ги принуди овие институции на пат по кој тие можат да ја користат само неговата патентирана интелектуална сопственост
  • Додека тој се преправа дека го спасува светот преку филантропија, Гејтс ‘Решенијата ги овековечуваат и ги влошуваат светските проблеми. Тие дури може да ја загрозат иднината на човештвото, бидејќи нè доближуваат до истребување
  • Со својата компанија Гејтс Аг Оне, Гејтс се залага за еден вид земјоделство за целиот свет што е организирано од горе надолу. Ова исто така вклучува и дигитално земјоделство, каде што се следат земјоделците и се проценуваат нивните земјоделски податоци, кои потоа се пакуваат и им се продаваат назад
  • Одговорот на еколошките проблеми со кои се соочуваме не е повеќе од работите што ги создадоа проблемите, како што сугерира Гејтс. Одговорот е регенеративно земјоделство и вистинска храна

 

Во ова интервју, д-р Вандана Шива зборува за важноста и придобивките од регенеративното земјоделство и идниот меѓународен проект за регенерација на кој ќе работиме заедно.

Во моментов се соочуваме со енормно моќни технократи решени да иницираат Големо ресетирање што ќе го заврши тековниот трансфер на богатство и сопственост на ресурси од сиромашните и средните слоеви на ултрабогатите. Можеби најпознат од луѓето што го водат ова е Бил Гејтс, кој, како и Џон Рокфелер еден век пред него, ја рехабилитираше својата лошо извалкана слика со свртување кон филантропијата.

Сепак, видот на филантропијата на Гејтс досега им помагаше само на неколкумина и им наштети на многумина. Додека неговата Пе-Ер машина успеа да го сврти јавното мислење за него, така што многумина сега го гледаат како глобален спасител кој го донира своето богатство во корист на планетата, ништо не можеше да биде подалеку од вистината.

 

Гејтс го задави глобалното здравје

Степенот на влијанието на Гејтс врз глобалното здравје неодамна ми стана јасно. Верувам дека катастрофата КОВИД-19 немаше да биде можна да не беше Светската здравствена организација, над која се чини дека Гејтс ја контролира сенката. Запомнете, првенствено СЗО го направи ова глобално исклучување и грабеж на слобода, мерки за уништување на економијата буквално од секоја влада на планетата.

Кога претседателот Трамп го запре финансирањето на САД на СЗО во 2020 година, Гејтс стана најголемиот финансиер на СЗО. Како што е наведено во СЗО, упатените сигнали на Гејтс и ГАВИ, СЗО ја претвори глобалната здравствена безбедност во диктатура во која генералниот директор има единствена моќ да носи одлуки на кои земјите-членки мораат да се придржуваат, но според еден долгогодишен инсајдер на СЗО, Гејтс „алијансата за вакцини ГАВИ се чини дека е водечката сила зад СЗО.

Двајцата - Гејтс и СЗО - работеа рака под рака за да водат глобална кампања за вакцинација, а Гејтс инвестираше многу пари во овие вакцини. Исто така, видовме вонредни напори за цензурирање на природни алтернативи и ефтини, лесно достапни и јасно ефикасни лекови како хидроксихлорокин и ивермектин, и се чини дека причината е веројатно затоа што тие се конкуренти на вакцината.

Одобренија за итни случаи за пандемичните вакцини се издаваат само кога нема други опции за третман, затоа алтернативите за оцрнување се клучна стратегија за заштита на профитот на вакцината.

 

Паралелите помеѓу Рокфелер и Гејтс

Како што забележа Шива, споредбите меѓу Рокфелер и Гејтс се прилично соодветни. Рокфелер создаде не само големо нафтена империја, туку и големи финансии и голема фарма. Тој имаше интимни врски со ИГ Фарбен. Имаше компанија Стандар Оил ИГ Фарбен. Без фосилните горива од „Стандард Оил“, ИГ Фарбен немаше да може да се произведува синтетички ѓубрива или горива.

Во 1910 година, Рокфелер и Карнеги го изработија Извештајот Флекснер, што беше почеток на крајот за природната медицина во наставната програма на конвенционалното медицинско училиште. Тие го елиминираа затоа што видоа огромна конкуренција во природната медицина со новите фармацевтски производи, кои главно доаѓаа од нафтената индустрија.

Голем дел од приказната на Рокфелер е снимен од Лили Кеј, која ги пребаруваше сите архиви на Молекуларната визија за животот. Таму открила дека нацистичкиот режим, кој бил евгеничен режим, верувал дека некои луѓе се инфериорни и дека треба да бидат истребени за да се одржи чистата супериорна раса, но тој не исчезнал кога Германија ја изгубила војната.

Евгеника имигрирала во САД и ја прифатил Рокфелер под терминот „социјална психологија како биолошки одредници“. Зборот „ген“ не постоел во тоа време. Наместо тоа, тој беше наречен „Атоми на детерминизмот“. Рокфелер платил за голем дел од истражувањата за евгеника, што на крајот резултирало во замолчување и потиснување на вистинското здравје.

Да се ​​биде здрав значи да се биде целина, а целовитоста се однесува на „самоорганизираната брилијантност на вашето интегрирано тело како комплексен систем“, вели Шива. На ова се базира Ајурведата, па дури и овој антички медицински систем е нападнат неодамна. Поимот генетска определба го игнорира овој основен холизам и наместо тоа се обидува да го разгради човечкото тело во механички компоненти што се контролираат од вашите гени.

„Да се ​​вратам на паралелите: Рокфелер стоеше зад тоа затоа што ја управуваше хемиската индустрија. Кога војните завршија, тие рекоа: „О, боже, ги имаме сите овие хемикалии на продажба“. И тие ја измислија Зелената револуција и ја натераа Зелената револуција на Индија.

Рокфелер, Светска банка и САД работеа заедно, и ако земјоделците во Индија протестираат денес, тоа е резултат на иницијативата на Рокфелер, Зелената револуција во Индија. Повеќето луѓе не се свесни за високата цена што ја понесе Индија; какви високи трошоци сноси државата Пањон.

Потоа го имате Гејтс, кој ги здружи силите со Рокфелер за да ја основа Алијансата за зелената револуција во Африка (АГРА) ... што се преправа дека е неговото решение за климатските промени. Јас велам: 'Боже, до која фаза е стигнат светот што може да помине апсолутна глупост за науката?' Само ќе ти дадам три примери од неговото поглавје за земјоделство, каде што тој зборува за тоа како ги одгледуваме нештата.

Прво, растенијата не се работи. Растенијата се чувствителни суштества. Нашата култура го знае тоа. Ние го имаме светиот Тулси. Ние го имаме светиот неем. Го имаме светиот бањан. Тие се чувствителни суштества. Толку многу луѓе се будни за правата на животните. Мислам дека ни требаат повеќе луѓе што се залагаат за правата на растенијата и навистина му велат на г-дин Гејтс: „Не, растенијата не се работи.

Тој продолжува да го слави Норман Борлауг, кој работеше во лабораторијата за одбрана на ДуПонт и чија работа беше да ги унапреди овие четири хемикалии со прилагодување на растенијата. Така, тој ги создал џуџестите сорти, бидејќи високите сорти се бесплатни сорти ... [Гејтс] вели дека јадеме поради борлауг. Не, луѓето умираат од глад поради Борлауг. Земјоделците умираат поради Борлауг “.

 

Гејтс нуди проблеми како решенија

Гејтс го проследува синтетичкото ѓубриво како најголем земјоделски изум. „Зар не сфаќа дека синтетичките азотни ѓубрива предизвикуваат опустинување, мртви зони во морето и азотни оксиди, стакленички гасови?“, Вели Шива. На кратко, тој го нуди проблемот како решение.

Се случува истребување. Повеќето луѓе мислат дека шестото масовно истребување се однесува на други видови. Тие не сфаќаат дека големи делови од човештвото се истребуваат. ~ Вандана Шива

Гејтс подеднакво греши и во однос на производството на метан од сточарството. „Дали мирисавте метан зад номадските племиња?“, Го прашува Шива. „Дали некогаш сте чувствувале мирис на метан зад нашата света крава во Индија? Не, тие не испуштаат метан. “Причината што кравите на фармите за концентрирање (КАФО) испуштаат метан, кој смрди на небото, е затоа што се хранат со неприродна диета со зрна и се чуваат во тесни простори. Тоа не е природен феномен. Вештачки е.

„Дали знаете што се обидува да нè научи г-дин Гејтс? Тој вели дека кравите произведуваат метан затоа што стомакот им е лош “, вели Шива. „Тие ги нарекуваат контејнери. Мислам дека треба да го тужиме за полетување на основната биологија. Зборувавте за тоа како тој го контролира СЗО. Тој исто така се обидува да ја преземе контролата врз Организацијата за храна и земјоделство (ФАО).

ФАО призна дека органското земјоделство е начин да се оди и го поддржуваше [регенеративното] земјоделство сè до минатата година кога Гејтс започна да ја презема командата. Сега тој го преместува самитот за исхрана во Њујорк. Петстотини организации рекоа: „Ова повеќе не е самит за исхрана, тоа е самит за отров. Картелот со отрови и Бил Гејтс го водат за да минираат повеќе отрови, сега под нови имиња. Значи, треба да завршиме многу работа “.

Одговорот на еколошките проблеми со кои се соочуваме веќе не е од работите што ги создадоа проблемите, како што сугерира Гејтс. Одговорот е регенеративно земјоделство и вистинската храна.

„Ако луѓето се хранат здраво, нема проблем“, вели Шива. „[Гејтс] сака да стори злосторство против нашиот микробиом на цревата промовирајќи повеќе фалсификувана храна преку Невозможна храна. И тој сака да создаде услови за да исчезне вистинската храна. Значи, сите треба да се организираме заедно и научниците треба да започнат да бидат заштитени.

Се случува истребување. Тие го нарекуваат тоа шесто масовно истребување. Повеќето луѓе мислат дека шестото масовно истребување се однесува на други видови. Тие не сфаќаат дека големи делови од човештвото се туркаат на работ на истребувањето. Храната е здравје, како што рече Хипократ, [и тоа бара] автохтони системи за учење, органско земјоделство, мали стопанства.

Во дизајнот на Бил Гејтс, сè што го сочинува животот, животот што го сочинува општеството, општеството што ја сочинува заедницата, што ја сочинува заедницата што сочинува здрави суштества, тој би сакал да истребува бидејќи се плаши од независност, слобода, здравјето и нашето битие. Тој сака да бидеме „ствар“, но ние сме суштества ...

Најлошото злосторство против земјата и човештвото е употребата на технологии за уредување на гени за генетски погони, што е соработка помеѓу Гејтс и ДАРПА, системот за одбранбени истражувања. Ген погоните намерно нè водат кон истребување. Сега тоа го прави во име на ставање крај на маларијата. Не Станува збор за навлегување во истребување.

Амарантот е света храна за нас. Тоа е многу, многу важен извор на храна ... Има апликација во овој извештај на ДАРПА Гејтс за исчезнувањето на амарантот преку генетски права. А, кога тоа беше воведено на Конвенцијата за биолошка разновидност, дали знаете што тој направи? Тој, всушност, ангажирал агенција за односи со јавност и поткупувал владини службеници за да ги спречи да кажат не. Можете ли да го замислите тоа? “

 

Гејтс - долгорочната игра

Гејтс јасно имаше на ум долгорочна визија од самиот почеток. Неговата зголемена контрола врз СЗО започна пред повеќе од една деценија. Исто така, во овој период тој започнал да влегува во голема фарма и фалсификувана индустрија за храна, што навистина ќе го исплати неговото влијание врз глобалните здравствени препораки на СЗО.

Додека фалсификуваната храна има многу потенцијални проблеми, еден од нив, особено високи нивоа на омега-6 маснотии, е линолеинска киселина (ЛА). Ако јадете вистинска храна, ќе добиете повеќе од доволно ЛА. Сепак, нашата индустриска западна диета веќе обезбедува многу повеќе отколку што е потребно за оптимално здравје, а месото направено од човекот е особено богато со ЛА бидејќи е направено со генетски модифицирани масла од соја и канола.

Овој огромен вишок на ЛА ќе ги фаворизира и промовира буквално сите дегенеративни болести, забрзувајќи го уништувањето на здравјето на луѓето. Покрај тоа, Гејтс инвестира и во фармацевтски производи, кои секако се рекламираат како одговор на дегенеративните болести. И тука, неговите решенија за болести се навистина проблемот. Шива вели:

„Гејтс… [продира] во секоја област што има врска со животот. Нашата работа во Навдања, што значи „девет семиња“, во основа работи на биодиверзитетот во земјоделството. Почнавме да ја обединуваме целата работа што тој ја работи. Ја спомнав Зелената револуција на Рокфелер, сега Зелената револуција Гејтс-Рокфелер во Африка. Следниот чекор што тој сака да го направи е… дигиталното земјоделство.

Тој го нарекува Гејтс Аг Еден, а седиштето е токму таму каде што е седиштето на Монсанто, во Сент Луис, Мисури. Гејтс Аг Еден е земјоделство од врвот надолу за целиот свет. Тој напиша за тоа. Имаме цел дел за ова во нашиот нов извештај, „Гејтс кон глобалното царство“. “

 

Украдените податоци од земјоделците се пакуваат и им се продаваат назад

Што носи дигиталното земјоделство со себе? Како прво, тоа значи воведување на систем за дигитален надзор. Досега, организацијата на Шива успеа да го спречи Гејтс да воведе стартување за надзор на семе што им забранува на земјоделците да растат семиња освен ако не е одобрено од системот за надзор на Гејтс.

Рударството на податоци, вели Шива, е потребно затоа што тие навистина не го познаваат земјоделството. Затоа Гејтс финансира надзор на фармите. Тој треба да ги процени нивните податоци за да научи како земјоделството навистина се практикува. Ова знаење потоа се препакува и се продава на земјоделците. Тоа е злобен генијалец во најдобар случај.

Преку своето финансирање, Гејтс сега ги контролира резервите на семе во светот, а неговото финансирање на истражувања за уредување на гени ги поткопа законите за биосигурност низ целиот свет. Како што објаснува Шива, единствената земја што нема закони за биосигурност се САД. „Остатокот од светот го има тоа затоа што имаме договор наречен Протокол од Картагена за биосигурност“, вели таа.

„Додека се чинеше дека е филантроп, она што тој го прави е да им даде мали пари на многу важни институции. Но, со овие мали суми пари, тие привлекуваат пари од владата што ги води овие институции. Сега, поради неговото влијание, тој ја презема контролата врз агендите на овие институции. Во меѓувреме, тој напредува со патентирање, било да е тоа на лекови, вакцини или семе “.

Земени заедно, Гејтс завршува со огромна контрола врз глобалното земјоделство и производство на храна и практично нема докази дека има добри намери.

 

Анатомијата на монополот

Компанијата која собира патенти на организми изменети од гени, и во здравството и во земјоделството, е Едитас, основана од голем финансиер на Фондацијата Гејтс. Гејтс е исто така голем инвеститор во Едитас.

„Значи, еве една компанија наречена Едитас која го уредува светот како да е програма со Ворд. Двајцата научници кои ја добија Нобеловата награда оваа година беа финансирани во истражувањето од страна на Гејтс. Размислував за тоа како Рокфелер го финансираше истражувањето, ја добив Нобеловата награда и потоа ги заработив парите.

Значи, вие го финансирате истражувањето. Потоа ги финансирате јавните институции, без оглед дали се национални или меѓународни. Инвестирате и ги принудувате на начин каде што тие можат да го користат само она што е ваша патентирана интелектуална сопственост. И, како што рече во едно интервју, неговата најпаметна инвестиција биле вакцините затоа што тоа е поврат на инвестицијата од 1 на 20. Ставете 1 долар во неа и заработете 20 долари. Колку милијарди долари се инвестирани? Можете да замислите колку трилиони се прават.

И, од каде доаѓа храната на крајот? Доаѓа од семето. Тој сака да го контролира тоа. Тој го контролира тоа. Тој стана најголемиот сопственик на земјоделско земјиште [во САД]. Но, ти треба временска [контрола]. Потребна ви е стабилна клима.

Па, што би можело да биде оружјето за контрола на земјоделството? Модификација на времето. Тој тоа го нарекува геоинженеринг. Тоа е инженерството на климата. Повторно, тој прави да изгледа како да го решава глобалното затоплување создавајќи глобално ладење “.

Како што е објаснето од Шива, Гејтс е исто така многу инвестира во технологии за модификација на климата кои не само што дополнително ги дестабилизираат климатските системи на Земјата, туку исто така можат да се користат како оружје против луѓето со контролирање на врнежите и сушите. Во Индија тие имаат огромни градски бури за време на жетвата кои ги уништуваат посевите.

 

Дали ООН е предмет на Гејтс?

Според Шива, Гејтс го корумпира и системот на Обединетите нации, исто како што ги корумпираше светските влади и СЗО, уништувајќи ги напорите што беа изградени во последните три децении за заштита на глобалното опкружување.

„Без разлика дали станува збор за климатски договор, договор за биолошка разновидност или атмосферски договори, тој се однесува апсолутно како ООН да е негова подредена институција“, вели Шива. „[Тој смета] дека владите и регулаторите не треба да постојат ... и дека луѓето во демократија немаат што да кажат. [Ако го сторат тоа] тие се теоретичари на заговор “.

 

Соборување на империјата на Бил Гејтс

Како што стои сега, обичните луѓе се принудени да водат борби кои, всушност, се вкоренети во институционални, структурни и социјални злосторства. Овие злосторства навистина треба да се решат, исто како што се пристапи кон Рокефелерското стандардно масло на империјата. Во случајот на Гејтс, неговата империја всушност е составена од повеќе империи и сите треба да бидат распаднати. За таа цел, ќе работам , Шива и организацијата Регенерација Интернешнл, која таа беше ко-основана, на проект за бојкот на империите на Гејтс.

„Забележав дека без оглед на какво движење, тие сега го користат зборот регенерација. Тоа може да биде движење за здравје, движење за демократија, движење за мир, движење за жени - сите признаа дека регенерацијата е она на што треба да се прилагодиме “, вели Шива.

„Па, што треба да сториме во следната деценија? За мене следната деценија е одлучувачка декада, бидејќи незаситната алчноста на овие мали умови сака да оди толку брзо што ако не го заштитиме она што треба да се заштити во следната деценија, да изградеме силни алтернативи и да ја одземеме светоста на овие криминалци...

Картелот со отров е исто така Биг Фарма. Луѓето мислат дека земјоделството е тука, медицината е таму. Не Истите криминални корпорации ни дадоа земјоделска хемија. Ни дадоа лош лек што создава повеќе болести отколку што решава. Значи, Биг Фарма, Биг Аг, Голем отров - сето тоа е едно. И Бил Гејтс ги одржува сите заедно и се обидува да ги направи поголеми затоа што инвестираше во сите нив ...

Мислам дека [семето] е местото каде што треба да започнеме ... Се надевам дека заедно наскоро ќе можеме да започнеме глобално движење за да ги земеме нашите семиња од меѓународните банки за семе. Стратегијата е дека мора да го потсетиме светот дека ова се јавни институции [и] дека тие се одговорни пред земјоделците чии збирки овие [семиња] се ...

Што се однесува до прашањето со храната, мислам дека тоа е големото прашање затоа што храната и здравјето одат заедно. Ајурведата вели дека храната е најдобриот лек, и ако не јадете добро, тогаш ниту еден лек не може да ја излечи болеста што ја имате. Најдобар лек е добра храна. И Хипократ рече: „Оставете ја храната да ви биде лек. Значи, мислам дека сега е време да се започне многу голема глобална кампања за слобода на храна.

Слободата на храна значи дека нашето право да одгледуваме храна не може да биде уништено. Второ, наместо поддршка и субвенционирање на дегенеративно земјоделство, не може да се уништи обврската на нашите влади кон нас да го поддржуваме регенеративното земјоделство. И трето, мислам дека треба да повикаме на глобален бојкот на лабораториската храна ...

Друг дел од тоа треба да биде: Не дозволувајте големата технологија да ги напаѓа нашите тела. Не внесувајте голема технологија во животните науки ... Овие момци ќе го направат животот нелегален. Животот ќе биде нелегален..

Секоја година, Навдања води двонеделна кампања без храна, почнувајќи од 2 октомври, Денот на ненасилството. Сега мора да ја однесеме оваа кампања на глобална сцена и јас ќе го сторам мојот дел за да го поддржам тој напор. Значи, обележете го вашиот календар и подгответе се да ни се придружите во глобалниот бојкот на храната што ве прави болни - преработената храна, генетски модифицираната храна, лабораториската храна, лажното месо, сето тоа.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас